Balanus Oy:ltä putkistot fiksuimmin

Teollisuuden prosessi- ja käyttöhyödykeputkistojen toimitukset, putkiprojektin esivalmistuksen ja työmaatoimintojen ohjaus, edistymäseuranta, raportointi ajantasaisesti ja täsmällisesti Balanus Command Base ™ -järjestelmällä.
Teollisuuden prosessi- ja käyttöhyödykeputkistojen toimitukset, putkiprojektin esivalmistuksen ja työmaatoimintojen ohjaus, edistymäseuranta, raportointi ajantasaisesti ja täsmällisesti Balanus Command Base ™ -järjestelmällä.
14.06.2023 | Teollisuus

Esivalmistuksella tehokkuutta ja laatua

Balanus Oy toimittaa putkistoja ja teknisiä laitteistoja teollisuuden prosesseihin sekä kiinteistöjen lämmitys- ja jäähdytysjärjestelmiin.

Balanuksen esivalmisteiden avulla saavutetaan taloudellinen tehokkuus, aikataulujen pitävyys, työmaiden siisteys ja hävikin minimointi. Avainasemassa on Balanuksen itse kehittämä Command Base ™ -toiminnanohjausjärjestelmä, joka mahdollistaa putkistojen ja muiden tuotteiden valmistusketjun reaaliaikaisen seurannan työnsuunnittelusta asennukseen.

– Pyrimme kaikessa siihen, että työtä tuodaan työkohteesta mahdollisimman paljon tehtaallemme, kiteyttää tuotantopäällikkö Jussi Tokola.

Perinteisessä menetelmässä työmaalle tilataan kaikki putkistojen osat: putket, venttiilit ja niin edelleen. Putkia sitten paikan päällä mitotaan, katkotaan ja esivalmistetaan. Työ vaatii paljon tilaa, jolloin putkistourakoitsija tuppaa olemaan prosessin tai muiden urakoitsijan tiellä.

– Sen sijaan Balanuksen mallissa kokonaisuus on työnsuunnittelussa jo kertaalleen mietitty. Kaikki esivalmisterajaukset on valmiiksi merkitty, joten työntekijän tarvitsee vain toimia suunnitelman mukaisesti. Työ on nopeaa ja taloudellista.

– Lisäksi vahvuutemme on tasaisen korkea laatu. Työmailla olosuhteet vaihtelevat, mutta Balanuksen esivalmisteet tehdään Mäntsälän tuotantolinjalla hyvissä, vakioiduissa tehdasolosuhteissa. Esimerkiksi ruostumattomien teräsputkien hitsauksessa sisäpuolinen juurikaasutus voidaan tehdasesivalmistuksessa tehdä huolella, Jussi Tokola mainitsee.

Projektipäällikkö Heikki Rapatti lisää, että esivalmistuksessa aikataulun hallinta on merkittävästi helpompaa kuin työmaaoloissa.

– Työmaalla asennuksen ajankäyttö on tehokasta, kun paikoilleen asentaminen on suoraviivaista ja helppoa.

Ainutlaatuinen toiminnanohjausjärjestelmä

Command Base ™ -toiminnanohjausjärjestelmän avulla projektin osapuolet pysyvät työn edistymisestä ajan tasalla. Järjestelmää voidaan käyttää eri päätelaitteilla, sekä sovelluksella että selainpohjaisesti.

– Command Basea ™ käyttävät sekä urakoitsijan eli meidän edustajat että asiakkaan edustajat. Järjestelmässä voidaan reaaliajassa seurata etenemää. Järjestelmän avulla esivalmisteiden paikat löytyvät sujuvasti. Command Basella ™ hallitaan osatoimitusten oikea-aikaisuutta ja saapumisjärjestystä. Se on etu varsinkin logistisesti haastavissa kohteissa, Jussi Tokola kertoo.

– Järjestelmä on erittäin havainnollinen, koska se esittää tiedot 3D-malleina. Työntekijän on helppo löytää oikeat paikat ja edetä asennustyössä oikeassa järjestyksessä. Projektin etenemistä havainnollistetaan selkein värikuvin. Järjestelmä on suureksi avuksi myös mm. NDT-tarkastuksissa, kuvailee Heikki Rapatti.

Tokola ja Rapatti huomauttavat, että toiminnanohjausjärjestelmä on myös ympäristönäkökulmasta valttikortti.

– Tehokas logistiikka minimoi turhat ajot vajailla kuormilla. Hukkapaloja jää kohteisiin hyvin vähän ja asennusympäristö pysyy siistinä.

– Olemme ylpeitä Command Basen™ monipuolisesta kyvykkyydestä. Toisaalta ohjelmat eivät ole koskaan valmiita, joten kehitämme järjestelmää jatkuvasti.

Teollisuuden prosessiputkistot

Balanus Oy toimitti äskettäin Kemiin lietteen käsittelyprosessia varten putkiston sekä prosessia tukevia käyttöhyödykejärjestelmiä.

– Kemin projektiin toimitimme putkea kaiken kaikkiaan nelisen kilometriä: hiiliteräsputkea, ruostumatonta putkea sekä haponkestävää putkea. Putkistoon tuli n. 12 000 osaa, saumoja on n. 5 500 kappaletta. Toisiokannakkeita laitokseen toimitettiin 26tn. Esivalmisteluaste oli 80 %, Heikki Rapatti listaa.

Jussi Tokolan mukaan Kemin kaltainen kohde on Balanukselle hyvin tyypillinen.

– Teollisuusprosessien putkistotoimitukset ovat meidän alaamme, ja olemme edelläkävijöitä tavassa, jolla sen teemme. Olemme toteuttaneet projekteja onnistuneesti, ja asiakkaat ovat arvostaneet toimintaamme.


Lämmönkeräysmoduuli lämpöpumppujen tueksi

Kiinteistöjen prosessihukkalämpöenergian keräin- ja varastointiyksiköt; valmiit testatut yksiköt ja liitososat, asiakkaan kohteessa minimi tekeminen, nopeaa, laadukasta, siistiä.

Tarkkaa työnsuunnittelua ja pitkälle vietyä esivalmistusta Balanus toteuttaa myös valmistamissaan lämmönkeräysmoduuleissa. Balanuksen moduulit edistävät vihreää siirtymää.

– Maalämpö ja hukkalämmön talteenotto ovat tänä päivänä suosittu lämmönlähde. Lämmönkeräysmoduulissamme ovat lämpöpumput ja varaajasäiliöt, Jussi Tokola kertoo.

Moduulin toiminta-ajatuksena on ottaa talteen kiinteistössä syntyvä hukkalämpö. Se tapahtuu ajamalla hukkalämpö lämmönkeräysmoduulin lämmönvaihtimen kautta.

– Lämmönkeräysmoduulit ovat kysyttyjä varsinkin suuriin kiinteistöihin, kuten kauppoihin, joiden kylmäaltaat tuottavat paljon hukkalämpöä.

Balanuksen lämmönkeräysmoduulille tehdään ensin pohja, jonka päälle asennetaan lämpöpumput, varaajasäiliöt, lämmönvaihtimet, putkistot ja muut osat. Putkistot ja laitteet eristetään jo esivalmistuksen yhteydessä.

– Työmaalle ei jää paljonkaan tehtävää, joten moduuli nopeuttaa työkohteessa tapahtuvaa rakentamista. Moduulit räätälöidään aina asiakaskohtaisesti, ja siinäkin isossa roolissa on toiminnanohjausjärjestelmämme, korostaa Jussi Tokola.


Balanus Oy
Palomäentie 9, 04600 Mäntsälä
020 757 9810
www.balanus.fi


Kiwan auditoimat sertifikaatit

  • ISO 3834-2:2021 -laatujärjestelmä
  • Moduuli A2 Teollisuusputkistojen valmistus sekä korjaus- ja muutostyöt
  • EN 1090-1:2009+A1:2011 Rakenteellisten hitsattujen teräskokoonpanojen ja tuotejärjestelmien valmistus


Katso Balanuksen esittelyvideo:

Haluatko oman yrityksen esille tähän?

Ota yhteyttä