Pyydä tarjous

Sote-alan koulutukset vastaavat osaajapulaan

Taitotalon koulutusasiantuntija Kimmo Auvinen
Taitotalon koulutusasiantuntija Kimmo Auvinen
26.04.2023 | Sosiaali- ja kuntatalous, Koulutus ja opiskelu

Taitotalo on Suomen suurin ammatillinen aikuiskouluttaja. Lisäksi se on tunnettu sote-alan koulutuksen järjestäjä. Sen lisäksi, että Taitotalosta valmistuu paljon lähihoitajia, sen koulutusvalikoimassa on runsaasti alan ammattilaisille suunnattuja lisä- ja täydennyskoulutuksia, jotka täydentävät ja päivittävät osaamista.

Koulutusasiantuntijana Taitotalossa työskentelevä Kimmo Auvinen kuvailee itseään sote-alan yleishenkilöksi. Koulutukseltaan hän on lähihoitaja, ensihoitaja ja kätilö. Taitotaloon hän tuli syksyllä 2020 kehittämään ensiapukoulutuksia. Melko pian Kimmo eteni urallaan koulutusasiantuntijaksi.

– Olen työskennellyt erityisnuorisotyössä, ensihoidossa ja kriisityössä. Koulutukseni ja työkokemukseni takia ymmärrän sote-kokonaisuutta hyvin, Kimmo sanoo.

Unelmatyössään oleva Kimmo korostaa, että sote-alan koulutusten kehittäminen on yhteiskunnallisesti merkittävää. Taitotalo on valtakunnallinen koulutuksen järjestäjä, jonka asiantuntijat ovat jokaisella hyvinvointialueella kehittämässä sote-alan toimintoja.

– Koulutamme sote-alan esihenkilöitä. Kehittämällä esihenkilötyötä työhyvinvointi paranee. Hyvinvoivat työntekijät lisäävät alan veto- ja pitovoimaa.

”Henkinen ensiapu on kansalaistaito”

Taitotalo on sote-alan ja työelämän kehittäjä, jonka vahvuus on koulutusten räätälöinti asiakkaiden tarpeisiin.

– Koulutamme sekä yksityisen että julkisen sektorin toimijoita.

Yksi tämän hetken suosituimpia koulutustuotteita on henkinen ensiapu -kurssi. Kriisi- ja traumatietoisuuden lisääminen auttaa työssäjaksamisessa sekä lisää koko työyhteisön työhyvinvointia ja -turvallisuutta.

– Yllättävät tapahtumat kuten korona, Ukrainan sota tai esimerkiksi korkojen nousu voivat muuttaa ihmisen turvallista perusarkea. Koulutuksessa opitaan, miten esihenkilö pystyy auttamaan henkilöstöä elämään kuuluvissa kriiseissä ja miten tunnistaa tarve eteenpäin ohjaukselle muun muassa työterveyden asiakkaaksi.

Koulutuksessa käsitellään kriisejä arjen näkökulmasta, kuten esimerkiksi sitä, miten kollegaa voi tukea, jos vaikka tämän ystävä menehtyy tai perheeseen tulee yllättäen työttömyyttä. Kaikki kohtaavat kriisejä, mutta oikeanlaisella tuella ja suhtautumisella kriisit ovat käsiteltävissä.

– Henkinen ensiapu on kansalaistaito ja työhyvinvointikysymys.

Taitotalon koulutusvalikoima on monipuolinen

Taitotalo tarjoaa myös perinteistä ensiapukoulutusta. Kimmo muistuttaa, että työnantajien on varmistettava aktiivisesti, että henkilöstön ensiapuvalmiudet ovat työterveyshuollon määrittelemällä tasolla.

– Koulutusvalikoimaamme on tulossa verkossa suoritettava ensiapukurssi.

Muista Taitotalon lisä- ja täydennyskoulutuksista Kimmo haluaa mainita koulutuksen, joka käsittelee seksuaalisuutta hoitotyössä ja kinestetiikan peruskurssin. Seksuaalisuus on läsnä syntymästä kuolemaan, ja se pitää huomioida osana hoitotyötä. Koulutuksessa käsitellään esimerkiksi, miten asiakkaan seksuaalisuutta voi tukea vammaistyön yksikössä. Lisäksi koulutuksessa pohditaan muun muassa sukupuolen kokemusta, lakeja ja asetuksia sekä erilaisia kulttuureja.

Koulutus ratkaisee osaajapulaa

Ammatillisen aikuiskoulutuksen tehtävä on vastata yhteiskunnan ja elinkeinoelämän osaamistarpeisiin. Taitotalo määritteleekin yhdeksi päämääräkseen sen, että yhteiskunnan pyörät pysyvät pyörimässä.

– Sote-alan ammattilaisten lisä- ja täydennyskoulutukset ratkaisevat osaajapulaa, Kimmo sanoo.

Lisätietoja:
Kimmo Auvinen
[email protected]
050 436 2675

www.taitotalo.fi
Facebook
Twitter
LinkedIn
YouTube
Instagram

Teksti: Johanna Rautio, Taitotalo