FinnSec 2023 -messut vastaa ohjelmallaan turvallisuusympäristön haasteisiin

Facebook
16.09.2023 | Yrityselämässä tapahtuu, Teollisuus

Turvallisuusteknologian ja -palvelujen messut FinnSec 2023 lähestyvät. Ajankohtaisissa ohjelmissa pureudutaan turvallisuuteen niin koulutuksen ja työpaikkojen, varautumisen- ja riskienhallinnan kuin älykkään teknologian näkökulmista. FinnSec 2023 järjestetään 11.–12.10.23 ensimmäistä kertaa Turvallisuus 2023 -messujen kanssa.

Maailman epävakaus tuo erityisesti esiin tapahtumakokonaisuudessa varautumisen tärkeyden, mikä välittyy tapahtuman Turvallisempi tulevaisuus -pääteemassa. Lisäksi ohjelma jakautuu kolmeen alateemaan, jotka ovat: digitalisaation kautta kasvuun, varautuminen ja riskienhallinta sekä tulevaisuuden työnantaja.

Laurean avainkumppanuuspäällikkö Anssi Kuuselan mukaan turvallisuusalan mielikuvat liittyvät yleisesti vartiointiin, vaikka alalla on tarjolla enemmän esimerkiksi teknologian kehittämiseen ja asentamiseen liittyviä töitä. Kuusela on mukana tapahtuman ohjelmaryhmässä.

– Muutosvauhti alalla on niin kovaa, että näemme tärkeäksi nostaa ohjelmaan sisältöä erityisesti alanvaihtajia ja opiskelijoita varten, sanoo Kuusela.

FinnSec 2023 ohjelma tarjoaa laajan kattauksen turvallisuusteknologian ja turvallisen tulevaisuuden aiheita valvonnasta älykkäiden kiinteistöjen suunnitteluun, mutta myös henkilöturvallisuuden kuten häirintä- ja maalittamistilanteiden hallintaan käytännössä. Paneelikeskustelussa 12.10. keskustellaan digimurroksen asettamista vaatimuksista kiinteistöympäristölle. EK puolestaan näkee turvallisuuspolitiikan yhä enemmän kauppapolitiikkana, josta tapahtumassa puhuu Kim Mattsson (EK).

– Saamme pitkän ja poikkeuksellisen ajan jälkeen kokea ennennäkemättömän suuren ja monipuolisen turva-alan messut. Digitalisaatio ja tekoäly ovat yhä kiinteämpänä osana turvajärjestelmien suunnittelu- ja toteutusvaiheessa. Kuulemme FinnSec-messuilla, miten esimerkiksi turvallisuus tulee parhaalla tavalla osaksi muuta kiinteistönhallintaa, sanoo Finnsecurity ry:n toiminnanjohtaja Joona Vuorenpää.

Näiden kahden tapahtuman lisäksi Messukeskuksessa on samaan aikaan myös Kiinteistömessut 2023 ja Avita AudioVisualExpo 2023.

FinnSec 2023 ja Turvallisuus 2023 järjestetään keskiviikosta torstaihin 11.–12.10.2023 Helsingin Messukeskuksessa. Tapahtumat ovat avoinna klo 9–16 ja avajaispäivänä on lisäksi After Work klo 16–19. Kävijät voivat rekisteröityä veloituksetta molempiin tapahtumiin. Messukeskus järjestää FinnSec-messut Finnsecurity ry:n toimeksiannosta ja Turvallisuus-messut Suomen Palokalustoliikkeiden Yhdistys ry:n toimeksiannosta.

Teksti- ja kuvalähde: Messukeskus

Haluatko oman yrityksen esille tähän?

Ota yhteyttä