AMT Systems Oy – innovaatioita, modernisointeja ja tuottavuuden optimointia

Facebook
19.09.2023 | Teollisuus

Vuonna 1990 perustettu AMT-Systems Oy on pitkänlinjan automatiikan asiantuntijayritys, joka suunnittelee ja valmistaa teollisuuden ja tutkimusalojen automaatiolaitteita, robottisoluja ja erikoiskoneita sekä automatisoi tuotantolinjoja. Tänä syksynä valmistuvat modernit 1300-neliön kokoiset toimitilat Joensuun Pilkkoon kertovat vahvasta liiketoiminnan kasvusta.

- Haluamme olla mukana luomassa nykyaikaisia, toimivia työympäristöjä sekä uudenlaisia kasvumahdollisuuksia suomalaisen teollisuuden kilpailukyvylle. Meillä on vankka asiantuntemus teollisuuden eri sektoreilta, monipuolista suunnitteluosaamista sekä varmuutta kehittää nykyaikaisia, aikaa ja kustannuksia säästäviä ratkaisuja sinne, missä niitä tarvitaan, sanoo AMT-Systems Oy:n toimitusjohtaja Mikko Malinen ja jatkaa:

- Teollisuuden sopimusvalmistuskumppanina olemme luotettava, joustava ja ketterä reagoimaan asiakkaidemme tarpeisiin. Olemme valmistaneet sopimusvalmistuskoneita ja -laitteita muuan muassa prosessiteollisuuden laadunvalvontaan, ympäristön säteilyvalvontaan sekä tutkimuskäyttöön tarkoitettuihin vaahdotusmenetelmällä toimiviin rikastamoihin. Loppusyksystä valmistuvat suuremmat toimitilat tulevat mahdollistamaan aiempaa enemmän samanaikaisia projekteja. Omien projektien osuus toiminnasta on tällä hetkellä noin 60 prosenttia, sopimusvalmistamisen 40 prosenttia. Omissa automaatioprojekteissa olemme usein tekemisissä robotiikan kanssa.

Tarjoamme korkealaatuista automaatiolaitteiden valmistusta eri teollisuudenaloilla. Kuvassa AMT-Systems Oy:n toimitusjohtaja Mikko Malinen.

Tuotantolinjojen suunnittelusta erikoiskoneisiin

ATM-Systems Oy:n erikoisosaamiseen kuuluu erilaisten tuotantolinjojen suunnittelu ja toteutus. Jo olemassa olevia tuotantolinjoja pystytään myös modernisoimaan uusimalla laitekokonaisuuksiin esimerkiksi sähköt ja ohjauksen tai turvallistamalla vanhan tuotantolinjan.

- Olemme suunnitelleet ja valmistaneet kokonaisia tuotantolinjoja muun muassa ikkuna- ja puukalusteteollisuuteen sekä prosessilaitteistoja kaivosteollisuuden koerikastamoihin. Koeajamme uudet tuotantolinjat tai niiden osat valmiiksi tehtaallamme, jotta lopullinen käyttöönotto sujuisi mahdollisimman sujuvasti. Tuotantolinja voidaan kytkeä tarvittaessa toiminnanohjausjärjestelmään, mikä mahdollistaa automaattisen ja saumattoman tietojen viemisen tilaukselta aina tuotantoon saakka.

- Lisäksi olemme toteuttaneet erikoislaiteprojekteja sekä testauslaitteita muun muassa tuotanto- ja tutkimuskäyttöön. Pitkän laiterakennuskokemuksemme avulla pystymme ratkomaan hyvin erityyppisiä automatisointiin liittyviä haasteita sekä löytämään oikeat kuhunkin tilanteeseen sopivat ratkaisut, sanoo Malinen.

Yritys rakentaa parhaillaan yli kahden miljoonan euron arvoista teollisuushallia

AMT-Systems Oy kasvattaa toimintaansa vauhdilla. Taustalla on runsaat kaksi vuotta sitten tehty yrityskauppa, jonka jälkeen yhtiön työntekijöiden lukumäärä on kaksinkertaistunut kahteentoista alan ammattilaiseen. Vuonna 2022 yrityksen liikevaihto oli noin 1,9 miljoonaa euroa.

- Rakenteilla oleva toimitila uusine koneinvestointeineen on noin 2,5 miljoonaa euroa, joten usko alan ja yrityksen tulevaisuuteen on vahva.

- Kustannusten noustessa kautta linjan, yritysten kannattaa hakea ratkaisuja tuotannon tehostamiseen. Suurimmat säästöt ja parhaimmat kokonaisuudet onnistuvat juuri automatisaation ja robotiikan avulla. Me AMT-Systemsillä suunnittelemme ja valmistamme räätälöityjä laitteita ja ratkaisuja, joita ei valmiina saa, korostaa Malinen.

www.amt-systems.com

AMT-Systems Oy on perustettu Polvijärvellä 1990. Yritys suunnittelee ja valmistaa teollisuuden ja tutkimusalojen automaatiolaitteita, robottisoluja ja erikoiskoneita sekä automatisoi tuotantolinjoja.

Yrityksestä puolet omistaa Artic-Kaihdin Oy ja AMT-Systemsin toimitusjohtaja Mikko Malinen ja yrityksessä työskentelevät Aki Piiroinen ja Mika Kuronen. Yrityksen uudet 1 300 neliömetrin toimitilat valmistuvat Joensuuhun vuodenvaihteessa.

Haluatko oman yrityksen esille tähän?

Ota yhteyttä