Pirkanmaan suurin englanninkielinen rekrytapahtuma Job Fair taas Tampere-talolla 23.10.2024

Facebook
12.09.2024 | Yrityselämässä tapahtuu

Job Fair Tampere on suurin Pirkanmaalla järjestettävä maksuton rekrytapahtuma, joka tuo yhteen työnantajat ja kansainväliset työnhakijat. Tänä vuonna Job Fair järjestetään 23.10. Tampere-talolla.

Julkisessa keskustelussa on noussut esiin kohtaanto-ongelma, jossa avoimet työpaikat eivät täyty, vaikka työmarkkinoilla on paljon päteviä työnhakijoita. Monesti ratkaisu yrityksen työvoimapulaan voisi löytyä henkilöstä, jolla on vaadittava tausta, mutta jonka äidinkieli ei ole suomi. Työnantajilla ei aina ole riittävästi tietoa kansainvälisten työnhakijoiden osaamisesta ja siitä, miten heidät tavoittaa. Rekrytointiprosessit ovat usein pitkiä ja vaatimukset korkeat, mikä karsii päteviä ehdokkaita jo alkuvaiheessa, vaikka tehtävä ei välttämättä vaatisi suomen kielen osaamista.

Job Fair Tampere järjestetään tarkoituksella alentaa rekrytointiprosessin kynnystä paikallisten työnantajien ja englanninkielisten työnhakijoiden välillä. Tapahtuman työkieli on englanti, ja työpaikoista voi kysyä suoraan työnantajilta. Näin työnantajat saavat paremman käsityksen hakijoiden osaamisesta ja sitoutumisesta.

Ensimmäinen Job Fair järjestettiin vuonna 2022 Finlaysonilla. Alun perin parille sadalle henkilölle suunniteltu tapahtuma kasvoi nopeasti, ja seuraava tapahtuma järjestettiin Pakkahuoneella. Nykyään tapahtuma pidetään Tampere-talolla, jossa kävijämäärät ovat olleet 1000–1500 työnhakijan välillä.

Tapahtumaan osallistuvilta yrityksiltä ei vaadita muuta kuin valmiutta esitellä toimintaansa englanniksi ja kertoa rekrytoinneista. Usein yritykset etsivät myös “hyvä-tyyppi-generalistia”, ja Job Fairin historiassa tällaisia työntekijöitä on usein löydetty. Esimerkiksi viime kerralla yritys etsi lääketieteellistä taustaa omaavaa henkilöä, mutta päätyi palkkaamaan ranskaa puhuvan myyntiedustajan Eurooppaan.

Job Fairiin on osallistunut monenlaisia työnantajia, kuten pyöräkorjaamoita, teknologiayrityksiä, parturiliikkeitä, hoiva-alan yrityksiä, rekryfirmoja ja start-upeja. Tapahtuma on paras paikka tutustua kansainvälisiin työnhakijoihin, ja sen suosio näkyy myös siinä, että työnhakijoita ja työnantajia tulee usein myös Tampereen ulkopuolelta.

Lisätietoa löytyy osoitteesta: internationalhouse.tampere.fi/job-fair

Tiesitkö, että International House Tampere auttaa yrityksiä kansainvälisissä rekrytoinneissa? Meiltä saat neuvoja ja opastusta, kun olet etsimässä tai jo palkkaamassa kansainvälistä työvoimaa.

Haluatko oman yrityksen esille tähän?

Ota yhteyttä