SST-Team hallitsee haastavat työolosuhteet

Facebook
10.02.2023 | Teollisuus

SST-Team Oy on teollisuuden savupiippujen sisäisiin teräsrakenteisiin erikoistunut yritys. Palvelukonsepti kattaa kaiken uusien sisäpiippujen suunnittelusta asennukseen ja vuosihuoltoihin sekä vanhojen piippujen kuntokartoituksista korjauksiin. Yritykseltä saa myös savupiippujen drone- ja videokuvaukset.

- Toteutamme projektit suunnittelusta asennukseen avaimet käteen-periaatteella. Valmistusmateriaalina käytämme rakenne- ja ruostumatonta terästä. Sisäpiippujen ja teräsrakenteiden asennuksen voimme toteuttaa vaihtoehtoisesti ylä- tai alakautta projektikohtaisesti. Asiantuntijapalveluihimme kuuluu itsekantavan teräksisen savupiipun suunnittelu, lujuuslaskenta, korjaukset, määräaikaistarkastukset sekä nestevaimentimien tarkastukset, huollot ja nesteiden uusinnat, sanoo SST-Team Oy:n toimitusjohtaja Jarko Laitinen.

Teollisuuden piippujen korjaustyöt tehdään hyvien lähtökohtatietojen ja laadukkaiden korjaussuunnitelmien pohjalta.

Teollisuuspiippujen korjauksiin kannattaa investoida

Suomen rakennuskannan korjausvelka on jo vuosia kasvanut kiihtyvää tahtia. Sitä lisäävät kiinteistöjen viivästyneet peruskorjaukset. Jarko Laitinen sanoo, että kuten rakennuskannassa muutenkin, niin myös teollisuuspiippujen osalta korjausvajetta on erittäin paljon.

Korjausvelka syntyy, kun piippujen ennakoivasta kunnossapidosta tingitään ja tehdään vain välttämättömiä, kiireellisiä korjauksia. Korjausvelan määrä kertoo, paljonko piippujen korjauksiin ja huoltoihin pitäisi investoida, jotta ne olisivat käytön kannalta hyvässä kunnossa. Laitinen mainitsee myös, että myönteistä viime vuosien kehityksessä on se, että korjausvelkaa on ryhdytty hoitamaan tavoitteellisesti. Ennakoiduilla ja suunnitelmallisilla korjauksilla ehkäistään tehokkaasti piippujen laajojen vaurioiden ja niistä johtuvien ongelmien syntyä.

Asiakaskuntaamme kuuluu muun muassa energiateollisuus. Arvostamme pitkäaikaista yhteistyötä, joka takaa kohteiden toimintavarmuuden ja mahdollistaa kunnossapidon ennakoitavuuden.

Turvallinen työskentely vaativissa paikoissa on tarkkuutta vaativaa erikoistyötä

SST-Teamin asiakaskuntaan kuuluu muun muassa sellu- ja paperiteollisuus, kemianteollisuus ja energiateollisuus. Yksi yrityksen merkittävistä referenssikohteista on ollut Äänekosken ja Kemin Biotuotetehtaan savupiiput (Äänekoski 120 metrinen ja Kemi 105 metrinen).

- Massiivisten piippujen teräsrakenteet ovat meidän suunnittelemat ja toimittamat. Asensimme betonikuoren sisälle huoltotasot, kierreportaat sekä savukaasuhormit, joista suurin on 6 metriä halkaisijaltaan, kertoo Laitinen.

Piippujen suunnittelua ja valmistusta säätelee EU-standardi. Laadun takaamiseksi Dekra Oy on myöntänyt SST-Teamille eN13084-7 mukaisen teräksisten savupiippujen valmistussertifikaatin sekä eN1090-1 mukaisen kantavien teräsrakenteiden valmistussertifikaatin.

- Useimmissa SST-Teamin työtehtävissä on erilaisten työturvallisuusasioiden hallinta äärimmäisen tärkeässä roolissa. Työtehtävissä vaaditaan vaikeiden työolosuhteiden hallintaa. Korkeiden paikkojen työt ovat yrityksen ydinosaamista. Turvallisuuden takaamiseksi jokaisesta projekteista tehdään turvallisuussuunnitelma sekä riskikartoitus. Asennusvaiheessa turvallisuuden ja laadun tasoa valvotaan viikkotarkastuksin.

- Asiakkaamme voivat luottaa vahvaan osaamiseen sekä toimitustäsmällisyyteen, korostaa Laitinen.

- SST-Team Oy on perustettu vuonna 2014. SST-kirjainyhdistelmä tulee sanoista Suomen savupiipputuote. Yrityksen toimistot sijaitsevat sekä Muuramessa että Kuopiossa, jossa on myös varasto. Henkilöstöllä on yli 30 vuoden kokemus alalta Suomessa, Ruotsissa, Virossa ja Saksassa. Henkilökunnan kokemus ja ammattitaito takaavat kokonaistoimituksien eri osa-alueiden läpiviennin joustavasti, turvallisesti ja luotettavasti, SST-Team Oy:n toimitusjohtaja Jarko Laitinen kuvaa.

Puh: 040-4188158
[email protected]

www.sst-team.fi
Saarikonpolku 7
40950 Muurame

Haluatko oman yrityksen esille tähän?

Ota yhteyttä