Design Lime Oy suunnittelee ja toteuttaa ammattikeittiöitä vaativiinkin kohteisiin

Facebook
18.03.2022 | Sosiaali- ja kuntatalous

Vuonna 2007 toimintansa aloittanut Design Lime Oy tarjoaa asiakkailleen monipuolisia vaihtoehtoja ammattikeittiösuunnitteluun. Yrityksen kokonainen suunnittelukonsepti kattaa ruokapalvelujen uudelleen järjestelyistä keittiön käyttöönottoon. Asiakas voi myös valita jonkin osa-alueen tarjotusta kokonaisprojektista. Laajaan asiakaskuntaan kuuluvat muun muassa sairaalat ja hoivakodit, koulut, päiväkodit, henkilöstö- ja opiskelijaravintolat, varuskuntaravintolat sekä keskuskeittiöt.

- Ammattikeittiöt ovat vaativia ja kalliita kohteita, joiden suunnittelu vaatii syvää osaamista ja yhteistoimintaa eri osapuolten välillä. Meidän ammattilaiset tuntevat ammattikeittiöiden vaatimukset, tuotantoprosessit ja tekniikan. Suunnittelussa tavoitteena on toteuttaa tarkoituksenmukainen, toimiva ja turvallinen työympäristö, jossa voidaan tuottaa laadukkaita aterioita ja palveluja asiakkaan tarpeet ja toiveet huomioiden, kertoo toimitusjohtaja Merja Salminen.

Asiantuntemusta ja osaamista

Ammattikeittiöiden suunnittelutoimisto Design Limen toiminta alkoi 15 vuotta sitten ja sen taustalla toimii neljän alan ammattilaista.

- Meitä on kaksi ammattikeittiösuunnittelijaa ja kaksi alan konsulttia, joilla on pitkäaikainen työkokemus ammattikeittiöistä, suunnitteluosaamista, tutkimustaustaa sekä laaja määrä alan opintoja ja tämän päivän järjestelmä- ja tietotekniikkaosaamista. Yhdessä muodostamme tiimin, jonka vahvuuksia keittiösuunnittelun lisäksi ovat keittiöiden prosessisuunnittelu, ruokapalvelujen konsultointi ja uudelleen järjestelyt, laitehankinnat ja -vertailut mutta myös talotekniikka. Nämä antavatkin meille työkaluja toteuttaa ammattikeittiötä, joissa toteutuvat muun muassa ergonomisesti suunnitellut työpisteet, työtä ja energiaa säästävät laite- ja tilaratkaisut sekä muuntojoustavat ja pitkän elinkaaren mahdollistavat tilat. Olemme tuoneet myös rohkeasti uutta teknologiaa esim. sairaala- ja keskuskeittiöihin uusien tuotantotapojen toteuttamiseksi, jatkaa Salminen.

Monia merkittäviä työkohteita

Yritys on vuosien aikana toteuttanut lukuisia ammattikeittiöprojekteja ympäri Suomea. Yksi merkittävä kohde on ollut Pohjois-Karjalan keskussairaalan M-rakennus, joka palkittiin FinnBuild, Rakenna viisaasti -tunnustuspalkinnolla. Tunnustus oli erittäin tiiviin suunnitteluprosessin tulos, jossa tilaajan edustajien, arkkitehtien ja erikoissuunnittelijoiden kanssa toteutettiin käyttäjiä palveleva rakennus.

- Design Lime suunnitteli ja toteutti M-rakennukseen ravintokeskuksen ja henkilöstöravintolan. Kyseessä oli kokonaisprojekti avaimet – käteen periaatteella. Vastaavanlaisia keittiöprojekteja meillä on ollut muissakin sairaanhoitopiireissä, sanoo Salminen.

Konsultointia ja muita oheispalveluja

- Ammattikeittiöprojektien lisäksi järjestämme säännöllisesti muun muassa ruokapalvelukoulutuksia sekä alan luentoja eri oppilaitoksissa. Teemme myös monimuotoista konsultointia ja kehittämisprojekteja, joihin kuuluu tuotantotapojen muutokset, energiataloudelliset toimintatavat, kestävä kehitys sekä henkilöstömitoitukset. Näitä selvityksiä tehdään nyt kiivaasti, kun ensi vuoden alussa aloittavat toimintansa hyvinvointialueet, joissa on vielä ratkaistava monta ruokapalveluiden toteuttamiseen liittyvä haastetta.

- Annamme mielellämme lisätietoa palveluistamme, otattehan meihin yhteyttä.

www.designlime.fi

Haluatko oman yrityksen esille tähän?

Ota yhteyttä