Pyydä tarjous

Rohkeudella tekniikan alan huipulle

Facebook
13.04.2022 | Yrityselämässä tapahtuu

Neljätoista vuotta sitten Suomen messujen parissa vuosikymmenen verran tuloksellista myyntiä tehnyt Maaret Mickelsson sai soiton headhunterilta. Kaupalliselle alalle kouluttautunut osaaja haluttiin töihin digitalisaatioon, energianhallintaan ja automaatioon erikoistuneeseen Schneider Electriciin. Ala oli Mickelssonille vieras, eikä teknologia erityisemmin kiinnostanut. Siitäkin huolimatta hän päätti tarttua mahdollisuuteen ja ottaa hypyn tuntemattomaan.

– Siihen aikaan puhuttiin rakennusautomaatiosta, joka ei sanonut minulle silloin yhtään mitään. Alkuun olin pihalla kuin lumiukko, mutta hyvin pian huomasin työskenteleväni todella hyvässä talossa aivan huikean tiimin kanssa, Mickelsson muistelee uransa alkutaipaletta Schneider Electricin palveluksessa.

Nyt neljäntoista vuoden kokemuksen jälkeen Maaret viihtyy yhä organisaation palveluksessa. Ura ja työtehtävät ovat kehittyneet kokemuksen mukana, eikä teknologiakaan tunnu enää vieraalta, päinvastoin. Pääkaupunkiseudulla myyntitehtävissä aloittanut Mickelsson johtaa nyt Digital Energy -yksikön viidentoista hengen loppuasiakasmyyntitiimiä Turusta käsin ja on osa yksikön johtoryhmätyöskentelyä. Vuosia sitten tehty rohkea hyppy tuntemattomaan kannatti.

– Kaiken voi oppia, jos haluaa ja osaa katsoa peiliin voivottelemisen sijaan. Ymmärrys ja kiinnostus teknologiaan ovat lisääntyneet vuosien varrella, vaikka edelleenkään tehtäväni myyntijohtajana ei ole osata kaikkea teknologiasta. Minun tehtäväni on johtaa ihmisiä ja ratkaista esteet tiimini menestyksen tieltä, Mickelsson kuvailee.

Maaretin menestyksen ytimessä ovat olleet rohkeus, rehellisyys ja ratkaisukeskeinen asenne. Uskallus laittaa itsensä likoon myös tuntemattomalla alueella on mahdollistanut nousukiitoisen uran kansainvälisen yhtiön johdossa. Johtajuudessa Maaret on kerännyt kiitosta suorapuheisuudestaan. Yhä edelleen miesvaltaiselle alalle kaivataan lisää naisia, myös johtotehtäviin.