Nopea ja kestävä halliratkaisu erilaisiin toimi- ja tuotantotilatarpeisiin

Jucat Seinäjoki, hallipakettitoimitus.
Jucat Seinäjoki, hallipakettitoimitus.
14.09.2021 | Rakentaminen, Teollisuus

Trutec Oy:n valmistamat teräsrakenteiset hallit soveltuvat erinomaisesti konepajojen, alihankintateollisuuden tarpeisiin. Halleja käytetään myös materiaalimyymälöinä, varastoina sekä logistiikkahalleina. Jo yli sata teräshallitoimitusta tehnyt Trutec on perustettu vuonna 2008, jolloin toiminta lähti liikkeelle ensin suunnittelulla, jonka jälkeen toimintaa laajennettiin kokonaishallitoimituksiin.

– Teemme eri kokoisia halliratkaisuja, joiden toimitussisältö sovitaan erikseen asiakkaan kanssa. Meille riittää asiakkaan suunnalta tullut tarve, hallin kokoluokka ja muut huomioitavat asiat, kuten halliin mahdollisesti rakentuvat sosiaaliset tilat, toimistot, mahdollinen nostinkalusto ja niin edelleen, toimitusjohtaja Jukka Kapela esittelee.

Toimitussisällöt vaihtelevat tilaajan tarpeet huomioiden, mutta tyypillisin toimitussisältö on ns. hallipaketti.

– Asiakkaan näkökulmasta ajateltuna, hallipaketilla päästään nopeasti ulkoa täysin valmiiseen hallikokonaisuuteen. Meidän sisältö sisältää kaiken sen, että kohde on ulkoa täysin valmis. Toimitussisältöön kuuluu tässä tuotteessa anturat, teräsrunko, sokkelit, seinäelementit, ikkunat, ovet, nosto-ovet, kantava katto, vesikatto, sadevesijärjestelmät sekä kaikki listoitukset. Hallipaketti on meidän yleisin toimituskokonaisuus, jolloin halli on ulkoa täysin valmis ja asiakas pääsee oman aikataulunsa mukaan tekemään loput kohteen rakennustöistä.

Kapelan mukaan Trutec Oy:n hallipaketti on kustannustehokkain tapa myös asiakkaan kannalta, koska näin asiakas voi aikatauluttaa kohteen itsenäisesti ja teettää tarvittavat lopputekniikkatyöt omilla paikallisilla kumppaneillaan.

Vahvuutena nopea pystytys

– Yksi hallituotteidemme selkeä etu on, että ne ovat todella nopeita toteuttaa asennustyömaalla. Esimerkkinä olemme tehneet 2000 neliön halleja valmiiksi kolmessa päivässä teräsrungon osalta. Toki sen päälle tulevat vielä kaikki muut toimenpiteet, mutta harvoin meillä menee yli viikkoa isommankaan hallin osalta, kun puhutaan rungon pystyttämisestä, Kapela toteaa.

Trutec-hallien elementit tulevat valmiina tehtaalta, missä yhtiön oma suunnitteluosasto vastaa rakenteiden suunnittelusta, konepajasuunnittelusta, mitoituksesta ja laadunvarmennuksesta.

– Kun kaikki asiat on ennalta hyvin suunniteltua ja mitoitettua, asennus on hyvin sujuvaa työmaalla.

Kapela mainitsee, että teräsrunkoiseen halliin on helppoa integroida myös nosturiradat, koska niistä tulee samalla kiinteä osa hallirakennetta.

Enemmän sisätilaa ja sirompia rakenteita

– Monesti teräksestä pystytään tekemään sirompia ratkaisuita ja saadaan enemmän sisätilaa, kuin vaikkapa betonirakentamisessa. Betonipilarit syövät jonkin verran sisätiloja. Teräsrakenteisen hallin ristikkorakenteet ovat avoimia, joten niitä pystytään hyödyntämään esim. LVI- ja sähköputkitusten sekä valaisinjärjestelmien osalta. Betonipalkit ovat yleensä umpinaisempia, jolloin niitä joudutaan erikseen räätälöimään taloteknisten asennusten osalta. Hallipakettimme , tuotteen toimitusnopeus on myös erittäin kilpailukykyinen, joka on keskimäärin 6-9 viikkoa asennuksen aloitukseen tilauksesta.

Optimaaliset toimituskokonaisuudet

Trutec tekee töitä asiakkaan ehdoilla ja pyrkii rakentamaan hallipaketin toimitussisällön mahdollisimman hyvin asiakkaan tarpeet tyydyttäväksi.

– Tätä kautta asiakkaan oma liiketoiminta pääsee nopeammin käyntiin, vieläpä tarpeen mukaisessa hallissa. Mietimme toimituksen asiakkaan kanssa aina niin, että se on optimaalisin toimituskokonaisuus siihen kyseiseen tarpeeseen. Teemme kohteita myös tarvittaessa KVR-projekteina.

Trutec on toimittanut jo toistasataa teräsrakenteista hallikokonaisuutta

Kapela mainitsee referensseinä mm Jucat Oy:n, G-Tronic Oy:n hallitoimitukset sekä suurempana yksittäisenä toimituksena Wärtsilän logistiikkakeskuksen teräsrakenteet Vaasaan.

– Kannattaa aina lähteä liikkeelle tarpeen mukaan ja miettiä mihin tarkoitukseen halli tehdään. Pitääkö mahdollisesti varautua tulevaisuudessa tapahtuviin toiminnan laajennustarpeisiin.

Tarpeen kautta rakentuvat hallin koko, paloluokitukset, nosturiratatarpeet ja muut sellaiset tarpeet, jotka on huomioitava itse suunnittelussa.

Yhtiön toimintamalli on hyvin joustava, koska se toimii vahvan sopimustoimijaverkoston kanssa. Tämän ansiosta Trutec pystyy sitomaan kunkin projektin vaatimat erikoisasiantuntijat hankkeeseen.

– Vastaamme kokonaisuudesta aina asiakkaalle yhden luukun periaatteella, jota varten meillä on kohdekohtaisesti nimetty projektipäällikkö, joka vastaa kaikkiin projektiin liittyviin kysymyksiin. Olemme hyvin voimakkaasti asiakassuuntautunut toimija ja teemme asioita asiakkaan ehdoilla, Kapela mainitsee loppuun.

www.trutecoy.fi

Artikkeli on julkaistu Teollisuusuutiset-lehdessä 3/2021.

Haluatko oman yrityksen esille tähän?

Ota yhteyttä