Pyydä tarjous

Pusatecin avaimettomat älykaapit soveltuvat erinomaisesti sairaalaympäristöön

Kaappien etupuolelta puuttuvat kalustejalat helpottavat tilan puhtaanapitoa.
Kaappien etupuolelta puuttuvat kalustejalat helpottavat tilan puhtaanapitoa.
30.01.2023 | Sosiaali- ja kuntatalous

Sairaaloissa tarvitaan paljon puku- ja muita säilytyskaappeja. Pilvipohjaisesti ohjattavat älykaapit helpottavat kapasiteetin hallintaa, kulunvalvonnan yhteensopivuutta sekä tilojen hygieenisyyden ja viihtyvyyden ylläpitoa. Pusatecin valmistamia älykaappeja on käytössä esimerkiksi Espoon sairaalassa.

Pusatecin älykaapit on valmistettu kierrätettävästä alumiinista ja ne kiinnitetään rakenteisiin patentoidulla menetelmällä, eikä kaappien etupuolella ole lainkaan jalkoja – ominaisuuden ansiosta tilan puhtaanapito on helpompaa. Kaapin vahvarakenteiset saranat varmistavat täsmällisen ja toimintavarman lukituksen kohdistuksen.

Kaappiin ei tarvita erillistä avainta

Kaapissa käytettävä PT110-älylukko on kytketty UPS-varmennettuun sähköverkkoo ja lukko voidaan avata mm. RFID-tunnisteella tai matkapuhelimella, jolloin kaapin käyttäjät eivät tarvitse erillistä avainta. Lukituksen hallinnassa ja raportoinnissa käytetään reaaliaikaista yhteyttä hyödyntävää Pusatec Doorhub -taustaohjelmistoa. Pusatecin älykaappi on täysin kotimainen tuote, joten kaikki kaappien ja lukkojen suunnittelusta niiden valmistukseen tapahtuu Suomessa.

Espoon sairaalassa on saatu positiivisia kokemuksia älykaapista

Pusatecin Espoon sairaalaan vuonna 2017 tekemä toimitus piti sisällään 798 älylukolla varustettua pukukaappia, 270 älylukkoa potilashuoneissa oleviin vaate- ja liinavaatekaappeihin sekä 665 älylukkoa henkilökunnan laukkukaappeihin.

– Kaapit ja lukot ovat toimineet erittäin hyvin ja sekä henkilökunta että potilaat ovat kokeneet ne helppokäyttöisiksi. Myös älykaappien hallinnointi on osoittautunut lupausten mukaisesti helpoksi, Espoon sairaalan vahtimestari Visa Lohvansuu kiittelee.

Espoon sairaalan henkilökunnan pukuhuoneessa ei ole nimettyjä kaappeja, vaan työvuoroon tulija ottaa käyttöönsä vapaana olevan kaapin.

– Jos henkilö ei työvuoron päättyessä muista, minkä kaapin on lukinnut, on oikea kaappi helppo selvittää pukuhuoneessa olevalla lukulaitteella. Jos joku jättää tavaroitaan lukittuun kaappiin esimerkiksi lomalle lähtiessään, antaa taustaohjelmisto ilmoituksen pitkäaikaisesta lukituksesta ja kaappi voidaan tyhjentää käyttöön, Espoon sairaalaan palveluvastaava Tomi Kuikka mainitsee.

Pusatecin kotimaisuuden ansiosta myös tukipalvelut ovat tarvittaessa helposti saatavilla.

Järjestelmäintegraatiot mahdollistavat älykaapin helpon ja sujuvan käytön

Espoon sairaalaan käyttöön otetussa Pusatecin järjestelmässä toteutettiin rajapinta olemassa olevaan potilasrannekejärjestelmään.

– Potilas saa lukittua ja avattua kaappinsa sairaalarannekkeella, eikä hän tarvitse erillistä avainkorttia. Tämän ansiosta esimerkiksi pyörätuolin tai tippaletkun kanssa liikkuminen on kätevämpää, kun potilaan ei tarvitse kantaa mukanaan mitään ylimääräistä, Kuikka toteaa.

Sairaalahenkilöstön kaapit toimivat samalla kulkutunnisteella, jota työntekijät käyttävät muutenkin liikkuessaan sairaalan tiloissa.

– Tämä helpottaa henkilökunnan arkea, kun mukana ei tarvitse kannella useampaa korttia, Kuikka painottaa.

Älylukko helpottaa kaappien käyttäjähallintaa merkittävästi

Kuikka kertoo, että Pusatecin järjestelmän ansiosta kaappien käyttäjähallinnassa on säästynyt merkittävästi aikaa, koska jokaiselle työntekijälle ei tarvitse määrittää omaa kaappia, eikä kiinni unohtuneita lukkoja tarvitse murtaa auki tai kadonneita avaimia etsiä.

– Avaimeton ja käyttövarma järjestelmä sujuvoittaa arkeamme, eikä aikaa kulu avainten hallintaan tai sen selvittämiseen, mikä kaappi on käytettävissä milloinkin. Yleisvaikutelmamme Pusatecin järjestelmästä on mainio, ja yhteistyö on sujunut hyvin.

Kuikka kiittelee järjestelmää toimintavarmuudesta ja kertoo, että järjestelmän käytössä ei ole ollut ongelmia. Kun kaikki toimii, palautettakaan ei juuri tule. Mahdolliset ongelmatilanteet saadaan selvitettyä kätevästi Pusatecin Doorhub-ohjelmalla.

www.pusatec.fi