Pyydä tarjous

Patentoitu SteamPLUS® -korkeapainehöyryjärjestelmä yhdistää ainutlaatuisella tavalla höyryn ja korkeapaineen tehokkuuden

Pumppuyksikkö (75 kW, 350 l/min, 100 bar)
Pumppuyksikkö (75 kW, 350 l/min, 100 bar)
10.03.2022 | Teollisuus

Finfinet Oy toimittaa asiakkailleen sekä tunnettujen valmistajien pesujärjestelmä että oman tuotekehityksensä tuloksia. Vakiotuotteiden valikoimassa ovat mm höyry- ja painepesurit sekä kuuma-ja kylmävesipesurit eri tarkoituksiin. Yhtiö tuo maahan Speckin korkeapainemäntäpumppuja, joista valmistetaan Finfinetin omalla tehtaalla yksiköitä kotimaan tarpeiden lisäksi myös vientiin.

Yhtiö maahantuo komponentteja myös alan muille laitevalmistajille. Pesuratkaisuiden lisäksi Finfinet toteuttaa erilaisia pölynsidonta- ja kostutussovelluksia korkea- ja matalapainejärjestelmillä. Pumppuja toimitetaan myös räjähteiden pumppaukseen, rusnaukseen sekä kallioporiin.

Kokonaisuudet suunnittelusta toteutukseen

Vuodesta 1998 lähtien toiminut Finfinet on joustava kumppani erilaisissa projekteissa. FinFinetin osaamista hyödyntävät useilla eri teollisuuden aloilla toimivat yritykset

Projektimyynnistä vastaava Sami Sepponen kertoo, että Finfinetillä on laaja-alainen asiantuntemus lukuisten eri toimialojen olosuhteista ja käyttövaatimuksista. 

- Toimitettavat kokonaisuudet optimoidaan asiakkaan tarpeiden mukaan, jolloin erilaisiin käyttökohteisiin saadaan rakennettua energiatehokkaat ratkaisut.Kun rakennamme kokonaisuudet suunnittelusta toteutukseen, tiedämme kaiken laitteistosta. Asiakasprojekteissa etsitään markkinoilta parhaat mahdolliset komponentit asiakkaan toiveiden ja tarpeiden mukaan ja valmistetaan tarkoitukseen sopiva pesujärjestelmä. Usein olemme mukana esimerkiksi pesuhallin suunnittelussa, koska pesulaitteet on tärkeä saada sijoitettua oikein, Sepponen kertoo.

Korkea- ja matalapainepesujärjestelmät mittatilaustyönä

Tällä hetkellä meneillään olevasta mittavasta referenssikohteesta Sepponen mainitsee Joensuussa John Deeren rakenteilla olevan laajennuksen yhteydessä räätälöidyt metsäkoneille tarkoitetut automaattiset pesujärjestelmät.

- Äskettäin toimitimme Nurmeksen paloasemalle letkuradat putkituksineen sekä painepesuyksikön. Viime vuonna valmistimme asiakkaallemme Trolley Service Finlandille automaattisen ostoskärrypesurin. Lisäksi Finfinet on toimittanut aiemmin pesulaitteita muun muassa Siilinjärven YARA:lle. Yhtiö on toteuttanut myös erilaisia kuorma-autojen säiliöiden pesuloita, esimerkiksi raumalaiselle FinnKane:lle, jonne toimitimme todella järeät ja tehokkaat säiliönpesulaitteet, Sepponen kertoo.

Automaattinen kontinpesulaite

Tehokkaat pesutrailerit korkeapainehöyryjärjestelmällä

- Yksi uusimmista, pari vuotta sitten markkinoille tulleista tuotteistamme on hollantilaisen yhteistyökumppanin valmistamat Trailerjet-pesutrailerit, tehokkaaseen pesuun ilman kemikaaleja. Trailereissa tiivistyvät käytännöllisyys ja monipuolisuus. Vakiomallin traileria voidaan muuntaa toiveiden ja tarpeiden mukaan. Vaihtoehtona on mm. patentoitu SteamPLUS® -korkeapainehöyryjärjestelmä, joka yhdistää ainutlaatuisella tavalla höyryn ja korkeapaineen tehokkuuden, Sepponen kertoo ja jatkaa:

- Lämmittämällä vettä ja yhdistämällä se korkeapaineeseen saadaan höyryä, jonka lämpötila on 200 °C ja voidaan säätää ohjauspaneelista portaattomasti aina 200 barin paineeseen asti. Korkeapainehöyry puhdistaa ilman kemikaaleja. Ainutlaatuinen SteamPLUS® -järjestelmä mahdollistaa tehokkaan pesun. Höyry on hellävaraisempaa kuin korkeapainevesi. Vesimäärä on pieni ja höyryn osuus suuri. Järjestelmää voidaan käyttää muun muassa ulkotilojen, parkkihallien ja leikkipuistojen puhdistamiseen. Esimerkiksi graffitien pesu voidaan suorittaa ilman kemikaaleja vaurioittamatta pintaa. Pesuria voidaan muuntaa asiakkaan tarpeiden mukaan lisävarusteilla. Laitteisto on saatavana myös TrailerPack -versioina omalle autoalustalle, Sepponen kuvaa.

- Tuote soveltuu teollisuuden tarpeisiin erinomaisen hyvin ja toimii myös normaalina kuumavesipesurina. Järjestelmä mullistaa pesemisen, varsinkin näin koronaviruksen vaivaamana aikana tehokkaasti desinfioiva höyry on erinomainen ratkaisu, Sepponen selvittää.

Vahvuutena tuotteiden räätälöinti

Sepponen sanoo, että yhteistyö Finfinetin kanssa on asiakkaan kannalta todella helppoa, koska yhtiö tarjoaa kokonaisvaltaista palvelua, projektin alusta loppuun saakka.

- Palvelukokonaisuuteen sisältyy myös huolto- ja varaosapalvelut sekä etävalvontapalvelut järjestelmän elinkaaren aikana. Etävalvonta on suositeltavaa etenkin isomman kokoluokan järjestelmissä, koska sen avulla voidaan ennakoida ja minimoida tuotantokatkoksia aiheuttavat vikatilanteet, Sepponen selvittää.

Sepponen korostaa, että joustavuus on yrityksen selkeä vahvuus, koska he eivät ole mihinkään tiettyyn tuotemerkkiin vain ja ainoastaan sidoksissa.

- Finfinet voi käyttää käytännössä mitä tahansa tuotemerkkiä. Maahantuojana pystymme pitämään myös hinnat erittäin kilpailukykyisinä. Päämerkkimme on saksalainen Speck, joka on laadukas ja luotettava toimittaja. Tästä johtuen esimerkiksi varaosatoimitukset toimivat jouhevasti. Meillä itsellämme on huoltomiehiä ja liikkuvaa huoltokalustoa, joten pääsemme nopeasti mahdollisissa ongelmatilanteissa paikalle, Sepponen kertoo.

Yhteistyötä ja kasvua

- Finfinet on palvellut asiakkaitaan jo 24 vuoden ajan. Toiminta on kasvanut koko ajan talouden heilahteluista huolimatta ja usko hallitun kasvun jatkumiseen on vahva. Muutama vuosi sitten hankitut uudet toimitilat Ruskossa Tampereella mahdollistavat isompien ja useampien yhtäaikaisten projektien toteuttamisen. Yhtiön palveluksessa työskentelee 15 alan ammattilaista ja uusia työntekijöitä otetaan aina tarpeen mukaan. Lisäksi laaja jälleenmyyjäverkosto auttaa meitä palvelemaan asiakkaitamme tehokkaasti ympäri Suomen, Sami Sepponen luonnehtii Finfinet Oy:n toimintaa.

Muita uutisia