Sähköalan osaajat löytyvät SETIpro-rekisteristä

Aurinkopaneeliasennus. Kuva: Pixabay
Aurinkopaneeliasennus. Kuva: Pixabay
16.05.2024 | Rakentaminen

SETI Oy on sähköalalla toimiva pätevyydenarviointilaitos, jonka päätehtävänä on sähköturvallisuuslain mukaisten pätevyystodistusten arviointitoiminta. Arviointipalvelujen tuotevalikoimasta löytyy lakisääteisten pätevyyksien lisäksi vapaaehtoisia henkilöpätevyyksiä ja yritysten hyväksyntöjä. SETI myös sertifioi turva- ja talotekniikkaurakoitsijoita.

Eri osaamisaloihin pätevyytensä osoittaneet tekijät löytyvät SETIpro-rekisteristä, kattaus on varsin laaja, rekisteristä löytyy lähes 500 yritystä, ja valittavana on 13 erilaista osaamisaluetta. Hakutoiminnolla löytyvät esimerkiksi sähkölaitteistojen lämpökuvauksiin tai kuntotutkimuksiin pätevöityneet yritykset. Hyväksynnän saamiseksi yrityksessä täytyy aina olla kyseiseen osaamisalueeseen pätevöitynyt henkilö, joka vastaa kyseisestä toiminnasta.

Vaatimukset eri pätevyyksien, hyväksyntöjen tai sertifiointien saamiseksi ovat julkisesti luettavissa verkkosivuiltamme ja meidän reaaliaikaisen rekisterimme kautta on helppoa varmistaa, että yrityksellä on vaadittava hyväksyntä voimassa, SETI Oy:n toimitusjohtaja Olli Vitikka kertoo.

Olli Vitikka. Kuva: Mikko Arvinen

Aurinkosähköasennukset

Aurinkopaneelien asennuksien yleistyessä Tukes toteutti valvontaprojektin, jossa havaittiin, että aurinkosähköjärjestelmien asennuksia tehdään joskus huolimattomasti tai jopa ammattitaidottomasti.

SETI on kehittänyt yhdessä sähköalalta kootun projektiryhmän kanssa uuden hyväksynnän aurinkosähköjärjestelmiä asentaville yrityksille. Hyväksyntä on helppo ja luotettava tapa osoittaa, että asennukset tehdään vastuullisesti pätevien asentajien toimesta. Vain laadukkaista komponenteista toteutettu ja oikein asennettu aurinkosähköjärjestelmä on ympäristöystävällinen ja turvallinen.

Sertifioinnit

– Teemme paljon asiakirjojen arviointiin perustuvia yritysten hyväksyntöjä, jotka ovat niin sanottuja kevytsertifiointeja. Hyväksynnöissä arvioimme yritystä toimistoltamme käsin ja teemme päätöksen vaatimusten mahdollisesta täyttymisestä. Sertifiointiin kuuluu samanlainen prosessi kuin näissä kevytsertifioinneissakin, mutta tämän lisäksi yrityksen toimintaa arvioidaan myös itse yritykseen kohdistuvilla auditointikäynneillä.

Vitikka toteaa, että vaativampien sertifiointien kysyntä on kasvussa vastuullisuuden ja työn laadun korostuessa.

– Turvaurakoitsijoiden sertifiointiohjelma on ollut aktiivinen jo 15 vuoden ajan ja kyseessä onkin varsin tunnettu sertifikaatti toimialalla, jota tilaajat usein edellyttävät tarjouspyynnöissään.

Itse SETIpro-rekisteri on maksuton palvelu, mutta sinne pääsee vain sertifiointihyväksynnän kautta. Rekisteristä löytyy aina ajantasainen tieto hyväksyttyjen ja sertifioitujen yritysten osalta.

Henkilö- ja yritysarviointi SETI Oy

SETI Oy on Turvallisuus- ja kemikaalivirasto Tukesin nimeämä puolueeton ja riippumaton sähköturvallisuuslain mukainen pätevyydenarviointilaitos. Lakisääteisten pätevyystodistusten lisäksi Henkilö- ja yritysarviointi SETI Oy myöntää tele-, rakennusautomaatio-, turva-, lämpökuvaus- ja kuntotutkijapätevyyksiä sekä vaaditut ehdot täyttäville yrityksille tele- ja rakennusautomaatiourakointiin sekä sähkölaitteistojen kunnossapitoon liittyviä urakoitsijan hyväksyntöjä ja TU- ja TT-sertifiointeja.

www.seti.fi

LinkedIn

Haluatko oman yrityksen esille tähän?

Ota yhteyttä