Vaivatonta ja tehokasta romun kierrättämistä

Facebook
01.03.2024 | Teollisuus

Miltä kuulostaisi vaivaton romumetallin kierrätys, josta maksettaisiin lisäksi reilua hyvityshintaa? Romu Mäki tuottaa asiakkaalle räätälöidyn palvelun, jotta metallien kierrättäminen olisi asiakkaalle vaivatonta ja metalliromusta saatava hyvityshinta mahdollisimman korkea. Yhtiö operoi moderneilla metodeilla ja kalustolla, jonka lisäksi asiakkaille toimitetaan kattavat vuosiraportit kierrätykseen liittyen. Yritys toimii ympäri Suomen, vaikka sen päätoimipaikat sijaitsevat Pohjanmaalla sekä Pirkanmaalla.

– Nykyisen maailmantilanteen tähden on tärkeää, että meillä on Suomessa omaa valimotoimintaa. Keskisuurena toimijana pyrimme kierrättämään mahdollisimman suuren osan meille tulevista metalleista takaisin suomalaisille metallitehtaille, Romu Mäki Oy:n tuotannosta ja asiakassuhteista vastaava Harri Mäki kertoo.

Harri Mäki

Myös Romu Mäki Oy:n metalliromuissa on myös tiettyjä vientilaatuja, joita suomalaiset metallitehtaat eivät pysty ottamaan vastaan.

Metalliromua kerätään yrityksiltä, maataloudesta ja yksityisiltä, lisäksi yhtiö toimittaa asiakkailleen tarvittaessa keräysastioita, vaihtolavoja sekä katollisia lavoja, mikäli kerättävä metalliromu ei saa esim. niissä olevan koneistusöljyn takia kastua.

– Voimme myös käydä noutamassa isompia romukasoja asiakkaan pihasta. Kalustomme on erikoistunut monenlaiseen kierrätettävän metallin käsittelyyn, kuljettamiseen sekä noutamiseen.

Metallirakenteiden purut ja haalaukset

– Voimme auttaa asiakkaitamme myös tuotantolaitteiden uusintojen yhteydessä, järjestämällä vanhojen tuotantokoneiden purut sekä kuljetukset. Meiltä löytyy tätä varten suunniteltuja ja teollisuushalleihin helposti mahtuvia purkukoneita sekä leikkureita. Koneilla työskentelyllä voidaan varmistaa parempi turvallisuus ja tehokkuus, Mäki kertoo.

Kierrätykseen soveltuvat metallit sekä lyijyakut

– Kierrätämme käytännössä kaikenlaiset metallit, ainoastaan litium- ja nikkelikadmiumakkuja emme ota vastaan, mutta kaikenlaiset lyijyakut otamme vastaan mielellämme. Lyijyakkuja on tullut kuluneen talven aikana normaalia enemmän kierrätykseen, Mäki toteaa.

Romumetallit kannattaa kilpailuttaa ja kierrättää romualan yritykselle

– Teollisuuden asiakkaille hyvitämme haetusta metalliromusta pääsääntöisesti aina, joka on alallamme jopa hieman poikkeuksellinen toimintatapa.

Mäki jatkaa kertoen, että mikäli jätefirma ei ole erikoistunut metallinkierrätykseen, se ei välttämättä pysty hyvittämään metalliromuista romuliikkeiden tapaan.

– Teollisuusyritysten kannattaisi kilpailuttaa mahdollisuuksiensa mukaan eri metallit erikseen muista syntyvistä jätelaaduista. Metalli kannattaa kierrättää lähtökohtaisesti suoraan romualan yritykselle, koska silloin siitä saa usein jätehuoltoyhtiön maksamaa hintaa paremman hyvityshinnan.

Romumetallien keräämiseen liittyvä ohjeistus annetaan aina asiakaskohtaisesti, jonka kautta asiakkaalle varmistetaan paras mahdollinen hyvityshinta.

Täsmälliset kierrätykseen liittyvät raportit auttavat myös ympäristöraporttien laatimisessa.

– Toimitamme asiakkaillemme kaikki lain vaatimat vuosiraportoinnit, joista käy ilmi mm. romumetallien vastaanottomäärät ja -laadut. Asiakas saa liitettyä tiedot haluamiltaan osin omiin ympäristöraportteihinsa.

Kiertävä romunkeräysauto pääasiassa yksityisasiakkaille

Romu Mäki laajensi toimintaansa vuoden 2023 keväällä. Yrityksen kiertävä romunkeräysauto lähtee kiertämään palvelemaan pääasiassa yksityisasiakkaita Pohjanmaalla, Keski-Suomessa, Varsinais-Suomessa sekä Uudellamaalla. Keräysauton mukana kulkee myös ajoneuvotrukki, joka soveltuu mm. akkulaatikoiden noutamiseen.

– Alamme tarjota yritysasiakkaille akkulaatikoita, ja noutopalvelua, näin pystymme tarjoamaan asiakkaan keräämille lyijyakuille aiempaa paremman hinnan, kuljetuskustannusten pienentyessä. Mukana kulkeva trukki mahdollistaa myös trukkilavoille kerätyn romun noudot aiempaa tehokkaammin.

2000-luvun modernit menetelmät ja laitteet

– Olemme panostaneet kalustomme ja romupihamme kehittämiseen yli miljoona euroa vuodessa, viimeisen seitsemän vuoden ajan. Käytössämme on 2000-luvun modernit metodit ja laitteet, joten kaikki romumetallit saadaan kierrätettyä todella tehokkaasti ja ympäristöystävällisesti. Kapasiteetin kasvaessa pystymme palvelemaan asiakkaitamme entistä paremmin ja kustannustehokkaammin, Harri Mäki lupaa.

www.romuliikemaki.fi

Pihtisulunkatu 7 C, Tampere
Puh. 03 3454 4400, WhatsApp 050 919 5612
[email protected]

Haluatko oman yrityksen esille tähän?

Ota yhteyttä