Teräshallit kaikenlaisiin toimi- ja tuotantotilatarpeisiin Trutecilta

Trutec toteuttanut Oulun Lipporannan parkkihallin julkisivun rakenteet merialumiinista.
Trutec toteuttanut Oulun Lipporannan parkkihallin julkisivun rakenteet merialumiinista.
30.10.2023 | Teollisuus, Yrityselämässä tapahtuu, Rakentaminen

Vaikka ajat ovat haastavat, teräsrakenteisia halleja, teräsrakenteita ja teräksestä valmistettuja julkisivuja rakentavalla Trutecilla menee lähes ällistyttävän hyvin. Yhtiö on onnistunut strategisen työnsä avulla moninkertaistamaan liikevaihtonsa kuluneiden neljän tilikauden aikana ja talouskin on hyvällä tasolla, josta kertovat yhtiön tuore AAA-luottoluokitus sekä pienimmän mahdollisen luottoriskin sertifikaatti.

Trutec valmistaa teräsrakenteisia halleja, teräsrakenteita sekä uusimpana aluevaltauksena teräksestä valmistettuja arkkitehtonisia julkisivuja. Yksi Trutecin toteuttamista näyttävistä julkisivuprojekteista on nähtävillä Oulussa, missä yhtiö on toteuttanut Lipporannan parkkihallin julkisivun rakenteet merialumiinista.

Hyvin suunniteltu ja toteutettu kasvustrategia

Toimitusjohtaja Jukka Kapelan mukaan yhtiön kasvun taustalla on hyvin tehty strateginen suunnittelutyö ja sen toteuttaminen suunnitelmien mukaisesti.

– Huolimatta pandemian, sodan ja korkoympäristön aiheuttamista haasteista, olemme kyenneet pysymään strategiamme mukaisella kasvupolulla. Olemme hioneet prosessimme tehokkaiksi ja asiakassuuntautuneiksi. Yksi iso asia on ollut meidän joustavuutemme hallitoimittajana, koska näin olemme pystyneet tarjoamaan jokaiselle asiakkaallemme juuri hänelle optimaalisimman toimituskokonaisuuden.

Trutecin toimituksen ytimen muodostaa aina teräsrunko, mutta sen päälle toimitettava kokonaisuus rakennetaan asiakkaan tarpeisiin.

– Vaikka haluammekin tarjota mahdollisimman laajan kokonaisuuden, asiakkaillamme on hyvin erilaisia tarpeita hallipaketin toimituslaajuuden suhteen. Mukaudumme näihin tarpeisiin hyvin sujuvasti.

Trutecin toiminnan tehokkuutta parantavat prosessien lisäksi toimitusta tukevat tietojärjestelmät, kuten Sitedrive, jonka kautta projektin etenemistä on mahdollista seurata hyvin läpinäkyvästi ja vieläpä reaaliajassa.

– Kykenemme toimittamaan tarvittaessa päivittäisen tilanneraportin asiakkaan projektin tilanteesta.

Tuplasti enemmän tuotantokapasiteettia

Trutec on tuplannut konepajakapasiteettinsa kuluneiden kahden vuoden aikana, joten nykyisellä tuotantokapasiteetilla kyetään valmistamaan huimat 600 tonnia teräsrakenteita kuukaudessa, mikä on osaltaan mahdollistanut yhtiön liikevaihdon nopeaa kasvua.

Trutecin hallitoimituksen nopeus riippuu täysin projektikokonaisuudesta, mutta itse teräsrungon asennus saadaan tehtyä 1–3 viikossa, riippumatta hallin koosta. Ns. ulkoa valmis halli saadaan aloituksesta luovutuskuntoon noin neljässä kuukaudessa.

– Teräsrakenteisia halleja tehtäessä sääolosuhteet eivät ole yhtä kriittinen tekijä, kuin monissa muissa hallityypeissä. Koska tuotteessamme ei ole juurikaan ns. kastuvia rakenteita, johtuen toimintamallistamme, pystymme aloittamaan projekteja talviolosuhteissa täysin vastaavasti kuin kesäaikaankin, Kapela toteaa.

Yhä suurempia hallikohteita

Trutecin kasvusta on ollut hyötyä myös tarjottavien kohteiden osalta. Yhtiö on nykyisellä liikevaihdollaan ylittänyt tiettyjä hankintakriteereihin liittyviä rajoja, jonka ansiosta se pääsee tarjoamaan yhä mittavampia hallikohteita.

– Olemme päässeet toteuttamaan yhä suurempia teollisuushallikohteita ja niitä on toteutuksessa tälläkin hetkellä.

Yhtiön luotettavuudesta kumppanina viestii Kapelan mukaan myös juuri saatu kolmen A:n luottoluokitus sekä pienimmästä mahdollisesta luottoriskistä kertova sertifikaatti.

– Meidän kanssa on turvallista toimia ja meiltä uskaltaa ostaa näinä haastavinakin aikoina. Kaikilla alan toimijoilla näin ei valitettavasti ole, kuten on saatu viime aikoina todistaa.

Hallipaketilla päästään helposti ulkoa täysin valmiiseen kokonaisuuteen

Vuonna 2008 perustetun Trutec Oy:n valmistamat teräsrakenteiset hallit soveltuvat erinomaisesti konepajojen sekä alihankintateollisuuden tarpeisiin. Halleja käytetään myös varastomyymälöinä, varastoina, urheilu-, rekka- sekä logistiikkahalleina.

– Asiakkaan näkökulmasta ajateltuna, hallipaketilla päästään nopeasti yhdellä vastuurajapinnalla ulkoa täysin valmiiseen hallikokonaisuuteen. Hallipaketti sisältää kaikki tuotteet asennettuna, jolloin kohde on ulkoa tarkasteltuna täysin valmis. Toimitussisältöön kuuluvat tässä tuotepaketissa: suunnittelu, anturat, teräsrunko, sokkelit, seinäelementit, ikkunat, ovet, nosto-ovet, kantava katto, vesikatto, sadevesijärjestelmät sekä kaikki listoitukset. Tämän jälkeen voidaan sopia vastuut talotekniikan, lattian ja mahdollisten sosiaalitilojen osalta, että niiden toteuttaminen olisi asiakkaalle optimaalisinta, Kapela toteaa.

Enemmän sisätilaa ja sirompia rakenteita

Teräsrakenteisten hallien merkittäviin etuihin kuuluu ristikkorakenteiden avoimuus, joten niitä pystytään hyödyntämään esim. LVI- ja sähköputkitusten sekä valaisinjärjestelmien osalta. Hallien suunnittelu teräsrakenteisena mahdollistaa myös kattokorkeuden hyväksikäytön kehien välissä, jolloin kehäjakoa voidaan muuttaa sen suhteen optimaaliseksi.

Trutec palvelee asiakkaitaan hallitarpeissa koko Suomen alueella. Kapela rohkaisee ottamaan yhteyttä kaikenlaisissa hallitarpeissa, olipa kyse hallilaajennuksesta tai kokonaan uudesta hallista.

www.trutecoy.fi

www.facebook.com/terashallirakentaja/

050 506 6757

[email protected]

Haluatko oman yrityksen esille tähän?

Ota yhteyttä