Kokonaisvaltaista sähköistämistä sairaalamaailmaan

Facebook
18.03.2022 | Sosiaali- ja kuntatalous

Sähkönjakelujärjestelmiä valmistavalla POK Group Oy:llä on valikoimassaan sairaalaympäristön koko sähkönjakelussa tarvittavat laitteet.

– Tarjoamme kokonaisvaltaista ja kestävää palvelua. Pyrimme olemaan halutuin kumppani sähköisten ympäristöjen rakentamisessa, tiivistää POK:n myynnistä ja asiakkuuksista vastaava Mikko Räbinä.

Syvällistä asiakashyötyä

Sairaaloista rakennetaan nykyisin suuria, pitkälle kehittyneitä komplekseja, joten sähköjärjestelmien toimittajalta edellytetään korkeaa osaamisen tasoa. POK pystyy tarjoamaan sairaalakohteeseen täyden sähkönjakeluketjun sekä ratkaisut erikoistarpeisiin.

– Toimimme siten, että asiakas kokee operoinnin kanssamme mahdollisimman vaivattomana. Pidämme asiakkaan jatkuvasti ajan tasalla, ja meihin on helppo pitää yhteyttä. Asiakasrajapinnassamme työskentelee henkilöitä, joilla on kosolti kokemusta ja ymmärrystä eri toimialoilta.

– Emme pelkästään ole toimittamassa tiettyjä tuotteita, vaan tuemme aidosti asiakkaan koko prosessia, Mikko Räbinä kuvailee POK:n toimintatapaa.

Koko järjestelmä yhdeltä toimittajalta

POK:n tuotteet ja palvelut sisältävät useita ratkaisuja sairaanhoidon turvallisuuden ja käytettävyyden parantamiseksi. POK toteuttaa sähkönjakelujärjestelmiä potilashoidosta aina pääsähkönjakeluun saakka. Lisäksi POK tarjoaa integroituja leikkaussalien ohjaus-, kaasuhälytys- ja eristystasonvalvontajärjestelmiä.

– Tarjoomamme sisältää täyden skaalan suurivirtaisista kiinteistökeskuksista pieniin huonekeskuksiin. Valmistamme mm. isoja kennokeskuksia, erilaisia kotelo- ja kehikkokeskuksia, ryhmäkeskuksia ja nousukeskuksia.

– POK:n pääasiassa verkkoyhtiöille suunnattu energialiiketoiminta käynnistyi 2018. Tämän osa-alueen myötä tuoteportfoliossamme on myös keskijännitejakelun laitteet. Tarjontaamme kuuluvat puistomuuntamot, keskijännitekojeistot sekä jakelumuuntajat öljyeristeisinä ja kuivamuuntajina. Teemme myös kiskosilta-asennuksia. Näin ollen pystymme toimittamaan sähkönjakelun aina keskijännitteestä pienimpään huonekeskukseen, Mikko Räbinä kertoo.

Ovenpielikeskus toimii kaapelointien väylänä kerrosten välillä.

Erikoistuotteet sairaaloihin

Sairaaloiden sähkönjakeluun sopii erinomaisesti POK:n kehittämä erikoiskeskus, "ovenpielikeskus", joka toimii nousukeskuksena. Keskus on muotoiltu siten, että se ulottuu lattiasta kattoon ja voidaan sijoittaa oven viereen, jolloin keskusrakenne toimii suoraan kaapelointien väylänä kerrosten välillä. Keskukseen asennetaan pistorasiat ja painikkeet.

– Lisäksi meillä on erikoistuotteita nimenomaan sairaalakäyttöön, Mikko Räbinä toteaa.

– Valmistamme leikkaussalin ytimenä toimivia leikkaussalikeskuksia, joista hallitaan salin olosuhdetta ja toimintoja, kuten valaistusta, ilmanvaihtoa, pistorasioita, eristasoja, kaasuhälytyksiä jne. Leikkaussalikeskusta pyörittää oma ohjelmisto, joka osaa koota olosuhdeohjausta varten kaiken tarvittavan datan riippumatta rakennusautomaation tiedonsiirtoprotokollista tai kenttäväylistä.

– Erikoistuotteina sairaaloihin valmistamme myös kaasuhälytyskojeita sekä ovenpielinäyttöjä.

Kosketusnäyttöön perustuva käyttöliittymä leikkaussalin toimintaympäristön järjestelmien ohjaukseen.

Toimintamalleja paremmiksi yhdessä

POK:n tuotteet ovat korkealaatuisia ja standardien mukaisia.

– Takaamme, että tuotteemme ovat käyttöympäristöönsä soveltuvia. Kaikki toimitettavat järjestelmät räätälöidään tarvittaessa asiakkaan toivomalla tavalla. Luokittelemme sairaalakohteet aina vaativiksi projekteiksi, jotka viemme läpi tietyllä, toimivaksi todetulla prosessilla, Mikko Räbinä kuvailee.

– Sairaalaan toimitetut ratkaisut menevät yleensä asiakkaan hankkiman kiinteistöhuolto- tai talotekniikkayrityksen ylläpidettäviksi. Tähän voimme tarjota tukea: olemme lanseeranneet Pokkari-nimisen verkkotyökalun, joka nykyisellään toimii lähinnä tilauskanavana, mutta johon tarkoituksemme on kehittää ylläpitoa ja huoltoa tukevia toiminnallisuuksia tuotteidemme elinkaaren hallintaan. Haluamme olla asiakkaan kumppani tuotteidemme koko elinkaaren ajan. Tähän tarkoitukseen meillä on sekä omaa että partneriverkostomme tarjoomaa.

– Olemme hyvin kiinnostuneita tarkastelemaan esimerkiksi terveydenhuoltoalan asiakkaidemme kanssa, voisimmeko yhdessä kehittää toimintamalleja kustannustehokkaammiksi ja kestävämmiksi elinkaariajattelun mukaisesti.

Haastavat megatrendit

Alansa edelläkävijänä POK seuraa tarkoin käynnissä olevia megatrendejä ja kehittää toimintaansa vastaamaan niiden aiheuttamiin haasteisiin.

Energian tarve kasvaa ja energian käyttötavat muuttuvat. Mikko Räbinä mainitsee esimerkkinä sähkö- ja hybridiautojen yleistymisen, mikä on huomioitava sairaaloiden valtavilla pysäköintialueilla.

– Sairaalan perussähköntarve täytyy pystyä kattamaan oheiskuormasta riippumatta. Jossakin tulee aina raja vastaan sille, mihin saakka liittymän kokoa on mahdollista kasvattaa. Kuormituksen hallinta korostuu.

– Aurinkoenergian käyttö lisääntyy myös sairaaloissa. Energian omavoimaiseen tuottoon voivat liittyä järjestelmän sisäiset mikroverkot, joissa voi olla tietty osaa omavaraisuutta.

Kaukoviisautta investointeihin

Mikko Räbinän mukaan digitalisaation myötä energiankäytön seurannasta ja hallinnasta tulee kattavampaa. – Samalla tuotevalintojen on oltava sellaisia, että ne tukevat tulevaisuutta kestävällä tavalla. Tässäkin näemme saumaa lisäarvon tuottamiseen asiakkaillemme. Meillä on näkemystä siitä, millaisia tuote- ja järjestelmävalintoja kannattaisi nyt tehdä, jotta ne eivät vanhene muutamassa vuodessa.

– Asiantuntijoina voimme perusteella asiakkaalle, miksi kaukokatseisessa pidemmän aikavälin investoinnissa kustannusvaikutukset voivat olla kokonaisuutena järkevämpiä kuin lyhyen tähtäimen hyötyjä tavoittelevassa investoinnissa.

– Olemme mielellämme mukana rakennusprojekteissa mahdollisimman varhaisesta vaiheesta lähtien, jotta voimme olla auttamassa fiksujen valintojen tekemisessä.

www.pok.fi
Vaihde 010 5727 501
Myynti ja tekninen tuki 0400 101 501
Tarjouspyynnöt ja tilaukset [email protected]

LinkedIn
Facebook
Instagram

POK Group Oy osti E Avenue Oy:n marraskuussa 2021

Kuopiossa päämajaansa pitävällä POK:lla on yli 40-vuotinen historia. Tapani Vepsäläinen perusti sähköurakointiliikkeen Juuassa v. 1979. Mikko Räbinä kertoo, että sen jälkeen on tapahtunut hyvin paljon.

– Kasvu on ollut huimaa. Tällä hetkellä POK on Suomen suurin sähkölaitevalmistaja ja merkittävä tekijä myös kansainvälisillä markkinoilla. POK on konserni, jonka liikevaihto on n. 47 miljoonaa euroa.

Suunnitelmallista kasvua

POK on noudattanut määrätietoista kasvustrategiaa ja kehittänyt uusia tuotteita. Kasvua on haettu yritysostoilla, joista tuorein – ja yhtiön historian tähän mennessä suurin – kauppa on marraskuussa 2021 tehty E Avenue Oy:n koko osakekannan osto.

Yrityskauppa vahvisti POK:n tulevaisuuden kilpailukykyä sekä asemaa sähkönjakelulaitemarkkinoilla. Kahden kilpailevan yrityksen yhdistymisellä saatiin synergiaetua, joka mahdollistaa entistä kokonaisvaltaisempien ratkaisujen tarjoamisen asiakkaille.

E Avenue Oy:n ohella toinen POK:n sataprosenttisesti omistama tytäryhtiö on Hyvinkään Jokelassa toimiva Telemerkki Oy, joka tuli osaksi konsernia v. 2017.

Kuusi tehdasta viidellä paikkakunnalla

POK:lla on yhteensä kuusi tuotantolaitosta: Jokelassa, Keravalla, Ikaalisissa, Iisalmessa ja kaksi Kuopiossa. Teollisuudelle konserni valmistaa ratkaisuja raskaasta sähkönjakelusta kone- ja laiteteollisuuden tuotteisiin.

– Erikoisuutena mainittakoon Marine-sektori: toimitamme konsoleita laivojen komentosilloille, Mikko Räbinä huomauttaa.

– Konsernin tuotemerkkinä on POK. Palvelemme asiakkaita yhdeltä yhteiseltä luukulta, mikä asiakkaan kannalta on luontevaa.

Luotettava sopimusvalmistaja

Mikko Räbinä muistuttaa, että POK on myös OEM- eli sopimusvalmistaja.

– E Avenuen oston myötä konserni sai modernin ja täysautomaattisen ohutlevylinjan, joten meillä on ohutlevyvalmistuksen kapasiteettia. Tarjoamme sopimusasiakkaille suunnittelu- ja valmistuspalvelua.

– Tavoittelemme kasvua myös sopimusvalmistuksessa. Esimerkiksi terveydenhuoltoalalle tuotteita tekevien yritysten kanssa meillä on jo sopimuksia.

Osaajille on töitä

– Työllistämme lähes 400 henkilöä. Maan johtavana sähkölaitevalmistajana olemme luotettava työnantaja. Työurat ovat meillä yleensä pitkiä ja vaihtuvuus vähäistä, Mikko Räbinä mainitsee.

– Meillä on jatkuvasti päteville osaajille työmahdollisuuksia tarjolla myynnissä, suunnittelussa ja tuotannossa. Olemme myös kiinnostuneita yhteistyöstä oppilaitosten kanssa koko maassa.

Haluatko oman yrityksen esille tähän?

Ota yhteyttä