Maailman tehokkaimmat aurinkopaneelit

Facebook
03.03.2022 | Yrityselämässä tapahtuu, Rakentaminen

MY-Solar Oy on espoolainen aurinkoenergiajärjestelmä ratkaisuiden kokonaisvaltaisiin toimituksiin erikoistunut perheyritys.
– On tärkeää hankkia kerralla oikein mitoitettu ja laadukas kokonaisuus. Myymillämme ja asentamillamme maailman tehokkaimmilla SunPower-aurinkopaneeleilla ja niihin yhdistetyillä älyratkaisulla saadaan myös mahdollinen ylituotanto ohjattua lämmitykseen tai vaikkapa sähköauton lataukseen, kertoo My-Solar Oy:n toimitusjohtaja Carita Kourti.

SunPower Maxeon on ollut monia vuosia maailman tehokkain paneeli, myös kestävyydeltään.

– Yksi Sunpower Maxeon paneeli vastaa kahta peruspaneelia. Tämä johtuu siitä, että paneelit ovat valoherkempiä, N-tyypin soluja, joista jokainen tuottaa erikseen sähköä. Valoherkkyyden ansiosta tuotto alkaa aiemmin aamulla ja loppuu myöhemmin illalla. SunPower-paneeli tuottaa sähköä pitkälle syksyyn ja aloittaa tuoton heti alkuvuodesta. Olemme mitanneet hyviä tuottoja vielä myöhään syksyllä marraskuussa ja heti alkuvuodesta tammikuussa, kun peruspaneelit eivät tuottaneet juuri mitään, Kourti korostaa.

Sunpower-paneeleissa käytettävä N-Tyypin solu on joustava, jolloin pohjoiset olosuhteet eivät aiheuta lämpöliikunnan ja lumen takia pieniä solun hiushalkeamia, jota voi tapahtua peruspaneeleissa jo muutamassa vuodessa. SunPower Maxeon antaakin takuuajaksi jopa 25-vuotta ja runkotakuuta saman verran. Lisäksi SunPower maxeon AC Gen 5:ssa on mikroinvertteri, jolle luvataan myös 25 vuoden takuu. Samoja N-tyypin soluja käyttää myös NASA.

Talvipäiväntesti 09.02.2022. Nämä kolme paneelia olivat vierekkäin 80 asteen kulmassa. Kaikissa sama Enphase microinvertteri. Tuotto tunnissa klo 11:30-12:30, pieni pilviharso, ilman lämpotila -1 - 1 astetta. Tuotto maksimiin: SALO 16.5 %, Sunpower 51 %, Solitek 13.8 %

Aurinkosähkön ylituotanto omaan käyttöön

My-Solar Oy:n tekninen johtaja Timo Anttila innostui aurinkosähköjärjestelmistä opiskellessaan uusiutuvaa energiaa ja PV-solutekniikkaa Berliinin Teknisessä yliopistossa. Vuonna 2014 hän ryhtyi kehittelemään laitetta, jolla ylituotanto kyetään ohjaamaan kodin muihin tarpeisiin. Syntyi innovaatio MSP-SR (Smart Relay), joka voidaan asentaa uusiin ja jo olemassa oleviin aurinkosähköjärjestelmiin.

– Aurinkosähkö kiinnostaa kuluttajia enenevissä määrin, mutta harva tulee ajatelleeksi, millainen järjestelmä on taloudellisesti kannattavin, ja miten ylituotannon pystyisi hyödyntämään. Innovatiivisellä releellämme voidaan ohjata ylituotettua sähköä esimerkiksi lämminvesivaraajaan ja sähköautoon. Rele lukee myös pörssisähköä. Älykäs järjestelmä näkyy suorana säästönä asukkaan kukkarossa releen lukiessa edullisimmat hinnat.  Suurimman taloudellisen hyödyn aurinkosähköjärjestelmistä saa, kun sähkön käyttää itse. Ylijäämäsähkön myyminen sähköyhtiöille ei ole kannattavaa, muistuttaa Kourti.

SunPower Maxeon GEN 5 AC on maailman arvostetuin ja tehokkain aurinkosähköjärjestelmä. Jokainen paneeli ja paneeleissa oleva solu tuottaa erikseen sähköä.

Yksilöllinen automaatio

Valoisana aikana laadukkaat aurinkopaneelit tuottavat runsaasti sähköä yli oman tarpeen. Kun rele kytketään älykkääseen automaatiojärjestelmään, saadaan ylituotanto hyödynnettyä maksimaalisesti. 

Älykäs rele voidaan asentaa sähkökeskukseen ja kytkeä WiFi-verkkoon älypuhelimella tai tabletilla. Samassa nettiympäristössä toimii Home Manager ja Sunny Portal, johon kirjautumalla pääsee ohjelmoimaan ylituoton asetuksia, seuraamaan energiatietoja ja kertynyttä taloudellista säästöä. MSP-releitä on mahdollista kytkeä myös suoraan laitteisiin. Niissä on energiamittari, joka seuraa laitteen kautta kulkevaa sähköä ja näyttää lukemat portaalissa. 

Ominaisuudet tarkkaan vertailuun

– Kehotamme kuluttajia tarkkaavaisuuteen aurinkosähköjärjestelmän hankinnassa, että saa varmasti oikein mitoitetun ja laadukkaan kokonaisuuden. Kannattaakin vertailla ja hankkia tietoa eri lähteistä, sillä liikkeellä on myös virheellisiä väittämiä ja tietämättömyyttä. Paneelia hankkiessa kannattaa kiinnittää huomiota kokonaisuuteen. Esimerkiksi Wattipiikki ei ole sama kuin tuotto, Wp on vain nimellisteho mihin paneeli pystyy optimaalisessa paikassa, eikä se kerro kokonaistuottoa, Kourti toteaa.

www.my-solar.fi

My-Solar Oy rakentaa järjestelmät yksilöllisesti. Koulutettu henkilöstö vastaa kaikista Suomen myynti- ja asennuspalveluista.

Haluatko oman yrityksen esille tähän?

Ota yhteyttä

Muita uutisia