BK-Hydrometa Oy – veden käsittely ilman kemikaaleja on tätä päivää

BK-Hydrometa Oy:n päätoimialueeseen kuuluvat Pohjoismaat. Tuotannon siirryttyä Ähtäriin yritys pystyy palvelemaan entistä tehokkaammin kotimaan teollisuuslaitoksia ja muita asiakkaita.
BK-Hydrometa Oy:n päätoimialueeseen kuuluvat Pohjoismaat. Tuotannon siirryttyä Ähtäriin yritys pystyy palvelemaan entistä tehokkaammin kotimaan teollisuuslaitoksia ja muita asiakkaita.
02.05.2023 | Teollisuus

BK-Hydrometa Oy:n innovatiiviset ratkaisut valumavesien ja raakaveden käsittelyyn ovat johtaneet uuteen vesienhallintaan: Vedessä olevat jätekomponentit erotellaan ja sidotaan EFFE®-järjestelmän talteenottoyksikköön.

EFFE®-tuotesarjaan kuuluu luonnonmukaiseen prosessiin pohjautuvia ratkaisuja, joissa vedenpuhdistus perustuu mikrobien toimintaan. Kemikaaleja ei käytetä. Nyt vedestä erotetaan ja otetaan talteen yli 90 % liukoisia yhdisteitä, typpeä, fosforia, hiilidioksidia, jotka sidotaan järjestelmän lietemassaan. Vedestä erottuvat kaasut ohjataan puhdistustornin läpi, jossa haitta-aineet otetaan talteen ja puhdas ilma johdetaan ulos.

- Kehittämämme menetelmä alentaa tehokkaasti veteen liuenneiden haitta-aineiden, raskasmetallien, metalliyhdisteiden, kaasujen ja ravinteiden pitoisuuksia käsiteltävässä vedessä. EFFE®-menetelmällä puhdistettu hule-, suoto-, orsi- tai valumavesi voidaan johtaa ympäristövaatimukset huomioon ottaen vesistöön tai käyttää teollisuuden prosessivetenä. EFFE®-menetelmä soveltuu myös raakaveden esipuhdistukseen, kehitysjohtaja Asko Kuoppala kertoo.

Kuoppala huomauttaa, että monikäyttöiselle EFFE®-menetelmälle on myönnetty Euroopan Unionin ympäristöteknologian ETV- eli Environmental Technology Verification -status valuma- ja orsivesien käsittelyyn ainoana Pohjoismaissa.

Raakaveden esikäsittelyyn soveltuu EFON

- EFON-yksikön bioreaktori poistaa raakavetenä käytettävästä pohjavedestä merkittävästi hiilidioksidia, rautaa ja mangaania ennen veden johtamista varsinaiseen puhdistusprosessiin. Yksiköitä on käytössä elintarviketehtaissa ja kunnallisissa raakavesilaitoksissa, Kuoppala sanoo.

EFFE® WTP on pintavedenottamoiden käyttöön tarkoitettu pienlaitos, joka poistaa tehokkaasti raudan, mangaanin, typen, fosforin ja hiilidioksidin raakavedestä ennen varsinaista puhdistusprosessia. BK-Hydrometa toimittaa kompaktin laitoksen käyttövalmiina suoraan kohteeseen. Kuoppala mainitsee, että tällä hetkellä WTP-laitoksen toimitusaika on 6–9 kk.

Yhteystiedot:

BK-Hydrometa Oy
Yrittäjäntie 16 H 4
63700 Ähtäri

Puh. 010 230 2850
[email protected]
www.hydrometa.fi

Haluatko oman yrityksen esille tähän?

Ota yhteyttä