Hoivakalustamisen erityisosaaja Junet Oy tähtää tuotannossaan omaan valmistukseen sekä vastuullisuuteen

Junet Oy on kahden jurvalaisen huonekaluja valmistavan yrityksen omistama myyntiyhtiö, jonka toimittamat kalusteet tulevat pääasiassa omistajayritysten tehtailta. Yhtiöllä on yhteistyökumppaneita Jurvan lähialueella ja muuallakin Suomessa. Kotimaiseen valmistukseen nojaavalla Junet Oy:llä on Avainlippu-merkki tuotteilleen ja palveluilleen.
Junet Oy on kahden jurvalaisen huonekaluja valmistavan yrityksen omistama myyntiyhtiö, jonka toimittamat kalusteet tulevat pääasiassa omistajayritysten tehtailta. Yhtiöllä on yhteistyökumppaneita Jurvan lähialueella ja muuallakin Suomessa. Kotimaiseen valmistukseen nojaavalla Junet Oy:llä on Avainlippu-merkki tuotteilleen ja palveluilleen.
22.02.2024 | Sosiaali- ja kuntatalous

Junet Oy on hoiva- ja palvelukotien projektikalustamiseen erikoistunut yritys, jonka palveluihin kuuluu kalustettavien kohteiden kokonaisvaltainen toteutus kaluste- ja värisuunnitelmineen sekä mahdollisine erikoiskalusteineen. Oma asennuspalvelu toimittaa tuotteet kohteisiin, kantaa ja asentaa ne paikoilleen, siten että tilat ovat käyttökunnossa toimituksen jälkeen. Yrityksen toimialue kattaa koko Suomen.

– Me toimitamme kalusteita hoivakoteihin avaimet käteen -palveluna. Teemme kokonaisvaltaisen suunnitelman ja järjestämme kohteeseen kalusteiden lisäksi tarvittaessa myös sisustustekstiilit, taulut, matot ja muut sisustustuotteet. Asiakkaan kannalta hankinta käy mutkattomasti, toteaa Junet Oy:n markkinointijohtaja Sanna-Mari Petäjistö ja jatkaa:

– Hoiva-alan kohteiden lisäksi toteutamme julkitilojen kalustamisia. Teemme myös yhteistyötä suunnittelijoiden kanssa ja toimitamme kalusteita heidän omille asiakkaillensa suunnittelemiin kohteisiin.

Junet Oy toimitti kalusteet ja sisustustuotteet Karkkilassa toimivaan ikäihmisten Hoivamme-kotiin.

Tarkoituksenmukaisia kalusteita

Junetin tuotteiden suunnittelun tärkeimpänä periaatteena on käyttäjälähtöisyys. Kalusteiden suunnittelussa on huomioitu sekä hoivakotien asukkaat että työntekijät. Huonekaluja on helppo huoltaa ja puhdistaa, ja niiden käyttäminen on mahdollisimman esteetöntä.

– Suunnittelemamme kalusteet ovat kodinomaisia, mutta ne täyttävät myös hoivakohteissa tarvittavat kriteerit. Kalusteemme ovat hyvännäköisiä ja palvelevat käyttötarkoituksessaan moitteetta. Tavoitteemme on, että toimittamamme ratkaisut lisäävät käyttäjien hyvinvointia, Sanna-Mari Petäjistö kuvailee.

Räätälöidyt ja kokonaisvaltaiset toimitukset

Avaimet käteen -kokonaisuus toteutetaan asiakkaan toivomusten mukaisesti. Kalusteet valmistetaan Jurvan seudulla, joten tuotantoprosessi on hallittavissa ja mukautettavissa tarpeen mukaan.

– Pystymme valmistamaan tuotteita mittatilauksesta sekä määrittelemään kattavasti värisävyjä. Erikoisetkin mitat ja värisävyt onnistuvat.

– Tarvittaessa käymme tutustumassa kohteeseen ennen suunnitelman tekemistä. Yhdessä asiakkaan kanssa käymme läpi kohteen tarpeet ja selvitämme, onko kohteessa mahdollisesti jotakin piilotarpeita, ja voisimmeko ratkaisuillamme ratkaista käytännön ongelmia. Haluamme auttaa asiakastamme tekemään arjesta toimivamman, Sanna-Mari Petäjistö toteaa.

Asiakaslähtöisyys toimii

Junet panostaa asiakaslähtöiseen ja välittömään palveluun, jossa kutakin asiakasta palvelee yksi henkilö, joka hoitaa koko prosessin suunnittelusta laskutukseen. Näin pysytään ajan tasalla molemmin puolin, eikä asioita tarvitse selittää aina uusille ihmisille.

Sanna-Mari Petäjistö kertoo, että Junetin tuotekehitysprosessi toimii nopeasti ja joustavasti.

– Kehitämme uusia tuotteita asiakkaiden tarpeiden mukaisesti. Jos asiakas tarvitsee vaikkapa käytävälle sijoitettavan hanskojen säilytysratkaisun, suunnittelemme sellaisen. Uusi kaluste voidaan ottaa laajempaankin tuotantoon, jos kysyntää on.

Vastuullisesti tuotettu ja kestävä tuote on fiksu valinta

Junetin toimittamilla tuotteilla on pitkä käyttöikä. Materiaalit on valittu siten, että ne kestävät jokapäiväisessä käytössä mahdollisimman kauan.

– Tuotteemme ovat myös helposti huollettavissa ja korjattavissa. Emme kannata kertakäyttökulttuuria, huomauttaa Sanna-Mari Petäjistö.

– Ekologisuuden lisäksi pitkän elinkaaren kalusteet ovat myös taloudellisesti järkevä investointi, kun niitä ei tarvitse uusia parin vuoden välein. Lopuksi tuotteet kierrätetään.

Yrityksen vastuullisuusajattelua on myös se, että mahdollisimman suuri osa tuotteista ja niiden materiaaleista tulee Suomesta. Tällä tavoin tuotanto pidetään lähellä ja sillä on paikallisesti työllistävä merkitys. Lisäksi kuljetuksia pystytään yhdistelemään yhteistyössä eri toimijoiden kanssa.

Antibakteeriset pinnat vakiona

Hoiva-alan kohteiden kalusteisiin sopivat parhaiten antibakteeriset kankaat, joissa on kosteussuoja ja jotka ovat konepestäviä. Junetin käyttämät verhoilukankaat ja pehmusteet valmistetaan paloturvallisista materiaaleista.

– Kaikki tuotteemme ovat saatavana kokonaan antibakteerisina. Tarjoamme vakiona antibakteerisen lakkauksen puuosien pintoihin. Pöytäkansien valkoinen laminaatti on vakiona antibakteerinen, ja muistakin väreistä saa tarvittaessa antibakteerisen version, kertoo Sanna-Mari Petäjistö.

– Osaamme neuvoa asiakasta suunnitteluvaiheessa materiaalivalinnoissa, jotta lopputulos olisi mahdollisimman helppohoitoinen ja -käyttöinen. Materiaalin täytyy toimia ja kestää siinä käytössä, johon se on tarkoitettu.

Lämmintä kodikkuutta, ei kylmää kliinisyyttä

Junetin kalusteiden kodinomaisuus ilmenee siten, että ne eivät näytä perinteisiltä, kliinisiltä sairaalakalusteilta.

– Suunnittelemamme kalusteet sopisivat aivan hyvin vaikka tavalliseen suomalaiseen olohuoneeseen, Sanna-Mari Petäjistö kiteyttää.

– Värien käytössä pyrimme positiivisuuteen, iloisuuteen ja energisyyteen. Toimituskokonaisuuksissa huomioimme myös värien vaihtelun: oleskelutiloissa voidaan käyttää kussakin omaa väriä, mikä auttaa asukkaita ja käyttäjiä tunnistamaan oman tilan.

– Kalusteilla on ratkaisevan suuri merkitys siihen, miltä tilat tuntuvat niissä asuvista, työskentelevistä ja vierailevista. Viihtyisä ja toimiva ympäristö luo hyvinvointia.

Perinteistä puuseppäosaamista ja alan edelläkävijyyttä

Jurva on pitkien perinteiden puuseppäpitäjä, jossa alan osaaminen on vahvaa. Junet Oy:n omistajayritykset ovat vakiintuneita ja kauan toimineita, pisimmillään historiaa on likimain sata vuotta. Junet toimittaa tilaukset luotettavasti ja nopeasti.

– Kapasiteettia on suurtilauksiin. Satojen kappaleiden erät eivät ole ongelma, mutta voimme toimittaa asiakkaalle yksittäisiäkin kappaleita.

Yhtenä, tuoreimpana Junetin kohteena Sanna-Mari Petäjistö mainitsee toukokuussa 2023 kalustetun 30 paikkaisen ikäihmisten hoivakodin Karkkilassa.

– Kalustimme kohteen ruokailutilat, oleskelutilat, terassit sekä henkilökunnan toimisto- ja neuvottelutilat. Sisustuksen lähtökohtina oli Hoivamme-konseptin mukaisesti toiminnallisuus, lämmin tunnelma ja yhtenäinen rauhallinen kokonaisuus. Kaikissa tuotteissa on kosteussuojattu, paloturvallinen verhoilu ja kalusteiden mitoituksessa on huomioitu palvelukodin vaatimukset niin asukkaiden kuin hoitajien osalta.

Hoiva-alan kalusteissa Junet Oy on monella tapaa edelläkävijä, ja sellaisena haluaa pysyä jatkossakin. Yritys on ollut mukana kansainvälisessä EU-projektissa, jossa on tarkasteltu kalusteiden älyteknologiaa vanhustenhoidon näkökulmasta.

– Innovatiivisessa projektissa on tutkittu, millaisia tarpeita senioriystävällisiin kalusteisiin hoiva-alalla kohdistuu, ja miten ratkaisut voitaisiin integroida kalusteisiin. Monikansallisessa projektissa ovat olleet Suomesta mukana Satakunnan ammattikorkeakoulu ja Tampereen yliopisto.

www.junet.com

010 320 0450 | [email protected] | [email protected]

Facebook | LinkedIn | Instagram | YouTube

Haluatko oman yrityksen esille tähän?

Ota yhteyttä