Pyydä tarjous

NPY Cobra on tehokas, turvallinen ja ympäristöystävällinen osienpesukone

Digipalvelut
15.11.2022 | Teollisuus

NPY Machinery Oy:n maahantuoma ja jälleenmyymä NPY Cobra on korkeapainetekniikalla toimiva manuaalinen osienpesukone.

– NPY Cobra sopii kaikille teollisuudenaloille ja kaikkiin teollisiin kohteisiin, joissa tarvitsee pestä ja kuivata osia nopeasti ja tehokkaasti, kiteyttää NPY Machineryn Topi Niemelä.

Tuloksen takaavat paine, lämpö ja pesuaine

NPY Cobralla voidaan osista ja komponenteista pestä pois öljyt, rasvat ja pinttyneimmätkin jäämät tarkistusta, huoltoa ja/tai korjaamista varten.

Laadukas pesutulos syntyy NPY Cobralla kolmesta tekijästä: kova paine, korkea lämpötila ja tehokas pesuaine.

Pesupaine on säädettävissä enintään 80 baariin saakka. Myös pesulämpötilaa voidaan säätää, maksimilämpö on 60° C.

Cobrassa ei käytetä myrkyllisiä pesuaineita eikä liuottimia, eikä sen käytöstä aiheudu VOC-päästöjä. Koneessa käytetään siihen tarkoitettuja VOC-vapaita, turvallisia ja ympäristöystävällisiä puhdistusaineita.

– Tarjolla on runsaasti eri pesuainevaihtoehtoja riippuen siitä, mitä kohdetta pestään ja millaista likaa poistetaan, Topi Niemelä kertoo.

NPY Cobra -osienpesukone ja Topi Niemelä.

Tehokas ja taloudellinen

Ruostumattomasta teräksestä valmistettu NPY Cobra sopii kaikenlaisten materiaalien pesemiseen. Koneessa on laaja työskentelyalue ja pesua helpottavat sisävalot. NPY Cobralla koneiden osien pesut ovat nopeita, mikä osaltaan lyhentää koneiden seisonta-aikoja.

– Olemme edustaneet NPY Cobraa jo kolmen ja puolen vuoden ajan ja myyneet yli 250 konetta. Käyttäjät ovat olleet tyytyväisiä Cobran helppokäyttöisyyteen ja erinomaisiin pesutuloksiin.

NPY Cobrassa pesuainekierto on suljettu, joten vettä ja pesuainetta säästyy. Suljettu pesuainekierto vähentää myös huollon tarvetta.

– VOC-vapaan NPY Cobra -korkeapainepesurin käyttö on yritykselle yksi tapa vahvistaa ympäristö- ja laatusertifioinnin edellytyksiä, Topi Niemelä huomauttaa.

Turvallisuus ennen kaikkea

Manuaalinen pesu tehdään NPY Cobrassa suljetun kannen läpi kestäviä pesuhanskoja apuna käyttäen. Paineilma pitää kannen ikkunat avoimina, joten pesutulos on jatkuvasti nähtävissä. Korkeapainepesua ohjataan nopealla ja turvallisella jalkakytkimellä. Pesun jälkeen osat kuivataan vaivattomasti ja tehokkaasti Cobran omalla paineilmapistoolilla.

NPY Cobra on näppärän kokoinen. Sen jalat voidaan varustaa pyörillä, jolloin kone on helposti siirrettävissä paikasta toiseen. Kone on suunniteltu turvalliseksi sekä työntekijöille että ympäristölle.

Toimivaksi todettu

Vuosien mittaan NPY Cobraa on kehitetty ensimmäisestä mallista eteenpäin asiakkaiden antaman palautteen perusteella. Topi Niemelä kertoo, että asiakkaiden kokemukset ovat olleet positiivisia.

– Jos ennen käyttöä asiakasta on NPY Cobran toimivuus epäilyttänyt, epäilyt ovat kyllä hälvenneet ensimmäisten käyttökokemusten jälkeen. Kone on hyväksi havaittu, eikä siitä haluta luopua. Palautusprosentti on vain 0,5 %.

– Meillä on koneita varastossa, joten toimitus onnistuu vuorokaudessa tai kahdessa kaikkialle maahan. Perehdytämme asiakkaan henkilöstön koneen käyttöön, Topi Niemelä korostaa.

– Käyttäjän kannalta NPY Cobra on vaivaton laite. Asiakkaan tarvitsee vain käyttää konetta, me hoidamme huollot. Huoltopalvelumme toimii ympäri Suomen.

– Jossakin vaiheessa tarkoituksemme on laajentaa konetarjontaamme esimerkiksi maalipesukoneisiin, Niemelä mainitsee.

NPY Machinery Oy
www.npy.fi
[email protected]
020 770 5230
Facebook

Katso video NPY Cobrasta: https://youtu.be/OLsRlwmzqqY

Esimerkkejä toimijoista, joiden käyttöön NPY Cobra sopii:

 • Kaivokset ja rikastamot
 • Elintarviketehtaat
 • Painotalot
 • Paperi- ja sellutehtaat
 • Raskaskonekorjaamot
 • Ammatilliset oppilaitokset
 • Kunnat ja kaupungit (mm. jätevedenpuhdistamot)
 • Betoniteollisuus
 • Hydrauliikkakorjaamot
 • Konevuokraamot
 • Autokorjaamot
 • Maatalouskonekorjaamot