Pyydä tarjous

Jupalco – yli 30 vuotta vesihuollon ja infrarakentamisen asialla

Jupalco-valurautakansisto sekä magneettinen kaivonkannen nostin.
Jupalco-valurautakansisto sekä magneettinen kaivonkannen nostin.
03.05.2023 | Teollisuus, Rakentaminen, Yrityselämässä tapahtuu

– Tuttua perusvalikoimaamme ovat ulos asennettavat katukaivojen kansistot. Sillä sektorilla uutuuksia ovat mm. pinnoitettavat vaihtoehdot. Nykyisin tarjoamme myös sisätiloihin asennettavia luukkuja, kertoo Jupalco Oy:n Mikko Palmu.

Ratkaisut mitä erilaisimpiin kohteisiin

Jupalco on palvellut vesihuollon ja infrarakentamisen tarpeita vuodesta 1990 lähtien. Kansistoratkaisujen oheen on vuosien mittaan tullut muitakin alan tuotteita, kuten linjakuivatuskouruja ja kitarakenteita.

– Olemme tottuneet tekemään vaativia kokonaisuuksia hyvin erilaisiin tarkoituksiin, kuten kuntien vedenkäsittelyyn, katu- ja torihankkeisiin ja muuhun infrarakentamiseen. Teollisuuslaitoksin toimitamme luukkuratkaisuja monipuolisesti. Kohteiden suhteen olemme hyvin laaja-alainen toimija, Mikko Palmu kuvailee.

– Meiltä löytyy laaja varastovalikoima, ja lisäksi suunnittelemme ja valmistutamme asiakkaiden projekteihin yksilöllisesti räätälöityjä ratkaisuja.

– Ammattitaitoinen myyntitiimimme palvelee asiakkaita varasto- ja projektimyynnissä. Pääkaupunkiseudulla sijaitsevista varastoistamme tuotteet lähtevät ripeästi kaikkialle maahan.

Kansistot ulko- ja sisätiloihin

Sisätiloihin tarkoitettujen laitosrakentamisen luukkujen materiaaleina käytetään alumiinia, ruostumatonta terästä (RST) ja haponkestävää terästä (HST). Jupalco voi suunnitella luukkuihin saranoituja rakenteita kohdekohtaisesti.

Ulkotiloihin sekä sellaisiin sisätiloihin, joissa liikutaan ajoneuvoilla, on omat kestävyysluokitellut kansistotuotteensa. Tällaisia kohteita varten Jupalcon tuoteskaala ulottuu lujuusluokasta A15 (1,5 tonnia) luokkaan F900 (90 tn). Korkeimpien lujuusluokkien kansistoja tarvitaan raskaan liikenteen alle esimerkiksi satamissa, lentokentillä ja teollisuuden varastoalueilla.

Jupalcon umpikansistojen valikoimaan kuuluvat myös tekniikkakansistot esimerkiksi kaapelikaivoihin.

Jupalcon laitosluukku turvaristikolla.

Turvallisia kansistoja

Keskeinen yhteinen nimittäjä Jupalcon kansistoille on turvallisuus. Tuotteissa on esimerkiksi välikansiratkaisuja ja turvaristikoita. Tarjolla on myös kaasu- ja hajutiiviitä tuotteita.

– Vaatimustaso asiakkaillamme on korkea. Tuotteiden on oltava turvallisia sekä käyttäjilleen että sivullisille. Kansistojen on oltava vaivattomasti ammattilaisten käytettävissä, mutta toisaalta niiden on kestettävä ilkivaltaa, Mikko Palmu huomauttaa.

Laaja tuotepaletti hulevesien ohjaamiseen

Sääolot ovat viime aikoina muuttuneet sellaisiksi, että sadetta voi tulla kerralla hyvin paljon, jolloin laajoilta alueilta pitää ohjata iso määrä hulevettä nopeasti pois.

Hulevesien ohjaamiseen Jupalcolla on mm. läpivirtaavia kitakansistoja ja niihin liittyviä sieppariosia, joiden avulla vedet saadaan reunakivilinjan taakse viheralueille imeytymään. Sadevesikuvuilla voidaan varmistaa, että kaivot eivät tukkeudu. Läpivirtaavia kitarakenteita voidaan sijoittaa myös siltoihin, jolloin siltoja saneerattaessa voidaan käyttää vanhoja poistoaukkoja.

– Katalogistamme löytyy runsaasti ratkaisuja hulevesien käsittelyyn. Kehitämme jatkuvasti myös uusia innovatiivisia ratkaisuja, toteaa Mikko Palmu.

Jupalco kitakansisto siepparilla asennettuna reunakivilinjaan.

Asiakkaalla tarve, Jupalcolla ratkaisu

Jupalcon tapa toimia on erittäin asiakaslähtöinen. Mikko Palmun mukaan asiakkaalla on yleensä jokin hanke ja siihen liittyvä tarve, sekä toteutukseen varattu budjetti.

– Ryhdymme yhdessä asiakkaan kanssa miettimään, miten voimme tarpeeseen vastata. Pystymme asettamaan asiakkaan avuksi koko ketjun alkaen tarvekartoituksesta tuote- ja tuotannonsuunnittelun kautta valmistukseen ja valmiin tuotteen toimittamiseen. Tämä on yksi vahvuuksistamme.

– Katsomme nimenomaan sitä, millaiseen haasteeseen ratkaisua tarvitaan. Ellei olemassa olevasta arsenaalista löydy sopivaa vaihtoehtoa, pystymme ideoimaan ja toteuttamaan sellaisen, Mikko Palmu kertoo.

Laatutuotteet kestävät kauan

Jupalcon tuotteet valmistetaan laadukkaista materiaaleista, ja niillä on pitkä elinkaari. Normistot toki ohjaavat kansistojen ja rakenteiden suunnittelua, mutta lisäksi toimii Jupalcon oma laadunvarmistus. Tuotteita testataan huolellisesti, esimerkiksi kansistotuotteet koerasitetaan prässäämällä.

– Tuotteemme liittyvät usein muiden toimittajien tuotteisiin. Jupalcon tuotteita voi bongata monessa paikassa, mutta Jupalco-kannen alla piilee usein hyvinkin monen yrityksen ratkaisuja, mainitsee Mikko Palmu.

Vakaa ja kehittyvä perheyritys

Jupalcolla on toimintavuosia yli 30, mutta yrityksessä on vesihuoltoalan osaamista paljon pidemmältä ajalta. Yritys työllistää Suomessa kymmenen henkeä.

– Olemme suomalainen perheyritys, mikä on meille tärkeä asia, Mikko Palmu korostaa.

Jupalco on onnistunut pärjäämään hankalinakin suhdanneaikoina. Yrityksen talouden avainluvut ovat erinomaisella mallilla.

– Kolmen A:n luottoluokituksella olemme olleet vuosikaudet, ja Suomen Vahvimmat Platina -sertifikaatti meillä on ollut jo vuodesta 2007.

– Lisäksi olemme mm. Vesilaitosyhdistyksen yhteistoimintajäsen, Mikko Palmu lisää.


Jupalco Oy

(09) 4250 560
[email protected]

Noutovarasto (Kehä III:n varressa)
Kylänportti 10
02940 ESPOO

www.jupalco.com


Jupalco-tuotteita ovat mm.

 • Valurautakansistot
 • HST- ja RST-kansistot ja kaivot
 • Komposiittikansistot
 • Betonirenkaat, -kannet ja -kaivot
 • Muovikaivot ja -putket
 • Tekniikkakansistot
 • Linjakuivatuskourut
 • Kitakaivot ja -siepparit
 • Hiekanerotuskanaalit ja -kaivot
 • Sadevesikuvut
 • Venttiilien ja putkien hatut
 • Kaivonkansien nostimet, magneettinostimet