Purettu kauppakeskus tarjolla uusiokäyttöön edullisesti

Pikkulaiva varmisti alueen palveluiden saatavuuden viiden vuoden ajan samalla kun Citycon rakennutti uuden ja suuremman kauppakeskuksen Espooseen.
Pikkulaiva varmisti alueen palveluiden saatavuuden viiden vuoden ajan samalla kun Citycon rakennutti uuden ja suuremman kauppakeskuksen Espooseen.
13.12.2022 | Yrityselämässä tapahtuu

Espoonlahteen viisi vuotta sitten rakennettu kauppakeskus Pikkulaiva on purettu ja rakennus tai sen osat odottavat uutta käyttökohdetta. Suomen ensimmäisen pop-up kauppakeskuksen pinta-ala on noin 11 000 neliömetriä ja purettu rakennus on mahdollista hyödyntää monin eri tavoin.

Purettu kauppakeskus sopii hyvin esimerkiksi kaupaksi, toimistorakennukseksi, teollisuushalliksi tai vaikkapa maneesiksi.

Pikkulaiva sopii rakennuksena monenlaiseen käyttöön

Sen jänneväli on suuri, yli 20 metriä. Rakenteissa on käytetty liimapuupalkkeja, julkisivussa Paroc-seinäelementtejä ja ikkunalasit ovat murronkestävät. Rakenteensa ja materiaaliensa osalta rakennus sopii erinomaisen hyvin esimerkiksi kaupaksi, toimistorakennukseksi, teollisuushalliksi tai maneesiksi.

– Ensisijaisena tavoitteenamme on löytää rakennukselle yksi tai kaksi ostajaa, kertoo Purkupihan markkinointi- ja kehitysjohtaja Kati Tuominen.

Rakennus voidaan myös viipaloida pienempiin kokonaisuuksiin, sen voi toteuttaa 11 x 1 000 neliömetrin osina. Massiivipurkuun ja rakennusmateriaalien kierrättämiseen erikoistunut Purkupiha on kesän ja syksyn aikana purkanut hieman yli hehtaarin suuruisen kauppakeskus Pikkulaivan Espoossa.

– Pikkulaiva on alun perinkin rakennettu kierrätyskäyttöön, toteaa Tuominen ja jatkaa:

– Vastuullisesti toteutettu rakennus voidaan siirtää jopa yhtenä kokonaisuutena uudelle omistajalle. Käytetty rakennustekniikka mahdollisti sen, että purkaminen onnistui ehjänä.

Purettavan Pikkulaivan kierrättäminen uuteen käyttötarkoitukseen tuo ostajalle selviä säästöjä: rakennuksen hinnaksi tulee noin puolet sen alkuperäisestä hinnasta.

Purkupiha on purkanut hieman yli hehtaarin suuruisen kauppakeskus Pikkulaivan Espoossa.

Rakennuksen kuljetukset ja uudelleen kasaamiset hoituvat tarvittaessa avaimet käteen -periaatteella

Purkupiha vastaa purkamisen lisäksi kierrätettävän rakennuksen kuljetuksista ja siirroista.

Kokenut yhteistyökumppani, rakennusliike Tekson on käytettävissä kaikissa rakennuksen uudelleen pystyttämiseen liittyvissä töissä, asiakkaan valinnan mukaan joko osittain tai kokonaan avaimet käteen -periaatteella.

Purkurakennuksen ikkunalasit ovat murronkestävää materiaalia.

Onko Pikkulaiva sinulle sopiva rakennus? Ota yhteyttä Purkupihaan!
Kysy lisätietoja asiantuntijaltamme: Jaakko Thomander, puh. 050 534 9419.

Haluatko oman yrityksen esille tähän?

Ota yhteyttä

Muita uutisia