Turvalliset ja tehokkaat Exact-putkenkatkaisulaitteet

Facebook
02.05.2023 | Teollisuus

Exactin putkenkatkaisutyökalut tekevät työskentelystä turvallista ja ne varmistavat, että katkaisupinnat ovat varmasti suoria. Exact-putkenkatkaisulaite on suomalainen keksintö, joka on voittanut kaksi InnoSuomi-palkintoa. Putkenkatkaisuratkaisuita on tarjolla monipuolisesti sekä valurautaputkille että muoviputkille.

– Isäni myi aikoinaan japanilaisia teriä sahateollisuuteen, jolloin eräs tuttu asiakas haastoi kekseliäänä tunnetun isäni kehittämään turvallisen putkenkatkaisutyökalun. Siihen aikaan putkenkatkaisussa käytettiin pääasiassa rälläkkää ja vannesahaa. Isäni alkoi kehittää sirkkeliä sekä siihen sopivaa tarttujaa, jotta putki saataisiin katkaistua suoraan. Olemme saaneet tunnustusta Exact-innovaatiosta ja voittaneet sillä mm. kaksi InnoSuomi-palkintoa peräkkäisinä vuosina, myyntipäällikkö Lauri Makkonen kertoo.

Vuodesta 2002 lähtien markkinoilla olleet Exactin tuotteet sopivat kaikenlaisille putkimateriaaleille. Laitteessa käytetään erittäin laadukkaita teriä ja ne ovat Makkosen mukaan myös yksi konseptin isoimpia salaisuuksia. Koska laite soveltuu monille eri materiaaleille, sille löytyy lukuisia käyttökohteita eri toimialoilta.

– Meillä on asiakkaita vesilaitospuolelta, teräshitsaajissa sekä vaativimmistakin rosteriputkiluokista. Putkenkatkaisulaitteitamme käytetään jopa ydinvoimala- ja prosessiputkitustyömailla. On ollut tapana sanoa, että kunhan putki on pyöreä ja siinä on reikä keskellä, se kelpaa meille.

Exactin putkenkatkaisulaitteita voidaan käyttää lähes kaikenkokoisiin putkiin.

– Meiltä löytyy nykyään kone, joka on nimetty infinityksi, koska sillä operoitavan putken koolla ei ole ylärajaa.

Makkonen kertoo, että Infinityssä on ketjukiinnistyssysteemi, joten sillä voidaan katkaista lähes kuinka suuri putki tahansa, kunhan ketju on vain riittävän pitkä.

– Meidän laitteilla voidaan katkaista maksimissaan 20 mm:n seinämävahvuudella olevia putkia.

Patentoitu tarttujateknologia

Laite pohjautuu meidän patentoimaan tarttujateknologiaan sekä kelkkalaitteeseen, joka ohjaa konetta menemään suoraan putken ympäri.

– Meidän laitteen vahvuus on siinä, että meidän koneiden hinnoittelu on kolmanneksen muista markkinoilla olevista vähänkin laadukkaammista putkenkatkaisumenetelmistä. Exact-putkenkatkaisulaite on helppo käyttää ja sen katkaisulaatu on hyvää, joten se myös nopeuttaa työmaalla työskentelyä merkittävästi. Myös katkaisujälki on huippuluokkaa, Makkonen mainitsee.

Hänen mukaansa rälläkkä tai vannesaha ei ole enää järkevä vaihtoehto.

– Meidän kone jättää aina suorat putkenpäät, joten suoruuteen liittyviä viimeistelytöitä ei enää tarvita.

Exact on järkevin valinta valurautaputkien katkaisuun

– Valurautaputkien katkaisuun ei ole juurikaan muita yhtä hyviä katkaisumenetelmiä.

Valurautaputkea ei voi koneistaa poikki, koska se on niin kovaa, että se halkeaa, eikä sitä voi polttoleikatakaan, koska materiaalin atomirakenne muuttuu sellaiseksi, että se halkeaa helposti. Näissä kohteissa ei juurikaan ole muita hyviä vaihtoehtoja.

Makkonen mainitsee, että erityisesti paalutustyömailla putkenkatkaisulaite maksaa itseään takaisin tehokkaasti.

– Laite soveltuu kaikkialle, missä tarvitaan suoria putkenpäitä ja katkaisutarvetta on kohtalaisen usein.

Mikäli laite kiinnostaa, asiakkaan on mahdollista päästä kokeilemaan putkenkatkaisulaitetta työmaaolosuhteissa. Exactin putkenkatkaisulaite on helposti siirreltävä, joten se saadaan vietyä katkaistavan putken luokse helposti.

– Laitteita on saatavilla akkukäyttöisinä sekä pneumaattisina, lähitulevaisuudessa meiltä löytyy myös hydraulinen kone. Akkukäyttöiset koneet ovat selkeästi nouseva trendi, lisäksi on kohteita, joissa ei voida käyttää sähköä syystä tai toisesta. Näissä tilanteissa on tarjolla hydraulinen tai paineilmakäyttöinen kone.

Pääosa laitteista myydään ulkomaille

95 % Exact Toolsin myynnistä tulee ulkomailta. Asiakkaita on jo 63 eri maassa. Yhtiöllä on tytäryhtiö USA:ssa, joka hoitaa itsenäisesti USA:n toimintoja. Exactin tuotteilla on jälleenmyyjä myös Kanadasta.

– Olemme innovaatioihin keskittynyt yritys, joten tuotteidemme perusta on, että haluamme tuoda hyvän idean asiakkaidemme käyttöön. Yritys työllistää viisi henkilöä ja teemme vuodessa neljän miljoonan euron liikevaihtoa. Viime vuonna myimme yhteensä 3629 konetta.

exacttools.com

Facebook

YouTube

Instagram

Haluatko oman yrityksen esille tähän?

Ota yhteyttä