Pyydä tarjous

Medihealth Oy on sairaalakalusteiden asiantunteva kumppani terveydenhuollon ammattilaiselle

Pegasuksen modulaarisen ISO 6040 -järjestelmän ansiosta lääkkeitä ja lääkinnällisiä laitteita on helppo säilyttää, käsitellä ja kuljettaa sairaala-apteekista tai varastosta osastoille ja aina potilaiden sairaalasänkyjen viereen.
Pegasuksen modulaarisen ISO 6040 -järjestelmän ansiosta lääkkeitä ja lääkinnällisiä laitteita on helppo säilyttää, käsitellä ja kuljettaa sairaala-apteekista tai varastosta osastoille ja aina potilaiden sairaalasänkyjen viereen.
27.01.2023 | Sosiaali- ja kuntatalous

Oululainen Medihealth Oy on nopeasti kasvanut merkittäväksi sairaalakalusteratkaisujen toimittajaksi. Erityisesti logistiset varasto- ja vaunuratkaisut on otettu hyvin vastaan useissa suomalaisissa sairaalaprojekteissa.

– Olemme kasvava perheyhtiö, joka on toiminut vasta pari vuotta alan konkareiden ryhdyttyä yrittäjiksi, kertoo myyntijohtaja Auvo Virpi.

– Medihealthin ripeän alkutaipaleen taustalla onkin osittain henkilöiden työhistorian kautta syntynyt laaja yhteistyö- ja asiantuntijaverkosto, kuvailee myyntipäällikkö Timo Lindell.

Mukana suurhankkeissa

Medihealth on toimittanut tai toimittaa parhaillaan OYS2030-hankkeen A-rakennukseen (pääurak. NCC) ja B-rakennukseen (Skanska) monipuolisia Metro-varastoratkaisuja.

– Hylly-yksiköitä menee OYS:lle yhteensä yli 2 000 kpl, joissa on tilaa reilusti yli 10 000 hyllymetriä, mainitsee Auvo Virpi.

Muita Medihealthin referenssejä ovat mm. Vaasan Bothnia High 5 uudisrakennus (siirtohyllyjärjestelmät), Lapin keskussairaalan ITU-hanke (hoitotarvikevaunut ja -kaapit) sekä Päijät-Hämeen keskussairaala RV7 (leikkaustoiminta-alueen logistiikkaratkaisut).

– Yhteistyömme rakennusliikkeiden kanssa on todella sujuvaa, Timo Lindell toteaa.

Tilatehokas Metro Top-Track -hyllyjärjestelmä koostuu kiinteistä pääty-yksiköistä ja liikkuvista väliyksiköistä.

Asiakas on ykkönen

Medihealthin toiminnan ytimessä on asiakaslähtöisyys.

– Teemme yhteistyön kanssamme maailman helpoimmaksi selvittämällä yksityiskohdat mahdollisimman pitkälle asiakkaalle valmiiksi, Auvo Virpi luonnehtii.

– Olemme parhaimmillamme pitkäjänteisessä kumppanuudessa, jossa ratkaisuja kehitetään yhdessä asiakkaan kanssa. Emme tavoittele pikaisia lottovoittoja.

Aitoa lisäarvoa

Laadukkailla ja moderneilla tuotteilla Medihealth tuo terveydenhuollon toimijoille todellista lisäarvoa, kuten tehokkuutta, kustannussäästöä sekä parempaa ergonomiaa, hygieniaa ja hyvinvointia. Medihealthin ratkaisujen avulla hoitohenkilökunta voi keskittyä olennaiseen, eli potilaan hoitamiseen.

– Toimitamme asiakkaillemme räätälöityjä, kokonaisvaltaisia varasto- ja logistiikkaratkaisuja avaimet käteen -periaatteella sisältäen tarvittavat asennukset, ylläpidon sekä käyttö- ja huoltokoulutukset, kertoo Timo Lindell.

– Voimme toimittaa sekä varastoinnin perusratkaisuja että ratkaisuja huippusteriilien tuotteiden varastointiin esim. leikkaussaleihin.

Pegasus Hygieia -hyllyjärjestelmä on suunniteltu vaativiin hoitoympäristöihin, joissa noudatetaan kaikkein korkeimpia hygieniastandardeja. Medihealthin valikoimassa ovat huippuhygieeniset ja tilatehokkaat varastoräkit sekä erityisesti tarvikkeiden ja instrumenttien hygieeniseen kuljetukseen tarkoitetut turvalliset kuljetusvaunut.

Oma kehittämistyö täydentää tuotetoimittajien ratkaisuja

Medihealthin tärkeitä kumppaneita terveydenhuollon varasto- ja logistiikkaratkaisuissa ovat tuotetoimittajat Metro ja Pegasus, alan globaaleja edelläkävijöitä molemmat.

– Meillä on hyvät ja luottamukselliset suhteet Metroon ja Pegasukseen, Virpi ja Lindell kertovat.

Lisäksi Medihealth tarjoaa omia tuotteitaan, joita se kehittää asiakkaiden tarpeiden mukaisesti. Auvo Virpin ja Timo Lindellin mukaan yksi Medihealthin valteista on, että yritys pystyy luovasti yhdistelemään eri valmistajien tuotteita ja omia ideoitaan asiakkaan kannalta toimivaksi kokonaisuudeksi.

– Esimerkiksi Medihealth-sovittimilla voidaan Pegasuksen ISO 4060 -standardin mukaisia laatikostoja sijoittaa Metro-hyllystöihin.

Medihealthin omaa suunnittelua edustaa esim. modulaarinen, kevyesti liikuteltava potilaspaikan huoltovaunu. Se on suunniteltu yhteistyössä asiakkaiden kanssa ja koekäytöstä saadun palautteen pohjalta. ISO 6040 -standardin vaihtolaatikoiden kanssa yhteensopivaan vaunuun voidaan kerätä kaikki potilaspaikan huoltoon tarvittavat tavarat ja välineet. Korotetuilla reunoilla varustettu ylätaso toimii kätevästi säilytystilana tai aputasona.

Kasvava asiantuntijatalo

Medihealthin tuoteportfolio laajenee samalla kun yritys kasvaa vastuullisesti ja harkitusti.

– Toiminnan kasvaessa tarvitsemme lisää tekijöitä, Auvo Virpi vinkkaa.

– Tarjoamme mielellämme asiantuntemuksemme sairaalahankkeiden käyttöön jo niiden alkuvaiheessa, jolloin pystymme merkittävästi auttamaan varastoinnin ja logistiikan tilankäytön suunnittelussa.

medihealth.fi
[email protected]
[email protected]
Puh. 0400 573 467


Medihealth-sairaalakalustekonsepti

Varasto- ja logistiikkaratkaisujen lisäksi Medihealth tarjoaa monipuolisesti sairaalakalusteita:

 • Sairaalasängyt
 • Tutkimuspöydät ja -tuolit
 • Työtuolit
 • Potilaspaarit
 • Hoito- ja toimenpidevaunut
 • Tutkimus- ja leikkausvalot
 • Instrumentti- ja tarvikevaunut
 • Liinavaatevaunut
 • Mayon pöydät
 • Säkkitelineet
 • Jakokaihtimet
 • Mobiilityötasot
 • Leikkauspöytien kiskokiinnitteiset lisävarusteet