Pyydä tarjous

Geberitiltä saniteettitilojen kokonaisratkaisut ja innovatiiviset tuotteet

Geberitin esivalmisteltu modulaarinen GIS-asennuskiskojärjestelmä mahdollistaa kokonaisten saniteettiseinien kokoamisen rakennuskohteessa nopeasti ja helposti. 
Geberitin esivalmisteltu modulaarinen GIS-asennuskiskojärjestelmä mahdollistaa kokonaisten saniteettiseinien kokoamisen rakennuskohteessa nopeasti ja helposti. 
18.03.2022 | Sosiaali- ja kuntatalous

Saniteettitekniikan ja -keramiikan Euroopan ykkönen Geberit tarjoaa saniteettitilojen rakentamiseen modulaarisen GIS-asennuskiskojärjestelmän. Se on esivalmisteltava ratkaisu, jonka tukijärjestelmästä ja asennuselementeistä voidaan valmistaa kokonaisia saniteettiseiniä.

– Ideana on, että seinärungot putkineen voidaan esivalmistaa mittojen mukaan työmaan ulkopuolella ja kuljettaa valmiit rungot kohteeseen. Tämän jälkeen LVI-asentaja voi käydä kytkemässä liitäntäjohdot ja viimeistelemässä viemärivedot. Sitten seinä on valmis levytettäväksi, kertoo myyntiedustaja Carl-Johan Sandblom.

– Kiskojen asentamiseen ei tarvita työkaluja, joten GIS-järjestelmä on helposti muokattavissa työmaallakin. Rakennetta on helppo täydentää myöhemmin, jos tarve vaatii. Kaikki tekniikka jää seinän sisään, päälle tulevat levytys, vesieristys ja kaakelit – tai millainen pinta halutaankaan.

Saniteettiseinä ja siihen kaikki tuotteet

Sandblomin mukaan Geberit GIS-järjestelmä on edullinen ja monipuolinen ratkaisu, joka kiinnostaa asiakkaita laajalti.

– GIS on käytössä mm. Helsinki-Vantaan lentoasemalla ja YIT:n uudistuotannossa. Toistettavuuden ansiosta GIS sopii hyvin kohteisiin, joihin rakennetaan useita saniteettitiloja. Skaalaetu tuo kustannustehokkuutta ja säästää työmaalla aikaa.

GIS-järjestelmää täydentämään Geberit voi toimittaa kaikki saniteettitilan tuotteet putkistoista saniteettikalusteisiin.

– Yhden toimittajan kanssa asiointi on asiakkaalle vaivatonta, Carl-Johan Sandblom korostaa.

– Mainittakoon, että Geberitiltä löytyy mm. erityisen hiljainen SilentPRO-viemäriputki, joka sopii mainiosti sairaalakäyttöön.


Huuhtelukaulukseton WC-istuin

Huuhtelukaulukseton WC-istuin on hygieeninen

Sairaalaympäristössä oleellista on hyvä hygienia. Rimfree-WC-istuimissa ei ole lainkaan vaikeasti puhdistettavaa huuhtelukaulusta, jonka alle kertyisi likaa ja mikrobeja. Patentoidun huuhtelutekniikan ansiosta puhdistus on tehokasta ja vesi pysyy altaassa.

– Ero kauluksellisen ja kauluksettoman WC-istuimen hygieniassa on valtava. Puhdistaminen käy helposti ja nopeasti, eikä kekseliääseen rakenteeseen kerry mikrobeja houkuttelevaa kosteutta, kuvailee Carl-Johan Sandblom.

– Tarjolla on sekä seinäkiinnitteisiä että lattialla seisovia malleja. Puhtaanapitoa ajatellen seinäkiinnitteinen on parempi, sillä se jättää koko lattia-alan helposti puhdistettavaksi.

WC-istuimiin on saatavana automaattihuuhtelu, tai huuhtelu voidaan laukaista kosketusvapaasti käden liikkeellä.

– Eräissä ratkaisuissa huuhtelutoiminto voidaan käynnistää etänä, Sandblom mainitsee.


Geberit Publica -pesuallas

Laaja pesualtaiden valikoima

Pesualtaat ilman ylivuotoaukkoa ovat julkisiin tiloihin erinomainen ratkaisu. Ylivuotoaukottomassa altaassa pohjaventtiili ei koskaan sulkeudu.

– Meiltä löytyy myös sellainen vesilukko, jossa itsessään on ylivuotosuoja.

Geberit-konsernin valikoimassa on runsaasti allasvaihtoehtoja. Carl-Johan Sandblomin mukaan turvallisuuden kannalta sairaaloihin ja muihin julkisiin kohteisiin sopivat parhaiten muotoilultaan ovaalit tai pyöreät altaat kulmikkaiden sijaan.

– Liikuntaesteisille suunniteltujen IDO Care -pesualtaiden äärelle pääsee helposti pyörätuolilla. IDO Care -allas voidaan asentaa kiinteänä tai säädettävillä kannakkeilla, joiden avulla altaan kallistuskulmaa voidaan säätää ylös tai alas. Geberit-mallistossa on tarjolla esteetön Publica-allas.

– Geberit Varicor -altaat on valmistettu antibakteerisesta mineraaliseoksesta, joten allas on erittäin hygieeninen. Geberitin WC-istuimiin ja pesualtaisiin on saatavana myös erikoispinnoite KeraTect. Se tekee pinnasta erityisen sileän ja kovan, joten puhdistus on helppoa ja hygieniataso parempi kuin tavanomaisessa keraamisessa pinnassa, Sandblom toteaa.

Geberitin osaaminen suunnittelun tukena

Carl-Johan Sandblom muistuttaa, että Geberitin asiantuntijat ovat mielellään rakennusprojekteissa apuna jo suunnitteluvaiheesta lähtien.

– Voimme miettiä suunnittelijan ja asiakkaan kanssa eri vaihtoehtoja ja niiden teknisiä edellytyksiä. Asiantuntemuksemme avulla saadaan aikaan varmasti toimiva ja juuri asiakkaan tarpeisiin räätälöity kokonaisuus.

– Voimme ennen asennusta käydä asentajien ja työnjohdon kanssa läpi asennustapoja ja tarvittaessa olla kohteessa auttamassa asennuksessa. Haluamme olla mukana läpi koko projektin ja varmistaa, että lopputulos on sellainen kuin asiakas haluaa.

Suomalaista edelläkävijyyttä kansainvälisessä konsernissa

Sveitsiläinen Geberit on v. 1874 perustettu saniteettituotteiden ja -järjestelmien markkinajohtaja Euroopassa. Vuonna 2015 Geberit osti suomalaisen Sanitec-konsernin. Kaupan mukana Geberit sai eri puolilta Eurooppaa 17 tehdasta ja 14 tuotemerkkiä, kuten IDOn.

– IDO on Suomessa hyvin vahva brändi. Geberit on investoinut IDOn Tammisaaren tehtaaseen yli 15 miljoonaa euroa. Tammisaaren tehdas on niin moderni ja henkilöstö niin osaavaa, että ympäri Eurooppaa käydään siellä oppimassa WC-keramiikan valamista, Carl-Johan Sandblom kertoo.

www.geberit.fi

www.ido.fi