Pyydä tarjous

My-Solar Oy – tehokkaat aurinkopaneelit maailman parhaalla takuulla

Sunpower-aurinkopaneeleille myönnetään markkinoiden ylivoimaisin 40 vuoden takuu. Suomen asennuksesta ja myynnistä vastaa My-Solar Oy:n koulutettu henkilöstö.
Sunpower-aurinkopaneeleille myönnetään markkinoiden ylivoimaisin 40 vuoden takuu. Suomen asennuksesta ja myynnistä vastaa My-Solar Oy:n koulutettu henkilöstö.
17.02.2023 | Yrityselämässä tapahtuu

My-Solar Oy on koko Suomen alueella toimiva Sunpower-aurinkoenergiaratkaisuiden kokonaisvaltaisiin toimituksiin erikoistunut perheyritys.

– Aurinkovoimalan hankinta on pitkäikäinen investointi, joten on tärkeää hankkia kerralla oikein mitoitettu ja laadukas kokonaisuus. Asiakkaamme ovat saaneet merkittäviä säästöjä sähkölaskuihinsa myymiemme ja asentamiemme tehokkaiden Sunpower-aurinkopaneelien ansiosta. Täysi hyöty ja vieläkin enemmän euroja kiinteistön omistajan kukkaron pohjalle saavutetaan asentamalla aurinkojärjestelmään edistyksellinen valvonta- ja ohjausjärjestelmä, My-Solar Oy:n toimitusjohtaja Carita Kourti kiteyttää.

SunPower Maxeon on arvostettu ja tehokas aurinkosähköjärjestelmä, jonka jokainen paneeli ja paneeleissa oleva solu tuottaa sähköä.

Sunpower on ollut jo vuosituhannen alusta asti hyötysuhteeltaan yksi maailman tehokkaimmista aurinkopaneeleista. Sunpower Maxeon oli myös vuoden 2022 teho voittaja, jonka ovat todistaneet useat puolueettomat testit.

– Sunpower Maxeonilla on loistava hyötysuhde, eniten tehoa ja tuottoa pienemmältä pinta-alta. Tämä johtuu siitä, että paneelit ovat valoherkempiä, N-tyypin soluja, joista jokainen tuottaa erikseen sähköä. Valoherkkyyden ansiosta Sunpower-paneeli tuottaa energiaa heti alkuvuodesta aina pitkälle syksyyn. Olemme mitanneet hyviä tuottoja vielä myöhään syksyllä marraskuussa ja heti alkuvuodesta tammikuussa, kun osa kilpailijoiden paneeleista ei tuottanut juuri mitään. Nykyään Sunpower-tuotteille myönnetään myös markkinoiden ylivoimaisin sekä tuoton että rakenteen kattava 40 vuoden takuu, Kourti listaa muutamia järkisyitä miksi aurinkovoimalan hankinnassa kannattaa luottaa Sunpowerin tuotteisiin.

Sunpower-paneeleissa käytettävä N-Tyypin solu on joustava, jolloin pohjoisen vaihtelevat olosuhteet eivät aiheuta lämpöliikunnan ja lumen takia pieniä solun hiushalkeamia, jota voi tapahtua joissakin peruspaneeleissa jo muutamassa vuodessa. Tehokkaat paneelit vaativat myös pienemmän pinta-alan asennuskohteessa, olipa kyse sitten katto- tai telineasennuksesta.

Talvipäiväntesti 9.2.2022 Nämä kolme paneelia olivat vierekkäin 80 asteen kulmassa. Kaikissa sama Enphase microinvertteri. Tuotto tunnissa klo 11:30-12:30, pieni pilviharso, ilman lämpotila -1–1 astetta. Tuotto maksimiin: SALO 16.5 % | Sunpower 51 % | Solitek 13.8 %

Aurinkosähkö kannattaa käyttää itse

Aurinkosähkö kiinnostaa kuluttajia enenevissä määrin, mutta harva tulee ajatelleeksi, millainen järjestelmä on taloudellisesti kannattavin, ja miten ylituotannon pystyisi hyödyntämään järkevästi.

Järjestelmä kannattaa mitoittaa ja suunnitella siten, että suurin osa aurinkosähköstä saadaan käytettyä itse, koska sähköyhtiölle myydystä ylijäämäsähköstä saa merkittävästi pienemmän tai pörssisähkön hinnan ollessa alhaalla jopa negatiivisen hyödyn.

– Älykäs ohjausjärjestelmä hyödyntää paneelilla tuotetun sähkön siellä missä energiaa, milloinkin tarvitaan. Paneelien tuottama sähkö voidaan ohjata haluamanasi ajankohtana esimerkiksi pörssisähkön hinnan vaihteluiden mukaan maalämpöpumppuun, lämminvesivaraajaan tai sähköauton lataukseen. Sovellusohjattu automaatiojärjestelmä mahdollistaa tuotetun sähkön omakäyttöosuuden kasvattamisen aurinkoisena aikana, joka tarkoittaa käytännössä entistä suurempaa hyötyä ja säästöä kuluttajalle. Ylijäämäsähkön luovuttaminen sähköyhtiölle ei ole tällä hetkellä eikä todennäköisesti tulevaisuudessakaan järkevää. Älykkään ohjausjärjestelmän voimme asentaa jo toiminnassa oleviinkin aurinkovoimaloihin, Kourti kertoo.

Elios4you älykkääseen oman kulutuksen hallintaan vuorokauden jokaiselle 24 tunnille.

Kohti energiaomavaraisuutta

Kaikki My Solar Oy:n asentamat aurinkojärjestelmäkokonaisuudet suunnitellaan asiakkaan yksilöllisten tarpeiden mukaisesti ja tulevaisuuden muuttuvat tarpeet sekä toiveet huomioiden.

– Asentamiemme paneelien ja automaatiojärjestelmien ansiosta on myös kiinteistöjen energiaomavaraisuus kasvanut. Sovellusohjatulla järjestelmällä on onnistuttu kasvattamaan auringolla tuotetun sähkön omaa kulutusta 20 % tasolta jopa yli 80 prosenttiin, eli alamme lähestyä täyttä energiaomavaraisuutta ja ”vihreää taloutta”, Kourti korostaa.

Ominaisuuksia kannattaa vertailla

– Kehotamme kuluttajia tarkkaavaisuuteen aurinkosähköjärjestelmän hankinnassa. Kannattaakin vertailla ja hankkia tietoa eri lähteistä, sillä liikkeellä on myös virheellisiä väittämiä ja tietämättömyyttä. Tärkeintä on kokonaisuus ja ratkaisun toimivuus. Esimerkiksi Wattipiikki ei ole sama kuin tuotto, Wp on vain nimellisteho mihin paneeli pystyy optimaalisessa paikassa, eikä se kerro todellista tuottoa.

– Mietitään yhdessä juuri sinun kiinteistöösi sopivin ja energiatehokkain ratkaisu. Olemme mukana Kuopio hallissa 25.–26.2 järjestettävässä Rakenna ja Asu tapahtumassa osastolla E33, Kourti muistuttaa.

www.my-solar.fi

www.facebook.com/mysolaroy

[email protected]

Puh. 020 730 5361