Pyydä tarjous

Kotimaisten särmäyspuristimien hyöty syntyy pitkästä elinkaaresta ja kehittyneistä työkaluista

Digipalvelut
15.09.2023 | Teollisuus

– Aliko Oy Ltd haluaa olla asiakkailleen pitkäaikainen, luotettava kumppani, joka tarjoaa parhaat ratkaisut levynkäsittelyyn eli särmäämiseen ja leikkaamiseen, kiteyttää toimitusjohtaja Stanislav Demin.

Alikon valmistamat ja toimittamat koneet ovat korkealaatuisia ja siten pitkäikäisiä. Särmäyspuristimien pitkää elinkaarta tukee Alikon modernisointipalvelu. Modernisoinnit voidaan toteuttaa myös muiden laitevalmistajien koneisiin.

– Päivityksiä teemme paljon. Kun ajan saatossa asiakkaan tarpeet muuttuvat, pystymme modernisoimaan koneita niin ohjauksen kuin työkalukiinnitysten ja muiden apulaitteiden osalta.

Moduuleilla asiakkaan tarpeita vastaava särmäyspuristin

Alitalon Konepajana vuonna 1978 aloittaneessa yrityksessä vetovastuu on nykyisin nuoremman polven edustajilla, kun yrityksen perustaja Hannu Alitalo siirtyi vuonna 2015 eläkkeelle ja vuonna 2022 luopui osaomistajuudesta ja hallituksen puheenjohtajuudesta.

Omistuspohjan enemmistö on pysynyt Alitalon perheessä, vaikkakin toimitusjohtaja ja pitkään yhtiössä toiminut Stanislav Demin on suurin yksittäinen omistaja 40 % osuudella.

– Omistuspohja on vakaa.

– Minä sekä tuotannon, huollon, myynnin ja suunnittelun päälliköt olemme kaikki noin nelissäkymmenissä, eli toisaalta kokeneita, mutta iältämme vielä alaan ja yritykseen nähden nuoria, Demin kuvailee.

– Uudistamme Alikoa tuoreella otteella ja viemme yhtiötä eteenpäin. Haemme asioiden tekemiseen uudenlaisia tapoja ja palvelemme asiakkaitamme joustavasti.

Palvelun joustavuutta osoittaa esimerkiksi kekseliäs moduulien hyödyntäminen särmäyspuristimien räätälöinnissä asiakkaille.

– Olemme panostaneet tuotekonseptisuunnitteluun jo kymmenkunta vuotta. Koneiden runkojen lisäksi valmistamme erilaisia moduuleja, joita yhdistelemällä voimme kokoonpanna juuri asiakkaan tarpeiden mukaisen koneen.

– Kahta täsmälleen samanlaista konetta harvoin meiltä lähtee. Vaikka särmäyspuristin on yksilöllisesti räätälöity, sen hinta ei kuitenkaan ole erikoiskoneen hinta, sillä käytämme pääosin vakiomoduuleja.

Tuottavuutta automatisoiduilla työkaluratkaisuilla

Työkalujen vaihtoon tarvittava aika on tärkeä tekijä särmäyspuristimen tuottavuudessa. Aliko Oy Ltd on tässäkin suhteessa innovatiivinen valmistaja, jonka kehittämät ratkaisut minimoivat vaihtoajan.

– Voi sanoa, että puolet koneen tuottavuudesta syntyy työkalujen vaihdosta, varsinkin kun sarjakoot Suomessa ovat verrattain pieniä. Työkaluratkaisut vaikuttavat myös ergonomiaan ja työturvallisuuteen, Stanislav Demin huomauttaa.

Alikon kehittämällä CNC-säädettävällä alatyökalulla aukon muutos tapahtuu sekunneissa ja täysin automaattisesti särmäyspuristimen ohjauksen kautta. Nopean säädön ansiosta pienten sarjojen valmistaminen on kustannustehokasta ja työskentely koneenkäyttäjille huomattavasti mukavampaa perinteisiin työkaluratkaisuihin verrattuna.

Korona-aikana Aliko Oy Ltd kehitti myös särmäyspuristimen viereen sijoitettavan työkalumakasiinin, joka sekin parantaa tuottavuutta ja ergonomiaa.

Stanislav Deminin mukaan noin puolet Alikon toimittamista särmäyspuristimista varustetaan automatisoidulla työkaluratkaisulla, joko CNC-alatyökalulla tai makasiinilla.

Huolto palvelee ja varaosat löytyvät hyllystä

Aliko Oy Ltd tarjoaa valmistamiensa ja maahantuomiensa koneiden huoltopalvelut ja toimittaa varaosat.

– Elinkaariajattelu näkyy tässäkin, sanoo Stanislav Demin.

– On asiakkaan kannalta huomattava etu, että valmistaja itse hoitaa huollot ja korjaukset kotimaassa. Iso varaosavarastomme takaa nopean avun.

– Olemme hyvin tavoitettavissa, ja toiminnallamme on kasvot. Meidän kanssamme ei tarvitse kysellä asioita mistään verkkoportaalista tai palvelurobotilta.


Aliko Oy Ltd on mukana Alihankinta 2023 -tapahtumassa osastolla C 305. Tervetuloa!


Messer-leikkausjärjestelmät yli 20 vuoden kokemuksella

Aliko Oy Ltd on toiminut vuodesta 2000 lähtien saksalaisen Messer Cutting Systems GmbH:n edustajana Suomessa. Messer kuuluu plasma-, poltto- ja laserleikkauksen markkinajohtajiin koko maailmassa.

Messerillä on erittäin edistynyt ohjelmistojen avulla tapahtuva materiaalinkäsittelyn hallinta levyvaraston levystä toimitusvalmiiksi leikkeeksi. Automaatiolla ja sujuvalla työjonojärjestelmällä varmistetaan mahdollisimman jouheva prosessi.

– Messerin koneiden huolto- ja korjauspalvelumme selkänojana on erittäin laaja varaosavarasto täällä meillä Tampereella, mainitsee Stanislav Demin.

Kysyntää ulkomailla

Aliko Oy Ltd vie valmistamiaan särmäyskoneita myös ulkomaille. Aiemmin Baltian maiden lisäksi vientiä oli Venäjälle, mutta Ukrainan sodan vuoksi lakannutta Venäjän kauppaa on onnistuneesti korvattu luomalla puhtaalta pöydältä yhteydet Puolaan, Slovakiaan ja Tšekkiin, viimeisimpänä myös Ruotsiin.

– Koneillamme on selkeästi kysyntää. Nopeasti käynnistynyttä vientiä uusille markkina-alueille ovat edesauttaneet vahvat referenssit Suomesta ja Baltiasta, Demin kertoo.

– Haemme kannattavaa ja orgaanista kasvua, emme tavoittele riskialttiita laajentumisloikkia.

www.aliko.fi

Facebook | YouTube | LinkedIn

0207 280 370
[email protected]


Nyt myös Cutlite Pentan tehokkaat kuitulaserit Alikon edustuksessa

Keväästä 2023 lähtien Aliko Oy Ltd on maahantuonut Suomeen Cutlite Pentan huipputehokkaita kuitulaserleikkauskoneita.

Cutlite Penta tekee erittäin suorituskykyisiä laserkoneita ja suurikokoisia erikoisjärjestelmiä, jotka voidaan varustaa myös viisteleikkausominaisuudella. Italialainen Cutlite Penta on high-tech-laserleikkausteknologian vahva osaaja, joka valmistaa vuosittain 300–400 konetta.

Alikon tarjonnassa Cutlite Pentan valikoimasta korostuu PLUS-kuitulaserleikkauskonesarja, johon on valittavissa teholähteet 2 kW:sta aina 40 kW:iin asti. Leikkausalaa on 3 500 x 15 000 mm. Koneet voidaan varustaa suoraleikkauspään ohella myös viistepäällä, jolloin ne tarjoavat kiinnostavan vaihtoehdon plasmaleikkauskoneille vahvempien levymateriaalien käsittelyssä.

Alikon kautta on Cutlite Pentan laserkoneille saatavana täydet jälkimarkkinointipalvelut oman organisaation toteuttamana.

– Yhteistyö päämiehen kanssa on alkanut erinomaisesti. Valmistajan tuki on ollut todella hyvää mm. käyttöönotossa ja käyttökoulutuksessa, kiittelee Alikon toimitusjohtaja Stanislav Demin.

– Vaikka Cutlite Penta on suuri yhtiö, sen toiminnassa on tietynlaista perheyrityksen joustavuutta, mikä sopii meidän toimintatapaamme oikein hyvin.

Stanislav Demin näkee, että metallien leikkaamisessa suurteholaserit korvaavat vähitellen plasmaleikkausta.

– Se johtuu erittäin suurista tehoista, joita nykyaikaiset kuitulaserit voivat saavuttaa. Niillä voidaan leikata jo suunnilleen samoja vahvuuksia kuin plasmalla. Samalla laserilla saadaan valmiimpia kappaleita, joissa on mukana viisteominaisuus.

www.aliko.fi/cutlite-pentan-kuitulaserit-alikon-edustukseen-suomessa/