Pyydä tarjous

Oulun kauppakamari on vahvasti mukana Pohjoinen Teollisuus 2022 -tapahtumassa

Oulun kauppakamarin varatoimitusjohtaja Esa Pellikainen 
Oulun kauppakamarin varatoimitusjohtaja Esa Pellikainen 
17.05.2022 | Teollisuus, Yrityselämässä tapahtuu

Pohjoinen Teollisuus 2022 -suurtapahtuma järjestetään 18.–19.5.2022 Oulussa. Kevään messujen kantavana teemana on pohjoisen menestyksen tekijät. Messujen aikana kuullaan mielenkiintoisia puheenvuoroja ja nähdään mielenkiintoisia tuoteuutuuksia. Messulavan puheenvuorot käsittelevät pohjoisen Suomen teollisuuden tulevaisuutta, kasvua ja elinvoimaa eri näkökulmista.

Tapahtumassa on mahdollista päästä sukeltamaan syvälle kestävään kehitykseen, pohjoisen Suomen suurhankkeisiin, kaivosteollisuuteen sekä kunnossapitoalaan. Paneelikeskustelussa pohditaan ajankohtaista teemaa; kuinka turvata osaajien saatavuus pohjoisessa.

Pohjoinen Teollisuus -tapahtuma on tärkeä teollisuustoimialan ammattilaisfoorumi

– Expomarkin Oulussa järjestämästä Pohjoinen Teollisuus -tapahtumasta on muodostunut jo perinne. Aiempina järjestämisvuosinakin tapahtuma on ollut mahtava tapaamispaikka teollisuuden eri toimijoille ja sidosryhmille, jotka pystyivät luontevasti tapaamaan, näkemään uutta ja tutustumaan toisiinsa, Oulun kauppakamarin varatoimitusjohtaja Esa Pellikainen toteaa.

Pellikaisen mukaan muita vastaavan kokoisia koko teollisuustoimialan isoja tapahtumia ei juurikaan Suomessa ole. Tästä syystä tapahtuma kokoaa laajasti Suomen teollisuustoimialaan liittyviä toimijoita ja sidosryhmiä yhteen.

– Olen ollut koko tapahtuman historian ajan auttamassa tapahtuman järjestäjää, koska oman työni kautta minulla on paljon olemassa olevia verkostoja ja yhteyksiä, joiden kautta olen ehkä pystynyt tarjoamaan ideoitakin messujen toteuttamiseen liittyen.

Oulun kauppakamari järjestää tapahtumassa suurhankeinfon

Oulun kauppakamari järjestää tuttuun tapaan suurhankeinfoja, joissa Pohjois-Suomen isoja investointeja tuodaan pk-yritysten tietoon, koska heillä voi olla kiinnostusta palvella hankkeiden alihankintaketjuissa.

– Messuilla meidän rooli on järjestää yksi vuotuisista suurhankeinfoista, joita järjestetään vuositasolla kolmesta neljään kertaan. Nyt yksi näistä vuoden aikana järjestettävistä infoista viedään Pohjoinen Teollisuus -tapahtuman ohjelmalavalle.

Pellikainen kertoo, että aikaisempina vuosina penkit ovat olleet täynnä alueen yritysten edustajia.

– Tällä kertaa siellä on esittelyssä Pohjois-Suomen viisi suurhanketta, näiden aikatauluja sekä alihankintatarpeita.

Pohjois-Suomessa on investointihankkeita kokonaisuudessaan jopa 20 miljardin euron edestä

Yksi esiteltävistä viidestä kärkihankkeista on tuulivoimahanke, joka on tällä hetkellä myös Suomen suurin tuulivoimahanke. Kyseessä on OX2:sen Lestijärven tuulivoimahanke.

Esillä on myös Nokian julkistaman uuden 72 000 neliömetrin kampusalueen rakentaminen Ouluun, jonka osalta kyseessä ihan uusi tehdasympäristö.

– Nyt kampushanketta käsitellään urakoitsijan, eli YIT:n näkökulmasta, mitä kyseinen investointi tarkoittaa rakentamisen näkökulmasta sekä millaisia toimintatapoja ja alihankintatarpeita siellä on. Kokonaisuudessaan se on iso yli 200 miljoonan hanke.

Kampuksen kylkeen on suunnitteilla Oulu Radio Park -niminen ekosysteemihanke, joka on suunnattu ICT-alalle, radiotekniikan testaukseen sekä yritysyhteistyöhön. Oulu Radio Park hankkeesta kertoo Business Oulu.

Pellikainen jatkaa kertoen, että suurhankeinfossa on esittelyssä myös pari metsäsektorin asiaa.

– Junnikkala Oy on käynnistänyt uuden sahalinjaston investoinnin Ouluun, joka on suuruudeltaan 70 miljoonaa euroa. Tähän liittyen kuullaan, mitä tarpeita siihen liittyy rakentamisen ja käytön aikana. Lisäksi infossa on mukana Stora Enso, joka kertoo kokemuksiaan paperilinjan muutosprojektista kartonkilinjaksi, miten kyseinen investointi onnistui ja miten alihankintaketjut onnistuivat työssään. Nyt on selvittelyssä myös toisen paperilinjan muutosprojekti kartonkilinjaksi, jonka investointipäätös voi tulla vielä tämän vuoden aikana. Toteutuessaan kyseinen muutosprojekti olisi miljardin investointi.

Pellikaisen arvion mukaan Pohjois-Suomessa olisi investointihankkeita jopa 20 miljardin euron edestä.

– Investointihankkeita on vähän eri vaiheissa, osa niistä on suunnittelupöydillä, osa lupaprosesseissa tai rakenteilla ja osa niin on käynnistymässä. Pohjois-Suomessa on paljon meneillään ja tulossa.

Pellikaisella on tapahtumassa toinenkin rooli, sillä on vetämässä paneelikeskustelua, joka liittyy Teollisuuden osaamisasioihin. Mukana on teollisuuden sekä korkeakoulujen edustajia.

– Avaan suurhankeinfon ja vedän paneelin, mutta yritykset ovat siellä itse äänessä ja kertovat konkreettisista tapahtumista.

Pellikainen kertoo, että tapahtuma on näytteilleasettajien osalta loppuunmyyty ja paikalle odotetaan tuhansia messuvieraita.

– Kovasti toivomme porukkaa paikalle. Paikalle saapuvat tulevat saamaan messuilta monenlaisia kontakteja ja alan viimeisintä informaatiota. Mahtavaa päästä vihdoinkin lähitilaisuuteen ja tapaamaan ihmisiä kasvotusten.

Lisätietoja:
oulunkauppakamari.fi
pohjoinenteollisuus.expomark.fi