Pyydä tarjous

Piharati Oy räätälöi Autotallit ja MoniToimiTallit moneen eri käyttötarkoitukseen

Facebook
07.07.2021 | Rakentaminen

Autotallitehdas Piharati Oy on toiminut Kauhajoella vuodesta 2012 lähtien. Yrityksen perustivat jo vuosikymmeniä alalla olleet Pentti Rouvali ja Kari Rouvali.

- Tämä on kirjaimellisesti autotalliyritys, toiminta aloitettiin omassa autotallissa elementtejä tehden. Mutta pian muutimme sitten isompiin tiloihin, joissa toimimme viime vuoden marraskuuhun saakka, kertoo yrityksen toimitusjohtaja Kari Rouvali.

Piharadin yritystoiminta muutti Puusepäntielle alkuvuodesta 2021, josta löytyivät oivat tilat toiminnalle.

- Aikaisemmin toimintoja oli hajautettu, mutta nyt kaikki on saman katon alla. Se on hyvä asia, kertoo yrityksen hallituksen puheenjohtaja Pentti Rouvali.

- Puusepäntien noin 600 neliön tehdaskiinteistössä on oma tilansa tuotannolle, myynnille ja suunnittelulle. Yrityksessä työskentelee seitsemän henkilöä ja markkina-aluetta on koko Suomi. Lisäksi meillä on edustajia ja yhteistyökumppaneita pystytykseen ympäri Suomen.

Ei enää vain autotalli

Piharati Oy:n omat suunnittelijat ovat luoneet hyvin kattavan oman malliston, mutta kaikki toteutetaan asiakkaan toiveiden mukaan.

- Räätälöinti on spesiaalia, se on meidän vahvuus. Valmiit mallit voivat venyä hyvinkin paljon, tietysti rakenteelliset asiat huomioon ottaen, sanoo Kari Rouvali.

- Tänä päivänä ei oikeastaan tehdä enää perus autotalleja. Nyt puhutaan monitoimitalleista, jotka voivat olla kooltaan aina kymmenestä neliöstä kahteen sataan neliöön.

- Autokatoksen vieressä on useimmiten autotalli ja sen vieressä vielä varasto- tai muu tila, kertoo Pentti Rouvali. Käyttötarkoituksia voi olla monia.

- Olemme toteuttaneet mm. harrastetiloja, leipomoita, puutyöverstaita ja korupajoja. Monitoimiautotallin yhteyteen voidaan toteuttaa myös toimisto- ja sosiaalitiloja, etätyöpisteitä. Mahdolliset rakennusmääräykset huomioidaan aina.

Kun elementit asiakkaalle toimitetaan, on perustukset oltava kunnossa.

- Mikäli asiakas ei elementtejä voi tai osaa itse asentaa, annamme kyllä tietoja osaavista asentajista, sanoo Pentti Rouvali. Rakennus toimitetaan pohjamaalattuna, lopullisen maalauksen hoitaa asiakas.

Kehittymistä ja haasteita

Piharadin mallit esittäytyvät heidän nettisivuilla myös 3D -tekniikkaa hyödyntäen.

- Maailma muuttuu ja meidän on muututtava sen mukana. 360° - kuvien myötä asiakas näkee rakennuksen paljon paremmin, sanoo myös yrityksen nettisivut itse tekevä Kari Rouvali.

www.piharati.fi

Artikkeli on julkaistu Uudenmaan Rakennusmaailma -lehdessä 3/2021 (asuntomessunumero).