Helpoin ja nopein energiaremontti TopAir-ilmanvaihtoratkaisuilla

Päivitys ja valvonta ovat osa energiatehokkaan kiinteistön optimointia.
Päivitys ja valvonta ovat osa energiatehokkaan kiinteistön optimointia.
30.05.2022 | Yrityselämässä tapahtuu

Ilmastonmuutos, kaupungistuminen ja digitalisaatio ovat tulevaisuuden haasteita kiinteistöjen hallinnassa sekä energiatehokkaassa ylläpidossa. Ulkoilman laatua heikentävät muun muassa erilaiset pienhiukkaset, mikrobit, hiilidioksidi, häkä sekä VOC-yhdisteet. Ulkoilmassa esiintyvät epäpuhtaudet kulkeutuvat myös sisäilmaan. Sisäilman laatuun vaikuttavat myös lämpötilan ja kosteuden lisäksi Ihmisten terveyteen ja sisäilman laatuun vaikuttavat erityisesti hiilidioksidi ja VOC-arvot.

Älykkäästi reagoivaa energiansäästöä

Entos Oy:n ratkaisu näihin haasteisiin on TopAir-ilmavaihtolaitteisto, jonka kehittäminen aloitettiin vuonna 2016. Patentoitu TopAir on otettu markkinoilla vastaan innostuneesti.

TopAir-tuotteet eroavat muista ilmanvaihtolaitteista siten, että vanhanaikaisen kello-ohjauksen sijasta ne tuulettavat kiinteistöä käyttöasteen mukaisesti, ehkäisten turhaa lämmitysenergian kulutusta ja parantaen asumis- ja työskentelymukavuutta. Laitteet ovat energiatehokkaita ja hallittuja ilmanvaihtoratkaisuja kerrostaloihin ja muihin kiinteistöihin, joissa ilmanvaihdon toteutuksena on koneellinen poistoilmanvaihto.

- TopAir laitteiden avulla voimme nostaa rakennuksen energialuokkaa jopa yhtä kirjainta paremmaksi, esimerkiksi F-luokasta E-luokkaan. Voimme tehdä tarkastuslaskelman kiinteistön energialuokasta ja laskea sen perusteella, kuinka paljon kiinteistö tulee säästämään energiaa TopAir-tuotteilla, Entos Oy:n toimitusjohtaja Aki Pohjalainen toteaa ja jatkaa:

- TopAirin ansiosta kiinteistön lämmitysenergian säästö alkaa heti asennuksen jälkeen. Asiakas saa kaukolämmön säästöistä laitteen ostohinnan takaisin. Tyypillinen takaisinmaksuaika on kolme vuotta. TopAir -tuotteissa on myös malli, jossa älyn saa ilman puhallinta ja silloin takaisinmaksuaika on vielä lyhyempi.

- Kesällä helteiden aikaan yötuuletus mahdollistaa kiinteistön tehokkaamman jäähdytyksen. Laitteistossa turvallisesti toteutettu etähallinta ja -seuranta vähentävät myös IV-laitteiston fyysisen huollon tarvetta, Pohjalainen kuvaa.

”Tarjoamme LVIS-rakennusautomaatiopalveluja, joiden avulla pyrimme säästämään energiaa tehokkaammin sekä kehittämään sisäilmastoja niin asumisen kuin teollisuuden kiinteistöissä”, Entos Oy:n toimitusjohtaja Aki Pohjalainen sanoo.

Rakennuksien optimoinnin asiantuntija

ENTOS Energiatekniikan Optimisäätö Oy on vuonna 1977 perustettu LVISA-alalla toimiva yritys, joka sijaitsee Mikkelissä Karkialammella.

- Palvelutarjontamme ydinosaamista on tuottaa erilaisin älykkäin keinoin rakennuksien tasapainotusta. Keskitymme kiinteistön käyttöasteeseen ja sen automaattiseen mukautumiseen, Pohjalainen määrittelee.

- Entoksen pääasialliseen asiakasryhmään kuuluvat kerrostalot, rivitalot, liiketilat, hotellit, teollisuuden kiinteistöt sekä julkishallinnon kohteet kuten palvelukodit ja oppilaitokset. Tulossa myös ratkaisut omakotitalojen ilmanvaihtojärjestelmiin, Pohjalainen mainitsee.

TopAir-tuotteet automatisoivat kiinteistön ilmanvaihdon ja palauttavat energiatehokkaan asumisen.

Kehittynyt rakennusautomaatio tarjoaa toimivan, taloudellisen ja luotettavan vaihtoehdon

Pohjalainen toteaa, että tämän päivän rakennusautomaatio on edelleen samaa kuin se on ollut 10 vuotta sitten ja keskittyy edelleen enimmäkseen lämmönsäätöön vakio-ohjelmilla.

- Lähtökohtaisesti rakennusautomaation on oltava kunnossa, mutta se ei takaa vielä energiatehokasta kiinteistöä. Vanhan kiinteistön energiatehokkuus saavutetaan vasta, kun kiinteistöön lisätään älykkäämpää ja nykyaikaisempaa optimointia. Optimoinnissa on tärkeää päivittää myös automaation laitteet, ottaa ne valvonnan alle ja laittaa automaatio ja älykäs ilmanvaihto keskustelemaan keskenään, Aki Pohjalainen kiteyttää.

Haluatko oman yrityksen esille tähän?

Ota yhteyttä