Pyydä tarjous

Alihankinta juhlii 35 vuottaan – teollisuus kohtaa globaalisti ja lähellä

Kuva: Jyri Kivimäki
Kuva: Jyri Kivimäki
06.09.2023 | Teollisuus, Yrityselämässä tapahtuu

Suomen johtava teollisuustapahtuma sekä Euroopan toiseksi suurin alihankintateollisuuden messutapahtuma Alihankinta järjestetään 26.–28. syyskuuta 2023 Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa. 35-vuotista taivaltaan juhlivan tapahtuman teemana on ajankohtainen Globally Local. Alihankinnan ohjelma syventyy teemaan, alan ykkösasiantuntijoiden johdolla. Maksuton kävijärekisteröityminen tapahtumaan on avoinna.

Vuotuisen teollisuusjuhlan Alihankinnan vuoden teemana on ajankohtainen Globally Local. Paikallinen osaaminen ja kansainvälinen tuotanto kotimaassa ovat arvostetussa avainroolissa myös globaalissa kaupankäynnissä. Tuotannon palautuminen Suomeen, maailmanlaajuiset yhteydet, toimiva logistiikka sekä toimitusvarmuus puhuttavat. Automaatio, robotiikka ja tekoäly kehittävät alaa ja ihmisen uudistuvaa roolia teollisuudessa.

Kansainvälinen ohjelmakattaus katsoo tulevaan – tekoälyn keynote-puhujana Henkka Hyppönen

35-vuotiaan Alihankinnan ohjelma kietoutuu kattavasti Globally Local -teeman ympärille. Päälava HEAT Stage tarjoaa aiheita, esityksiä ja keskusteluja muun muassa kestävän talouden, maailmanpolitiikan, kilpailuetujen, suunnittelun ja ennakoinnin, teknologian sekä vastuullisuuden näkökulmista. Keskiviikkona 27.9. koetaan luovan johtajan ja tietokirjailija Henri ”Henkka” Hyppösen keynote Mitä on olla ihminen tekoälyn aikakaudella? Puheenvuoro syventyy uusiin tapoihin lähestyä sitä, kuinka voimme luoda uuden maailman ja uuden unelmatiimin: ihmismielen ja koneen.

Avajaispäivänä tiistaina Suomen Osto- ja Logistiikkayhdistys LOGY ry palkitsee vuoden Päähankkijan sekä Vuoden Alihankkijan ja Business Tampere jakaa valtakunnallisen Vuoden teollisuusteko -tunnustuksen. Tapahtumauutuutena B-halliin rakentuu GLO Village, jossa kohtaavat kansainvälisesti operoivat ja paikallisesti toimivat yritykset. Globaalin kylän toimijoiden asiantuntemusta kuullaan myös HEAT Stagen ohjelmassa kautta kolmen päivän. Tulevaisuuden Tekijöiden Torstai yhdistää osaajat ja organisaatiot 28. syyskuuta. Kolmannen päivän teemakeskustelussa Tulevaisuuden tekijät – teollisuuden uudet osaajat pohditaan miten varmistaa teollisuuden vetovoima ja alan osaajat tulevaisuudessa sekä millaista oppilaitosyhteistyötä olisi hyvä kehittää.

Kuva: Jyri Kivimäki

Tapahtumassa kolme teemakummia

Alihankinta on myös tänä vuonna saanut alan kolme erityisosaajaa tapahtuman teemakummeiksi. Globally Local -teeman näkökulmiin World Domesticated, Unifying Industry ja Technically Humane paneutuvat Manu Skyttä Executive Vice President, Operations, Patria, Reijo Kangas, Senior Director, Partners and Business Development, Business Finland sekä Lari Nurmi, Liiketoimintajohtaja, Innolink Staff Oy.

Alihankinta-kumppaniyritys 2023 on Patria, kansainvälinen puolustus-, turvallisuus- ja ilmailualan elinkaaren tukipalvelujen, teknologiaratkaisujen sekä lentokoulutuksen tuottaja. Patria tarjoaa asiakkailleen operatiivisen suorituskyvyn, kaluston käytettävyyden ja valittujen tiedustelu-, valvonta- ja johtamisjärjestelmien tuotteita ja palveluita sekä jatkuvaa kehittämistä.

Isot Koneet Keskustorilla päättää Tampereen teollisuusviikon

Alihankinnan luoman Tampereen Teollisuusviikon päättää lauantaina 30. syyskuuta Tampereen Keskustorilla kaupungin ja teollisuuden toimijoiden kanssa yhteistyössä toteutettava, kaikille avoin Isot Koneet Keskustorilla -tapahtuma. Lisätietoja tapahtumasta isotkoneetkeskustorilla.fi/.

Tekstilähde Tampereen Messut, kuvat Jyri Kivimäki