Innovatiiviset älyletkut parantavat teollisuuslaitosten kannattavuutta, kuluttavien prosessien luotettavuutta ja riskien hallintaa

Tuotepäällikkö Jarkko Kalliomäki esittelee PLUS-laipalla valmistettua sileäpintaista Teknikum TITAN-materiaalinsiirtoletkua. Laipparatkaisu takaa vapaan ja keskeisen virtauksen liitoskohdassa. Laipan taakse kiristettävät kovaa painetta sietävät letkuliittimet toimitetaan mittojen mukaan. 
Tuotepäällikkö Jarkko Kalliomäki esittelee PLUS-laipalla valmistettua sileäpintaista Teknikum TITAN-materiaalinsiirtoletkua. Laipparatkaisu takaa vapaan ja keskeisen virtauksen liitoskohdassa. Laipan taakse kiristettävät kovaa painetta sietävät letkuliittimet toimitetaan mittojen mukaan. 
08.10.2021 | Teollisuus

Teknikum on yli 30 vuotta kehittänyt vaativien alojen polymeerituotteita ja -ratkaisuja Suomessa. Materiaalikehityksessä innovoidaan mm. uusia kumireseptejä, joiden mukaan valmistetaan Sastamalan tehtaalla kumilaatu ja asiakaskohtaisiin vaatimuksiin vastaava teollisuusletku. Erityisesti kaivos- ja prosessiteollisuudessa kaivataan nykypäivänä entistä kehittyneempiä tapoja ennakoida letkujen ja putkien kulumista. Teknikumin kehittämä letkuun integroitu ALER-TEK kulumisindikaattori ja NFC-teknologiaa hyödyntävä huoltoseurantaratkaisu vastaavat haasteeseen kilpailukykyisesti.

- Materiaaliosaaminen, valmistuksen ketteryys ja kyky vastata nopeasti ja ammattitaidolla asiakasvaatimuksiin ovat aina olleet yhtiömme vahvuuksia. Pyrimme olemaan asiakkaan projektissa mukana jo suunnitteluvaiheessa, koska tiedämme mitä materiaalivalinnat tai design merkitsevät valmistusvaiheessa, kertoo Teknikum Groupin teollisuusletkuliiketoiminnan johtaja Jere Olkkonen.

Älyteknologiaa teollisuusletkuihin kestävällä tavalla

Teknikumin lippulaivatuotteita ovat kotimaassa avainlippu-merkityt teollisuusletkut. Sastamalan teollisuusletkutehdas on Suomen ainoa ja Pohjoismaiden suurin. Ei siis ole ihme, että Teknikumin osaamiseen luotetaan ympäri Eurooppaa.

- Viralliset jälleenmyyjämme, kuten Etra Suomessa, auttavat asiakkaita eteenpäin pakeillemme vaativissa ratkaisuissa, kertoo Teknikumin tuotepäällikkö Jarkko Kalliomäki.

- Vakioletkumallistomme on erittäin kattava – kuluttavan materiaalin siirrosta standardinmukaisiin turvallisiin kemikaaliletkuihin, sekä öljyletkuihin, polttoaineletkuihin, höyryletkuihin, ilmastointiletkuihin ja elintarvikelaatuisiin letkuihin – mutta toisiaan paras ratkaisu on asiakaskohtaisesti räätälöity tuote, jatkaa Kalliomäki.

- Esimerkiksi Teknikum ALER-TEK kulumisindikaattori varoittaa, kun prosessin kannalta kriittisessä liitoksessa olevan kumiletkun sisäpinta on kulunut ja vaihto on ajankohtainen.

Ratkaisu perustuu luotettavaan kumirakenteeseen integroituun anturiin ja sen avulla saavutetaan parempi huoltovapaus – vältetään turhat letkunvaihdot ja rikkoutumisen aiheuttama riski kannattavuudelle ja ympäristölle, valottaa Kalliomäki.

Kulutukselta suojaava kumi yhdistyy osaamisella metalliin ja keraamiin, letkuratkaisut asiakasta kuunnellen

Teknikum ei siis pyri tarjoamaan vain pelkkiä standardituotteita, vaan yhtiöllä on valmius etsiä asiakkaan prosessin vaatimuksiin sopivaa, parasta mahdollista ratkaisua. Asiakasta kuunnellen syntyi myös Teknikumin keraamisisäpintainen notkea työletku, joka soveltuu mm. erittäin kuluttavaan hiekkapuhallukseen, rakeisen materiaalin imuun purkukohteissa tai kiinteistöhuollossa. Useimmat Teknikumin letkuista saa yhdistettyä helposti myös säiliöautoon.

- Jokaisen asiakasprojektin kanssa pyrimme saamaan aikaan kustannustehokkaan, kestävän ja toimivan ratkaisun. Saavutamme tavoitteemme motivoituneen ja osaavan henkilöstön, innovatiivisten materiaaliratkaisujen ja vankan kokemuksen kautta erilaisilla teollisuuden aloilla, toteaa lopuksi Olkkonen.

www.teknikum.com

Artikkeli on julkaistu Teollisuusuutiset-lehdessä nro 3/2021.

Haluatko oman yrityksen esille tähän?

Ota yhteyttä