Sähkökonekorjaus Pursiaiselta kattavat elinkaaripalvelut

Facebook
02.03.2022 | Yrityselämässä tapahtuu

Sähkökonekorjaus Pursiainen Oy on erikoistunut sähkömoottoreihin, pumppuihin ja pumppaamoihin sekä niiden koko käyttöiän kestäviin korjaus-, huolto- ja tuotepalveluihin. Kuopiolaisyrityksen työssä yhdistyvät vuosikymmenten kokemus, korkea laatu ja asiakasystävällisyys.

– Yritys täytti viime marraskuussa 45 vuotta. Alussa toiminta keskittyi sähkömoottoreiden huoltoihin, käämintöihin ja korjauksiin. 1980-luvulla tulivat kuvaan mukaan pumput ja uppopumput. 2000-luvulla ryhdyimme toimittamaan pumppaamoja ja niihin liittyviä elinkaaripalveluita. Tarjontamme täydentää tuotemyynti, kertoo Ari Pursiainen, toinen yrittäjäveljeksistä.

– Voimme myös asentaa pumput, moottorit ja taajuusmuuttajat paikoilleen, jolloin asiakkaan omat resurssit vapautuvat ydintoimintoihin ja asennukset tulevat oikein tehdyiksi.

Pumppaamoprojektit alusta loppuun

Sähkökonekorjaus Pursiaisen valikoimista löytyvät nyt myös vesihuoltolaitosten tarpeisiin suunnitellut pumppaamot ja paineenkorotusasemat.

Pumppaamot voidaan toteuttaa perinteisenä säiliöpumppaamona uppopumpuilla, turvapumppaamona, nk. reppupumppaamona tai huoltorakennuksella varustettuna säiliöpumppaamona. Pumppaamot ja paineenkorotusasemat voidaan varustaa Flygtin, Grundfosin tai Sulzerin pumpuilla.

– Lähtökohtana on olla asiakkaan käytettävissä pumppaamon koko elinkaaren ajan. Pystymme tekemään uudesta pumppaamosta ns. avaimet käteen -toimituksen, joka sisältää mm. rakenteelliset työt, maansiirtotyöt, säiliörakenteet ja sähkötyöt. Huolehdimme pumppaamoprojektista kokonaisvaltaisesti alihankkijoita ja käyttöönottoa myöten.

– Palvelemme, kun pumppaamo alkaa vaatia huoltoa tai jos ilmenee korjattavaa. Kauttamme löytyvät kaikki tarvikkeet, kuten venttiilit, putkistot, anturit, sähkökeskukset ja niin edelleen. Pumppaamoiden vuosihuoltojen ja korjausten lisäksi toteutamme kattavia saneerauksia, kun vanhat laitteistot alkavat lähestyä elinkaarensa loppua, Ari Pursiainen kuvailee.

Jätevesipumppaamon saneeraus

Osa-alueet tukevat toisiaan

Sähkökonekorjaus Pursiaisella on kolme kivijalkaa: sähkömoottoreiden korjaukset, huollot ja kääminnät, pumppujen ja pumppaamoiden elinkaaripalvelut sekä kolmantena laite-, tarvike- ja varaosamyynti.

– Osa-alueet ovat keskenään suunnilleen yhtä vahvat ja ne tukevat erinomaisesti toisiaan, mainitsee Ari Pursiainen.

– Asiakkaitamme ovat mm. energiasektorin ja teollisuuden eri alojen yhtiöt, kaukolämpölaitokset, kiinteistö- ja asuntoyhtiöt ja vesiosuuskunnat. Pumppaamoissa suurin asiakasryhmä on kunnalliset vesi- ja viemärilaitokset.

Huoltoautoilla paikan päälle

Asennuksissa sekä huolto- ja korjaustöissä Sähkökonekorjaus Pursiaisen toiminta-alue ulottuu Kuopiosta noin 200 km:n säteelle.

– Se on meille järkevä etäisyys. Pohjois-Savon lisäksi toimimme Keski-Suomessa, Kainuussa, Pohjois-Karjalassa ja Etelä-Savossa, Ari Pursiainen kertoo.

Sähkökonekorjaus Pursiaisella on neljä huoltoautoa. Niistä kaksi on nosturilla varustettuja, pumppaamotöihin hyvin sopivia. Yksi autoista on kantavuudeltaan kolmen tonnin kevytkuorma-auto, jolla voidaan käyttää suuriakin pumppuja tai sähkömoottoreita korjattavana Kuopiossa. Autoista uusin on monikäyttöinen pakettiauto.

Tuttu toimipiste Neulamäessä

Vuonna 1976 perustettu Sähkökonekorjaus Pursiainen on toiminut koko ajan Neulamäessä samassa osoitteessa Yrittäjäntie 26.

– Sijaintia emme ole vaihtaneet, mutta laajennuksia olemme tehneet 1980-, 1990- ja 2000-luvuilla. Saavutettavuus moottoritien kupeella on hyvä, ja asiakkaille sijainti on tuttu.

– Äskettäin soitti eräs meillä viimeksi 1990-luvulla käynyt asiakas ja tiedusteli, vieläkö olemme Neulamäessä. Vastasin myöntävästi, ja puhelimesta kuului, että hiämpä tulloo tuas käymmään. Ilmeisesti asiointi yli 20 vuotta sitten oli ollut positiivinen kokemus ja jäänyt mieleen. Tähän pyrimme, Ari Pursiainen painottaa.

Jani ja Ari Pursiainen ovat toisen polven yrittäjiä

Nykyisten yrittäjien Jani ja Ari Pursiaisen isä Taisto perusti yrityksen vuonna 1976. Yksi virstanpylväs matkan varrella oli vuonna 2008 tehty sukupolvenvaihdos.

– Tuossa vaiheessa Sähkökonekorjaus Pursiainen oli kehittynyt vahvaksi ja tunnetuksi erikoisosaajaksi omalla alallaan. Täytyy isälle hattua nostaa, toteaa Ari Pursiainen.

– Asiakkaiden on tänäkin päivänä helppo luottaa yritykseen, joka on toiminut yli 45 vuotta ja jolla on talous erittäin hyvässä kunnossa. Toimitusjohtajana toimiva velipoika Jani on ollut yrityksen toiminnassa mukana jo 25 vuotta ja minäkin 17 vuotta.

Ari Pursiainen

Ammattitaidolla ja kokemuksella

Sähkökonekorjaus Pursiaisella on pitkäaikaisia asiakkaita, jotka ovat luottaneet yrityksen ammattitaitoon jo vuosikymmenet.

– Mainittakoon tässä esimerkiksi nykyinen Yara Siilinjärvi, Mondi Powerflute eli entinen Savon Sellu sekä Atria.

Kestävää kumppanuutta on ollut hyvä rakentaa Sähkökonekorjaus Pursiaisen kokemuksen ja osaamisen varaan. Avainasemassa on henkilöstön ammattitaito.

– Saamme asentajiemme toiminnasta positiivista palautetta. He työskentelevät tehokkaasti ja asiakasystävällisesti myös kenttäolosuhteissa. Asentajat tietävät, mitä tekevät ja osaavat toimia itsenäisesti, kiittelee Ari Pursiainen.

– Tuotemyynnissä meillä on useita päämiehiä, ja asiantunteva henkilöstömme osaa laajasta valikoimasta katsoa kullekin asiakkaalle tämän tarpeisiin sopivimman vaihtoehdon.

Asiakas on pääosassa

Sähkökonekorjaus Pursiainen palvelee ripeästi ja joustavasti. Ari Pursiainen kertoo, että jos asiakkaalla on kysyttävää tai hän pyytää tarjousta, vastaus lähtee mahdollisimman nopeasti.

– Erikoisemmissakin tapauksissa pyrimme keksimään asiakkaalle ratkaisun sen sijaan, että toteaisimme heti kättelyssä, että ei onnistu. Jos meiltä ei satu apua löytymään, selvitämme mistä voisi löytyä.

– Kiireelliset tapaukset otamme hoitaaksemme, jos se vain suinkin on mahdollista. Yleensäkään emme halua pitää korjattavia laitteita jonossa kuukausitolkulla, vaan pyrimme enintään kahden-kolmen viikon toimitusaikoihin varaosien saatavuusvarauksella.

Merkkiriippumaton korjaamo

Pumppujen ja sähkömoottoreiden korjauksissa Sähkökonekorjaus Pursiainen on merkkiriippumaton toimija.

– Meillä hoituvat eri merkit ja mallit. On asiakkaalle kätevää, kun ei tarvitse korjauttaa yhden merkkistä laitetta yhtäällä ja toisen merkkistä toisaalla.

Sähkökonekorjaus Pursiaisen toiminnan laadun takeena on sertifioitu ISO 9001:2015-johtamisjärjestelmä, joka viimeksi auditoitiin syksyllä 2021.

– Olemme olleet ISO 9001-laatusertifioitu yritys jo vuodesta 1998. Sertifikaatti edellyttää jatkuvaa toiminnan kehittämistä.

Tietojärjestelmistä lisäarvoa

Ari Pursiainen kertoo, että ketterä perheyritys pystyy reagoimaan nopeastikin, jos tarve vaatii. Veljekset vievät yritystä harkitusti eteenpäin.

– Janilla on omat vastuualueensa ja minulla omani. Kehitämme toimintaamme mm. panostamalla sähköisiin huoltotietojärjestelmiin, joista sekä asiakkaat että me saamme lisäarvoa. Esimerkiksi yksittäisen laitteen huoltohistorian saa järjestelmästä näppärästi näkyviin.

– Myös ennakoivan kunnossapidon ratkaisut tekevät tuloaan. Asiakkaalle on edullisempaa, jos komponentti voidaan käydä ajoissa vaihtamassa tai korjaamassa paikan päällä sen sijaan, että koko raskas laite irrotettaisiin ja toimitettaisiin meille korjattavaksi.

Positiiviset näkymät

Ari Pursiaisen mukaan pumppaamoissa ja pumpuissa kasvunäkymät ovat hyvät.

– Sähkömoottoreiden korjaustyöt ovat parissakymmenessä vuodessa vähentyneet uusien moottoreiden hinnanlaskun ja korjauskustannusten nousun myötä, mutta tilanne on nyt muuttumassa. EU-tasolla on tehty tiukennuksia vaatimuksiin sähkömoottoreiden hyötysuhdeluokissa. Tietyn tehoalueen ja napaluvun moottoreiden täytyy olla hyötysuhteeltaan vähintään IE3.

– Uusien sähkömoottoreiden hinnat ovat viime aikoina nousseet ja toimitusajat pidentyneet. Jos uusi sähkömoottori tai entisen korjaaminen ovat suunnilleen samanhintaisia, kallistuu vaaka korjaamisen puolelle, jos uuden moottorin saaminen kestää 16 viikkoa.

Yrittäjäntie 26, Kuopio
Avoinna ma–pe klo 7.00–15.30
017 2832 166
24h vikapäivystys 040 145 1201
[email protected]
www.pursiainenoy.fi
www.facebook.com/sahkokonekorjaus.pursiainen

Haluatko oman yrityksen esille tähän?

Ota yhteyttä