Pyydä tarjous

Napsolta monipuolista sorvauspalvelua

Henri Keränen ja Hemppa Oksavaara ajavat Traub-monitoimisorvilla kaivosteollisuuden tuotteita.
Henri Keränen ja Hemppa Oksavaara ajavat Traub-monitoimisorvilla kaivosteollisuuden tuotteita.
17.05.2022 | Teollisuus

Pro Estore Oy osti pari vuotta sitten rovaniemeläisen, vuonna 1989 perustetun, Napson liiketoiminnan. Nykyisellään yhtiöt toimivat saman y-tunnuksen alla. Napso valmistaa paljon pääasiassa kairaus- ja poraustoimintaan käytettäviä tuotteita, mutta myös muita sorvattavia tuotteita. Asiakkailleen Napso ylläpitää pohjoisessa asiakkaidensa palveluvarastoja, joiden kautta tarvittavat tuotteet ovat aina sovitusti saatavilla.

– Pohjois-Suomessa tarjoamme sorvauspalveluitamme aika laajasti siellä toimiville kaivoksille. Valmistamme mm. maaputkia ja muitakin kairaus- ja porauskalustoon liittyviä tuotteita. Osa valmistettavista tuotteista on kehitetty yhteistyössä asiakkaidemme kanssa. Teemme tiivistä yhteistyötä niin kaivosalan laitevalmistajien kuin kairaustoimijoidenkin kanssa. Pohjoisen kylmät olosuhteet asettavat vähän normaalia kovempia vaatimuksia tuotteissamme käytettävälle teräsmateriaalille, toimitusjohtaja Tommi Löytynoja kertoo.

Myös laajemmat palvelukokonaisuudet

Kairaus- ja porauskalustoon liittyvien tuotteiden lisäksi Napso valmistaa myös hienomekaniikkaa, sorvausosia sekä komponentteja pohjoisnorjalaisille kone- ja laitevalmistajille.

– Napsolla on asiakaskuntaa Helsingistä Pohjois-Norjaan saakka. Asiakasyrityksen sijainnista huolimatta, pystymme tarjoamaan palveluitamme kaikille niitä tarvitseville. Pohjoisessa olemme lähellä meidän koneistuspalveluita tarvitsevia asiakkaita, Löytynoja toteaa.

Napso voi tarvittaessa tarjota myös laajempia palvelukokonaisuuksia, joihin sisältyy tuotteen kokoonpanoa sekä pintakäsittelyä. Pintakäsittelyistä huolehtii Napson luotettavat alihankkijat, mutta tuotteiden kokoonpanot tehdään yrityksen itsensä toimesta.

Eemil Vink tarkastaa juuri valmistunutta kappaletta Zeiss DuraMax -mittalaitteella.

Tehokas konekanta

– Pystymme valmistamaan tangosta sorvaamalla halkaisijaltaan 3–85 mm:n vahvuisia kappaleita, joiden maksimipituudet voivat olla jopa kaksimetrisiä. Meillä on myös robotteja, jotka pystyvät tekemään sahattuja aihioita ja leikkeitä 200–350 mm:n kokoluokissa.

Löytynoja mainitsee, että Napso on panostanut erityisen paljon kaivospuolen asiakaspalveluun.

– Pohjoisessa on paljon kaivostoimintaa, missä olemme lähellä asiakkaitamme. Pystymme osoittamaan asiakkaillemme palveluvarastot, joista asiakkaiden on helppoa käydä hakemassa tilaamiaan tuotteita. Yllättävissä komponenttitarpeissakin pystymme reagoimaan tarpeisiin todella nopeasti.

Napson vahvuuksiin kuuluu Löytynojan mukaan pohjoisen sijainnin lisäksi nopeat toimitusajat sekä laadukkaat tuotteet.

– Napso on myös tuotemerkki, joten sen alla myydään omiakin tuotteita.

Toiminta kasvaa hallitusti

Pro Estore ja Napso työllistävät yhteensä noin 60 henkilöä ja liikevaihtoa yrityksellä on vähän vajaat 10 miljoonaa.

– Rovaniemen lisäksi meillä on toimipiste myös Nivalassa, jossa Pro Estore sijaitsee. Olemme hankkineet tänä vuonna lisää tuotantokapasiteettia ja sitä on tulossa edelleenkin lisää. Palkkaamme myös jatkuvasti uutta henkilökuntaa.

Löytynoja muistuttaa, että Napso on mukana Ruotsin puolella järjestettävässä Euro Mine Expossa 14.–16.6.2022.

– Meitä voi tulla moikkaamaan meidän omalle ständille.

napso.fi
[email protected]
+358 400 997 301
www.linkedin.com/company/pro-estore-oy/