Baumedi Solutions hallitsee hajujen poiston

Hyrynsalmen jätevedenpuhdistamo
Hyrynsalmen jätevedenpuhdistamo
17.09.2021 | Teollisuus

Baumedi Solutions on erikoistunut sisäilman epäpuhtauksien hallintaan ja ilmanlaadun parantamiseen. Baumedi Solutionsin osaaminen tarjoaa tehokkaita ratkaisuja esimerkiksi jätevedenpuhdistuksen hajuhaittojen eliminointiin.

– Alaamme on hajumassojen haltuunotto sekä henkilöstön ja laitteiden suojaus hajumassojen sisältämien haitallisten yhdisteiden ja mikrobien vaikutuksilta, esittelee myyntijohtaja Jukka Savolainen.

Bipolaarinen ionisaatio poistaa hajut ja mikrobit

– Bipolaarinen ionisaatio on erinomainen menetelmä hajujen sekä haitallisten mikrobien poistamiseen sisäilmasta. Käytämme ja maahantuomme patentoitua sveitsiläistä tekniikkaa, Savolainen kertoo.

Baumedin bipolaarinen ionisaatio poistaa hajuja ja ilman epäpuhtauksia esim. julkisissa tiloissa, terveydenhuollon yksiköissä, toimisto- ja teollisuustiloissa, elintarvikkeiden tuotantolaitoksissa ja jätevedenpuhdistamoissa.

Bipolaarinen ionisaatio ei ole uusi keksintö, sillä sitä hahmotteli ja sen mahdollisuudet oivalsi jo Albert Einstein 1900-luvun alkupuolella. Hyötykäytössä menetelmä on Keski-Euroopassa ollut jo kymmeniä vuosia, mutta Suomessa teknologian hyödyntäminen on uutta.

Bipolaarisessa ionisaatiossa laitteen ionisaatioputket tekevät ilman molekyyleistä positiivisia ja negatiivisia ioneja, jotka reagoivat ilmassa olevien kemiallisten yhdisteiden (hajujen) kanssa pilkkoen ne pienemmiksi yhdisteiksi, pääasiassa vedeksi ja hiilidioksidiksi. Lisäksi ionit tehoavat mikrobeihin, kuten bakteereihin ja homeisiin, sekä haihtuviin orgaanisiin yhdisteisiin eli VOC-yhdisteisiin. Menetelmä on turvallinen ja myrkytön.

Skaalautuvuutta jätevedenpuhdistamoista hoiva-alalle

Jukka Savolainen muistuttaa, että bipolaarinen ionisaatio paitsi poistaa hajut, myös tuhoaa mikrobit. Näin ollen menetelmä sopii mainiosti myös terveydenhuollon ja hoiva-alan kohteisiin.

– Useissa hoitolaitoksissa Suomessa käytetään toimittamaamme järjestelmää. Esimerkiksi hengitystieinfektioiden esiintyminen palvelutaloissa ja vanhainkodeissa on tavanomaista vähäisempää, kun sisäilma on puhdistettua.

– Muun muassa Rääkkylän kunta käyttää Baumedi Solutionsin järjestelmiä koulukeskuksessa, hoivakodissa ja terveyskeskuksessa. Kauan jatkuneen sisäilmaongelmien kanssa painimisen jälkeen kunnassa on nyt voitu keskittyä hoitamaan kunnan ydintehtäviä. Tähän ja muihin mielenkiintoisiin asiakascaseihin voitte tutustua sivuillamme osoitteessa baumedi.fi/ajankohtaista, Savolainen mainitsee.

Asiakaslähtöinen toteutus

Asiantuntijaorganisaationa Baumedi Solutions perehtyy kaikkiin kohteisiin yksilöllisesti ja määrittelee sopivimman ratkaisun yhdessä asiakkaan kanssa.

– Esimerkiksi jäteveden linjapumppaamoissa on erilaisia muuttujia, kuten sijainti, ilmanpaine, virtaama, viipymä ja niin edelleen. Emme tarjoa yhtä ja samaa ratkaisua kaikille, vaan selvitämme asiakkaan tarpeet ja vastaamme niihin. Asiakkaamme arvostavat tällaista toimintatapaa.

Kannattaa huomioida kokonaistaloudellisuus

Baumedi Solutionsin vahvuutena on ratkaisujen asiakaskohtaisen räätälöinnin ohella kustannustehokkuus, sillä yritys hyödyntää asiakkaalla ennestään olemassa olevaa infrastruktuuria mahdollisimman paljon.

– Tarjoamme ratkaisua, joka on pitkällä aikavälillä tarkasteltuna kokonaisuutta ajatellen järkevin. Investoimalla ilmanpuhdistusjärjestelmään välttyy uusimasta taajuusmuuttujia tai muita herkkiä ja kalliita laitteita, jotka lyhyin väliajoin hajoavat epäsuotuisten olosuhteiden vuoksi, Jukka Savolainen antaa käytännön esimerkin kokonaistaloudellisuudesta.

Sujuva toimitus

Jukka Savolaisen mukaan myös hankinnan helppous ja toimituksen vaivattomuus ovat asiakkaan kannalta tärkeitä.

– Toimitamme aina ratkaisut avaimet käteen -periaatteella ja toimimme vastuullisesti. Päivittäistä työtä kohteessa ei tarvitse keskeyttää asentamista varten, olipa kyseessä sitten jätevedenpuhdistamo, terveyskeskus tai palvelutalo.

Asiantunteva edelläkävijä

Baumedi Solutions seuraa jatkuvasti alan teknologista kehitystä ja kehittää ilmanlaadun kokonaishallintaa.

– Haluamme olla johtava ilmanlaadunhallinnan asiantuntija Suomessa ja Pohjoismaissa. Käsitykseni mukaan Suomessa ei ole muita meidän kaltaisiamme hajujen hallintaan keskittyneitä yrityksiä, Savolainen sanoo.

– Olemme asiantuntijataho, joka tietää mitä tekee. Osaaminen ja kokemus ovat meidän pääomaamme, jota haluamme jakaa asiakkaidemme eduksi.

Baumedi Oy on mukana Yhdyskuntatekniikka 2021 -mesuilla Turussa 13.–14.10.2021 osastolla Co.

baumedi.fi

[email protected]

010 231 7190

Vesilaitosasiakkaita palvelee myyntijohtaja Jukka Savolainen, 040 161 8480, [email protected]

Facebook

Instagram

LinkedIn

Hyrynsalmen jätevedenpuhdistamon sisäilma kerralla kuntoon

Baumedi Solutions toimitti vuonna 2019 Hyrynsalmen jätevedenpuhdistamolle järjestelmän hajuhaittojen poistoon prosessitiloissa ja valvomossa. Samalla toimitettiin myös siirrettävä järjestelmä Ristijärven vesiosuuskunnan prosessitilojen ilmanlaadun parantamiseen.

– Hyrynsalmella jätevedenpuhdistuksen prosessiin kuuluu lietteen kuivaus, jonka aikana hajumäärät ovat erittäin suuria. Henkilöstö joutuu kuitenkin olemaan prosessitiloissa samaan aikaan, taustoittaa Hyrynsalmen vesihuollosta vastaavan Vesi-Mega Oy:n entinen toimitusjohtaja, sittemmin eläkkeelle siirtynyt Kaarlo Komulainen.

– Hajusta johtuen työympäristö oli epäviihtyisä ja epäterveellinen. Puhdistamon omien työntekijöiden lisäksi tiloissa käy muitakin ihmisiä, kuten siivoustyöntekijöitä. Haju oli niin paha, että jotkut saivat siitä jopa pahoinvointia.

– Olimme sitä mieltä, että asialle täytyy tehdä jotakin. Vakuutuimme Baumedi Solutionsin osaamisesta ja teimme kaupat heidän kanssaan. Käytännössä toteutus hoitui niin, että ionisointilaitteet asennettiin valvomo- ja prosessitilojen oman ilmastoinnin yhteyteen. Toimitus eteni hienosti, ja teimme Baumedin kanssa myös huoltosopimuksen, Kaarlo Komulainen kertoo.

– Kun järjestelmä alkoi toimia, muuttui ilmanala puhdistamossa aivan täysin. Hajut poistuivat. Siivoojatkin ihmettelivät, että mitä täällä on tapahtunut. Vastasin, että täällä on nyt ionisointilaitteet. 

Kaarlo Komulainen korostaa, että Baumedi Solutionsin järjestelmä puhdistaa ilmaa ja poistaa hajut aidosti, kyse ei ole mistään hajujen peittämisestä aerosoleilla tai muilla konsteilla.

– Olen kyllä erittäin tyytyväinen hankintaan. Puhdistamaton ilma sisältää hajujen lisäksi myös terveydelle haitallisia bakteereja, joten ilmanpuhdistusjärjestelmällä on myös työterveyttä edistävä vaikutus. Puhdas ilma on yksi ratkaisevista tekijöistä työssä jaksamiseen ja työpaikassa viihtymiseen.

Artikkeli on julkaistu Teollisuusuutiset -lehdessä 3/2021.

Haluatko oman yrityksen esille tähän?

Ota yhteyttä