Pyydä tarjous

Metallityö Vainio -yhtiöillä on pitkät perinteet ja paljon osaamista

Digipalvelut
16.09.2023 | Teollisuus

Metallityö Vainio -yhtiöt ovat Metallityö Vainio Oy:n ja Ysako Oy:n muodostama konserni, joka toimii sopimusvalmistajana merkittäville kotimaisille kone- ja laitevalmistajille.

Noin 80 ammattitaitoisen osaajan ja monipuolisen konekannan muodostama konepaja on toiminut hyvien kulkuyhteyksien varrella Iisalmessa jo vuodesta 1992 lähtien. Metallityö Vainio-yhtiöt on monipuolinen ja ketterä komponentti- ja järjestelmätoimittaja, joka auttaa asiakkaitaan menestymään vaihtelevissa markkinatilanteissa.

Metallityö Vainio -yhtiöiden uuden toimitusjohtaja Juha Haverisen mukaan Metallityö Vainio -yhtiöillä on pitkät perinteet ja paljon osaamista.

- Olemme keskiraskaitten hitsattavien, koneistettavien kappaleiden toimittaja ja kokoonpanija. Olemme pieni, ketterä ja joustava, siinä meidän parhaat puolemme ovat, Juha Haverinen kuvaa.

Investointien myötä kyvykkyys ja kapasiteetti kasvoi uudelle tasolle

Metallityö Vainion on saanut merkittävät investoinnit valmiiksi ja nostanut sekä kyvykkyytensä että kapasiteettinsa aivan uudelle tasolle. Merkittävät pintakäsittely-, hitsausrobotti- ja koneistuskeskusinvestoinnit ovat kasvattaneet Metallityö Vainion asiakkaiden kiinnostusta kokonaistarjontaan ja erityisesti kokoonpanopalveluiden kysyntä on kasvanut.

Haverisen mukaa tärkein tehtävä on tehokas investointien hyödyntäminen.

- Meillä on isot, merkittävät investoinnit tehty ja nyt tehostamme niiden käyttöä. Kokoonpanopalvelu on lähtenyt todella hyvin käyntiin. Konsernin nykytilannetta kuvaa hyvin se, että kun päämiehillä menee hyvin, työtä ja tekemistä riittää meillekin.

- Avainasiakkaat ovat meille todella tärkeitä ja haluamme olla heille luotettava yhteistyökumppani. Haluamme olla myös haluttu työnantaja nykyisille ja tuleville työntekijöille, Haverinen sanoo.

Kilpailukyvyn takeena uusiutuminen ja järkevät investoinnit

- Meille yrityksenä asiakkaan tarpeet ja niihin reagointi ovat kaikista tärkein asia. Haluamme toimia aina ratkaisukeskeisesti. Haasteet lähdetään ratkaisemaan nopeasti ja tehokkaasti. Tärkeää on myös se, että tekeminen on tehokasta ja tuottavuus on kunnossa. Näin pystymme olemaan houkutteleva kumppani nyt ja tulevaisuudessa, Juha Haverinen luonnehtii Metallityö Vainion toimintaa.

Tulevaisuudessa Haverinen näkee lisää kehitettäviä asioita.

- Yritys on kasvanut kohtuullisen paljon lyhyessä ajassa ja se tuo omat kehitystarpeensa. Tiedon kulun ja prosessien kehittämisen puolella ovat varmaankin isoimmat kehityskohteet, Haverinen arvioi.

Aidossa työelämässä tapahtuva opiskelu on keskeinen osa ammatillista koulutusta

Isona haasteena Juha Haverinen pitää työvoiman saatavuutta.

- Metallialalle tarvitaan uutta työvoimaa ja osaavien työntekijöiden saatavuuden eteen on tehtävä töitä koko ajan, Haverinen painottaa.

Nykypäivänä aktiivinen ja tiivis yhteistyö yritysten ja muiden organisaatioiden kanssa pyrkii tukemaan opiskelijoiden työllistymistä ja varmistamaan, että koulutukset vastaavat työelämän tarpeita.

- Metallialan houkuttelevuuteen tulisi panostaa ja meidän tulee varmistaa, että täältä löytyy osaajia metallialalle. Tätä työtä onkin tehty ansiokkaasti ja iso kiitos tästä Iisalmen kaupungille ja YSAO:lle, mutta tulevaisuudessa yhteistyötä voisi tiivistää myös pienempiin yrityksiin, Juha Haverinen sanoo.

www.mvainio.fi

Metallityö Vainio Oy
Parkatintie 38, Iisalmi
Puh. +358 17 820 4141
[email protected]

YSAKO Oy
Koneistuskuja 1, Iisalmi
Puh. +358 17 818 802
[email protected]

Juha Haverinen aloitti Metallityö Vainio -yhtiöiden uutena toimitusjohtajana toukokuun 2023 alussa. Haverinen kertoo työskennelleensä vuodesta 1999 alkaen metalliteollisuudessa eri työtehtävissä.

- Insinööriksi valmistumisen jälkeen oli alkuun seitsemisen vuotta Keslalla Kesälahdella tuotannon kehitys- ja esimiestehtävissä. Sen jälkeen siirryin Ponsselle, joista ensimmäiset seitsemän vuotta toimin tehtaanjohtajana ja seuraavat seitsemän vuotta ajokoneiden tuotepäällikkönä, Haverinen kertoo. Viimeisimmäksi Haverinen työskenteli Joensuussa Mantsisella-konsernissa tilaus-toimitusketjun vetäjänä.

- Oli todella mukava tulla takaisin tänne kotiseuduille ja on mukava haaste aloittaa uudessa tehtävässä, josta ei ole suoranaisesti kokemusta vielä, Juha Haverinen sanoo.