Kalajoen Teollisuusrakenne Oy – vahvaa teräsrakenneosaamista jo toisessa polvessa

SSAB Raahen tehtaan putkisillan asennus.
SSAB Raahen tehtaan putkisillan asennus.
14.06.2023 | Teollisuus

Kalajoen Teollisuusrakenne Oy on vakiinnuttanut asemansa teräsrakenneosaamisen ammattilaisena Suomessa. Kalajoen Teollisuusrakenteen keskeisiä toiminta-alueita ovat teräsrakenteiden sekä konepajatuotteiden valmistus ja asennus. Yhtiön valmistamia tuotteita käytetään mm. teollisuudessa, silloissa ja jätevedenpuhdistamoissa ympäri Suomen.

Vuodesta 1994 toimineen yrityksen nykyinen toimitusjohtaja Sami Mustonen jatkaa isänsä Arvi Mustosen jalanjäljissä.

– Tarjoamme monipuolisesti erilaisten teräsrakenteiden valmistusta ja asennusta. Käytännössä pystymme tekemään kaikenlaiset teräsrakenteet mittatilaustyönä. Pääasiassa valmistamme teräsrunkoja sekä erilaisia laitteiden ja koneiden osia. Olemme hitsaava konepaja, joten koneistuksia emme tee itse, toimitusjohtaja Sami Mustonen kertoo.

Kalajoen Teollisuusrakenteen vahvuuksiin kuuluvat myös erityisen haastavat teräsrakenneasennukset.

– Teemme mm. seisokkikohteita, jotka ovat hyvinkin tiukasti aikataulutettuja.

Mustonen mainitsee, että yhtiön tuorein referenssi on Metsä Fibrelle tehty hakekuljettimen purku, joka suoritettiin yli 30 metrin korkeudessa.

– Vaikka teemme myös purkukohteita, keskitymme pääsääntöisesti teräsrakenteiden valmistamiseen ja asentamiseen.

Kalajoen Teollisuusrakenteen toimitusjohtaja Sami Mustonen on aktiivinen osa tiimiään myös kentällä. Kohdekuva on otettu Oulun Merikosken silloilta.

Kohteita ympäri Suomen

Kalajoen Teollisuusrakenne on toimittanut toteuttamiaan rakenteita ympäri Suomen. Yhtiön referensseihin kuuluu mm. noin 180 tonnia painavan putkisillan toimittaminen SSAB:lle sekä noin 700 tonnia painavan teräsrungon asennus samalle yritykselle.

– Pohjoisessa olemme olleet mukana hotellien ja lasi-iglujen teräsrunkojen toteuttamisessa ja vesivoimalaitosten vaativissa teräsrakenneasennuksissa Joensuun suunnalla. Parhaillaan työskentelemme puhdasvesipuolen pumppaamojen parissa Tampereen suunnalla, Mustonen toteaa.

SSAB Raahen tehtaan uuden hallintorakennuksen teräsrungon asennukset.

Luotettu kumppani vaativissa kohteissa

– On tärkeää, että näin mittavien projektien vetäjällä on riittävästi ammattitaitoa. Meillä on oltava kykyä yhteensovittaa tekemistä muiden kohteessa urakoivien yritysten kanssa. Kohteeseen toimitettavien tavaroiden pitää olla oikeassa paikassa oikeaan aikaan, Mustonen painottaa.

Mustosen mukaan yrityksellä on hyvä maine.

– Olemme toimija joka pitää kiinni lupauksistaan. Organisaatiomme on pieni ja ketterä, joten pystymme sopeutumaan myös mahdollisiin muutoksiin nopeasti. Kalajoen Teollisuusrakenteen ongelmanratkaisukyky on erinomaisella tasolla ja yritys pystyy tarjoamaan nopeita ratkaisuja asiakkaan kiireellisiinkin tarpeisiin oman suunnitteluosastonsa kautta.

www.kalajoenteollisuusrakenne.fi

Facebook

Haluatko oman yrityksen esille tähän?

Ota yhteyttä