Nivalan Teollisuuskylä Oy tarjoaa menestyksen avaimet yrityksellesi

ELME Studion tutkijoita ja kehittäjiä uuden 3D tulostimen äärellä.  Kuvassa vas. kehittämispäällikkö Jari Tirkkonen, tutkimusjohtaja Antti Järvenpää, laboratorioteknikko Pekka Takanen ja projektitutkija Aappo Mustakangas.
ELME Studion tutkijoita ja kehittäjiä uuden 3D tulostimen äärellä.  Kuvassa vas. kehittämispäällikkö Jari Tirkkonen, tutkimusjohtaja Antti Järvenpää, laboratorioteknikko Pekka Takanen ja projektitutkija Aappo Mustakangas.
16.09.2023 | Teollisuus

Nivalan Teollisuuskylä Oy:n ensisijaisena tehtävänä on rakennuttaa ja vuokrata teollisuus- ja toimitiloja yrityksille sekä kehittää elinkeinoelämää toteuttamalla erilaisia kehittämisprojekteja. Se tekee tiivistä yhteistyötä Nivala-Haapajärven seutu NIHAK ry:n kanssa. Teollisuuskylän toiminnan sydän on Nivalan Teknologiakeskus Nitek, joka luo puitteita kehittyvälle ja menestyvälle yritystoiminnalle. Keskeinen osa Nitekiä on Nivalan tuotantostudio ELME Studio, joka on asiantuntijoista muodostuva alueen yrityksiä palveleva yrityspalvelukonsepti.

– Nivalassa korkea teknologia, tehokas tuotanto ja perinteinen maatalous elävät sulavasti rinnakkain. Sanonnan mukaan "Nivalassa kaikella on hieman suuremmat mittakaavat". Se näkyy mm. kasvuyritysten määrässä, kehittämispäällikkö Jari Tirkkonen kertoo.

Nivalan teollisuuskylässä toimii yli viisikymmentä yritystä, joissa työskentelee yhteensä noin tuhat työntekijää. Teollisuuskylä on perustettu vuonna 1974 sillä tavoitteella, että maatalouden rinnalle syntyisi teollisuustoimintaa teollisuuskyläympäristössä. Nyt teollisuuskylä on laajentumassa Kurunpuhtoon, jonne on tulossa 80 ha tilaa uusille teollisuustonteille.

Alihankintamessuilla mukana

– Olemme perinteisesti mukana alihankintamessuilla. Messuosastojamme ovat A 1204 ja C 307, joissa esittäydymme pääsääntöisesti teollisuuskylän yritysten kanssa. Tällä kertaa mukana ovat Mansco Oy, ProMechanics Oy ja Mecaplan Oy, Tirkkonen listaa.

Elinvoimaa Metallista

ELME Studio on elektroniikan mekaniikan ja metallin tuotantostudio, joka sijaitsee teollisuuskylän ja toisen asteen ammattioppilaitoksen (Koulutuskeskus JEDU) välittömässä läheisyydessä. ELME Studion ytimen muodostavat Teknologiakeskus Nitek, ELME tuotantostudio ja laboratorio, sekä niiden ympärillä tiiviissä yhteistyössä toimivat alueen yritykset, Oulun Yliopiston Kerttu Saalasti Instituutin FMT-tutkimusryhmä, ammattikorkeakoulut ja -oppilaitokset.

ELME Studio on yhteistyöverkostosta ja asiantuntijoista muodostuva yrityspalvelukonsepti. Se palvelee ensisijaisesti metalli- ja teknologiateollisuustoimialan yrityksiä niiden kansainvälisen kilpailukyvyn kohottamiseksi tutkimuksen, tuotekehityksen, tuotantoteknologioiden ja koulutuksen keinoin.

Kansalliset ja kansainväliset verkostot

– ELME Studion pääasiallinen toimintamalli on tutkimushankkeet, jotka toimivat meidän kehittämisympäristössämme. Hankkeita voidaan käynnistää esim. yliopiston kautta. Niihin pääsevät mukaan erilaiset kehittämisorganisaatiot, yliopistot ja yritykset, esittelee Jari Tirkkonen.

Hankkeiden kautta on saatu kehitettyä mm. 3D-valmistusteknologiaa SLM 280HL -metallintulostimen myötä (Metallien 3D-valmistuslaboratorion käynnistäminen, EAKR).

Seuraavassa vaiheessa ollaan nostamassa aineenkoestuskapasiteettia. Tiloihimme on tulossa materiaalien väsymistutkimukseen laitteistoja ”Väsytystutkimusympäristö erittäin vaativien sovellusten kehittämiseksi, FATE” -hankkeen myötä (EAKR/REACT-EU). Hanke rahoitetaan osana Euroopan unionin covid-19-pandemian johdosta toteuttamia toimia.

Ajatuksena on kehittää uutta teknologiaa ja viedä sitä teollisuuteen. Samalla nostetaan koulutustasoa, koska uudet teknologiat tarvitsevat myös uusia osaajia. ELME Studion toiminnassa on mukana Centria-ammattikorkeakoulu.

– Heidän kanssaan meillä on toimintaa, jonka puitteissa uutta teknologiaa ja osaamista jalkautetaan insinöörikoulutuksen sisältöihin mm. päättötöiden kautta, Jari Tirkkonen kertoo.

– Koulutuskeskus JEDUn ja alueen yritysten yhteistyönä meillä on käynnissä toimenpiteitä metalli- ja teknologiateollisuuden imagon kehittämiseksi. Tavoitteena on mm. tarjota tietoutta metalli- ja teknologiateollisuusalasta ammattiopintoihin hakeutuville nuoriso- ja aikuisopiskelijaryhmille ja siten edistää alan tunnettuutta.

– NIHAKin puolella on hankkeistamiskuvio mm. kansainvälisyyttä edistämään. Se on tarkoitettu yrityksille, jotka haluavat lähteä hakemaan kasvua kansainvälisiltä markkinoilta, Tirkkonen mainitsee.

Nivalan Teollisuuskylä on monitoimijaympäristö

– Nivalan Teollisuuskylässä on vuokrattuja teollisuushalleja ja muita toimitiloja noin satatuhatta neliötä. Täällä on metalliteollisuuden lisäksi mm. rakennusteollisuutta ja suunnittelutoimistoja. Tänne on muodostunut myös monipuolista palvelutoimintaa yrityksille. Teollisuuskylässä on 2004 valmistunut Nivalan Teknologiakeskus Nitek, jossa toimii yrityksiä sekä palvelu- ja kehittämisorganisaatioita, kuten Nivala-Haapajärven seutu NIHAK ry, sanoo Tirkkonen.

www.elmestudio.fi
www.kurunpuhto.fi
www.nihak.fi
www.nivalanteollisuuskyla.fi


MANSCO OY – suomalainen perheyritys koneistaa

Perheyrityksessä pidetään aina yhtä niin omien kuin asiakkaidenkin kanssa. Yhdessä yrittäminen on osaamista ja onnistumista. MANSCO Oy perustettiin kaksikymmentäviisi vuotta sitten vuonna 1998 aluksi oman alueen teollisuuden sopimusvalmistajaksi. Parissa vuosikymmenessä koneistustoiminta on laajentunut koko Suomeen, Pohjolaan ja myös Eurooppaan. Suomessa pääosa asiakkaista on tutkimus- ja testauslaitteita valmistavia yrityksiä, kuitenkin monipuolinen asiakaskunta eri aloilta luo vahvaa asiantuntemusta alalta.

Perheyrityksen vahvuuksia ovat joustavuus ja luotto omaan osaamiseen. Kehitämme ammattitaitoamme, investoimme uusiin koneisiin ja laitteisiin ja kehitymme asiakkaidemme vankkojen vaatimusten mukana. Luottamus on aina molemminpuolista, ja siksi MANSCO Oy:n asiakassuhteet ovat pitkiä ja kestäviä.

Perheyrityksemme sijaitsee Nivalan teollisuuskylässä. Huolella rakennettu yhteistyöverkosto auttaa meitä palvelemaan asiakkaitamme oman osaamisemme lisäksi Suomen suurimman teollisuuskylän yli sadan yrityksen yhteistyöverkoston avulla. Voimme aina tehdä täydellistä ja yksilöllistä mittatilaustyötä kustannuksiltaan hyvin tehokkaasti. Toivotamme sinut tervetulleeksi MANSCO Oy:n asiakkaaksi. Yhdessä yrittäminen on osaamista ja onnistumista.

www.mansco.fi

ProMechanics Oy – hienomekaniikkaa koneistuksesta kokoonpanoon

ProMechanics Oy on alihankintakoneistukseen ja kokoonpanoihin erikoistunut konepaja. Valmistamme laadukkaita tarkkuuskoneistettuja komponentteja useilla eri toimialoilla toimiville suomalaisille ja kansainvälisille asiakkaillemme muun muassa sairaala- ja terveysteknologialaitteisiin sekä teollisuuden mittaus-, analysointi- ja hydrauliikkalaitteisiin.

Palvelukokonaisuutemme räätälöidään asiakkaan tarpeiden mukaiseksi. Avainpalvelumme ovat koneistus, eli jyrsintä ja monitoimisorvaus, sekä kokoonpano. Teemme lisäksi koneistettujen osien hitsausta ja lasermerkkausta. Valmistamiimme komponentteihin kuuluvat myös lähes poikkeuksetta pintakäsittelypalvelut luotettavien yhteistyökumppanien kautta.

Investoimme konekantaan, henkilöstön osaamiseen sekä toiminnan jatkuvaan kehittämiseen vastataksemme asiakkaidemme muuttuviin tarpeisiin. Kehittämistyömme ja kasvumme perustana toimivat sertifioitu ISO 9001:2015 -standardin mukainen laadunhallintajärjestelmä sekä ISO 14001:2015 -ympäristöjärjestelmä.

www.promechanics.fi

Mecaplan Oy – suunnittelu- ja asiantuntijapalvelut teollisuudelle

Mecaplan Oy on vuonna 2001 perustettu insinööri- ja suunnittelutoimisto, joka työllistää yli 40 osaajaa. Toimipisteemme sijaitsevat Nivalassa, Helsingissä ja Turussa, joiden lisäksi toimintaa on Tampereella ja Oulussa.

Toimimme suomalaisen valmistavan teollisuuden asiakkaidemme tuotekehityksen, toimitusprojektien ja tuotannollistamishankkeiden asiantuntijakumppanina tarjoten korkeatasoisia mekaniikka- ja sähkösuunnittelun sekä dokumentoinnin ja teknisen asiantuntijuuden palveluja.

Vahvan tuoteosaamisen sekä tuotanto- ja valmistusmenetelmien tuntemuksen avulla tuomme lisäarvoa asiakkaidemme toimintaan ja kilpailukykyyn parantamalla tuotteiden valmistettavuutta sekä nopeuttamalla tuotekehitysprojektien läpimenoa ja tuotteiden siirtämistä sarjavalmistukseen.

www.mecaplan.fi

Haluatko oman yrityksen esille tähän?

Ota yhteyttä

Muita uutisia