Pyydä tarjous

SEPA hakee suunnitteluvoimaa Tampereelle avattavaan toimipisteeseensä

SEPA toimittaa Kruunuvuorensilta-hankkeen siltapukit, pilarimuotit, pelkkapedit ja sahatavarat, mikä tarkoittaa noin 150:tä rekkakuormaa.
SEPA toimittaa Kruunuvuorensilta-hankkeen siltapukit, pilarimuotit, pelkkapedit ja sahatavarat, mikä tarkoittaa noin 150:tä rekkakuormaa.
15.09.2022 | Yrityselämässä tapahtuu, Rakentaminen

Suomen johtavan ristikkorakenteiden valmistajan SEPA Oy:n kasvu jatkuu. Myös vientimarkkinoille aiempaa vahvemmin panostava yritys hakee lisää osaavia suunnittelijoita Tampereelle vielä tämän syksyn aikana avattavaan uuteen toimipisteeseen. SEPA:lla on käynnissä tälläkin hetkellä lukuisia työmaakohteita Tampereen seudulla. Aiemmin 40-vuotias perheyritys vastasi muun muassa Ratikka-hankkeen siltapukkitoimituksista.

SEPA Oy:n päätoimipaikka sijaitsee Keiteleellä, jonka lisäksi ammattilaiset palvelevat Siilinjärven ja Porvoon konttoreissa sekä Lappeenrannan, Lahden ja Tampereen etäpisteissä. Yrityksen toiminnan kulmakivet muodostuvat kattoristikoista sekä infrarakentamisesta. Infrapuolella tuotteita ja palveluita edustavat meluesteet, siltapukit, pelkkapedit, väliaikaiset työmaasillat sekä sahatavaran myynti. Laajaan tuotevalikoimaan kuuluvat myös vesivoimalaitosten turbiinien muottirakenteet ja riistasiltojen muottipukit.

Viimeisten vuosien aikana kovassa kasvussa olevan yrityksen asiakkaita ovat muun muassa talotehtaat, infrarakentajat, rakennus- ja tukkuliikkeet sekä yksityisasiakkaat.

– Ristikkorakennetuotteissa olemme Suomen suurin ja tunnetuin. Pyrimme olemaan luottamuksen arvoisia myös tulevaisuudessa. Pidämme kiinni hyväksi koetuista asioista kehittäen samalla jatkuvasti jotain uutta. Haluamme olla osaltamme mukana myös ilmastotalkoissa, joten pitkäjänteinen ympäristövastuullinen kehitystyö on pysyvä osa toimintamme, SEPA Oy:n infraliiketoiminnasta vastaava kehitysjohtaja Olli Hentunen toteaa.

Infrapuolella jo noin 800 toteutettua projektia

Hentunen mainitsee, että infrapuolella SEPA on kasvanut vuodesta 2014 lähtien.

– Väliaikaisten työmaasiltojen osalta merkittävin kohde on ollut Kaisatunneli-hanke, jonne olemme asentaneet yhdeksän työmaasiltaa (9 x 20 metriä).

– Tämän vuoden aikana olemme olleet mukana useissa suurissa hankkeissa Yksi merkittävimmistä on Jyväskylän seudun valtatie 4 -hanke, Kirrin ja Tikkakosken välillä, minne olemme rakentaneet 13 000 neliötä meluestettä.

– Toimitamme myös Suomen pisimmän Kruunuvuorensilta-hankkeen siltapukit, pilarimuotit, pelkkapedit ja sahatavarat, joka tarkoittaa noin 150 rekkakuormaa . Tulevia isompia hankkeitamme ovat Nelostien, Simon taajaman ja Ranuantien eritasoliittymä, jonne rakennamme meluesteet vuosien 2022 ja 2023 aikana sekä Kuopion seudulla alkava Viitostien LiiTu-projekti, jonne asennamme meluesteet, Hentunen kertoo.

Isoja projekteja myös Suomen rajojen ulkopuolella

SEPA:lla on käynnissä Ruotsissa tällä hetkellä noin 10 kohdetta. Useista siltatyömaista merkittävin on Uumajan 600 metriä pitkä jättisilta, Meluesteiden puolella SEPA on saanut toimitettua ja asennettua Ruotsin ensimmäisen kohteen Salmis–Haaparanta -välille.

– Ruotsin vientikaupassa meillä on oma maahantuoja, joka vastaa tuotteidemme asennuksesta ja myynnistä Ruotsin puolella. Kartoitamme aktiivisesti myös Saksan vientimahdollisuuksia, Hentunen toteaa.

SEPA:lla on kovat kasvutavoitteet seuraavalle viidelle vuodelle

– Meidän liikevaihtomme oli vuonna 2020 hieman alle 20 miljoonaa ja tänä vuonna se olemaan jo noin 32 miljoonaa. Tavoittelemme merkittävää kasvua myös seuraavien viiden vuoden aikana, SEPA:n toimitusjohtaja Esko Ovaskainen toteaa.

SEPA:n yksi iso kasvun lähde on infraliiketoiminta, erityisesti viennin osalta.

– Infraliiketoiminnassa meillä on siltarakentamisen tuotteet, mutta myös meluntorjunta, eli meluseinät eri muodoissaan. Uskomme tuotteillemme olevan kysyntää Pohjoismaiden lisäksi myös Baltiassa ja Saksassa. Tässä kasvupyrkimyksessä tarvitsemme lisää suunnitteluvoimaa.

Ovaskainen näkee Tampereen merkityksen kasvukeskuksena, erityisesti infra-alalla.

– Tarkoituksemme on perustaa suunnittelutoimisto Tampereelle tämän syksyn aikana. Haemme Tampereelle kahta suunnittelijaa, yhtä kokeneempaa ja yhtä suunnittelijaharjoittelijaa, mutta olemme tällä hetkellä avoimia kaikille vaihtoehdoille.

Tarjolla monipuolisia urapolkuja

– Olemme vakavarainen, joustava ja luotettava työnantaja, Ovaskainen korostaa ja jatkaa:

– Aika usein työntekijät ovat tulleet ensin meidän tuotantoon, josta on edetty suunnitteluun. Suunnittelupuolella on voitu päättää, lähteekö henkilö erikoistumaan vaativiin ristikkokohteisiin vai erikoistuuko hän infrapuolelle, eli siltoihin ja meluseiniin. Moni suunnittelijoistamme on halunnut lähteä myös tuotteidemme myyntiin, joten tarjoamme hyvinkin erilaisia urapolkuja. Yksi laadukkaan toimintamme tae onkin hyvä henkilökunta ja työntekijöidemme oma halu sekä motivaatio kehittyä ja kehittää yritystoimintaamme, Ovaskainen toteaa.

SEPA Oy toteuttaa projekteja myös ulkomailla, joten työhön liittyy jonkin verran matkustamista. Kansainvälisistä hankkeista johtuen vähintäänkin englannin kieli on tarpeellinen, mutta myös ruotsin ja saksan osaaminen on aina tervetullut lisä.

Tomi Paatiala

Kesätöiden kautta vakituiseen työsuhteeseen

– Opiskelin Karelia AMK:ssa rakennustekniikkaa ja toiseksi viimeisenä opiskeluvuonna pähkäilin, että mistä saisin kesätöitä. Olen kotoisin Keiteleen naapurikunnasta Pielavedeltä ja SEPA:lla työskentelevät kaverini vinkkasivat mahdollisuuksista ja että yrityksellä on oma ristikkosuunnittelu, josta kannattaa kysäistä oman alan töitä, kertoo nykyään SEPA:n tuotepäällikkönä työskentelevä Tomi Paatiala.

Paatiala haki Sepalta kesätöitä ja sai paikan tuotannon puolelta, ristikoiden valmistuksessa, jossa hän teki myös avustavaa suunnittelua. Valmistumisen jälkeen Paatiala teki SEPA:lle opinnäytetyön ja pääsi vakituiseen työsuhteeseen vuonna 2017.

– Aloitin ristikkosuunnittelijana, jonka jälkeen aloin saada aika nopeastikin uusia vastuualueita. Tämän seurauksena opiskelin käytännössä kaikkien meidän toimittamien NR-tuotteiden suunnittelun. Työskenneltyäni muutaman vuoden NR-tuotteiden suunnittelussa, siirryin meidän infrapuolelle ja tämän vuoden helmikuussa siirryin edelleen tuotepäällikön tehtäviin.

Paatialan työtehtäviin kuuluu edelleenkin suunnittelua ja jonkin verran myyntipuolen asioita sekä kehitysprojekteja.

– Olen päässyt tekemään todella monipuolisesti kaikkea muutakin kuin pelkkää suunnittelua. Työtehtävät ovat olleet sopivan haastavia ja monipuolisia.

– SEPA:lla työskentely on ollut mutkatonta ja olen tullut hyvin toimeen työkavereiden kanssa. Näen todella isona plussana, että asiat järjestyvät joustavasti ja hyvässä hengessä. Työskentelen tällä hetkellä käytännössä 100 % etänä ja opiskelen töiden ohessa diplomi-insinööriksi Tampereen yliopistossa.

www.sepa.fi

Facebook

Suomen merkittävin kattoristikoiden valmistaja

SEPA Oy on vuonna 1982 perustettu perheyritys, joka on kasvanut Suomen merkittävimmäksi ja nykyaikaisimmaksi kattoristikoiden valmistajaksi sekä yhdeksi alan suurimmaksi koko Euroopassa. Tuotteiden korkea laatu, asiakaslähtöinen toiminta, luotettavuus, henkilöstön osaaminen ja innovatiivisuus ovat yritykselle tärkeitä arvoja. SEPA:n markkinaosuus kotimaassa on yli 30 % ja liikevaihto noin 32 miljoonaa euroa. Suuri kapasiteetti ja tehtaiden sijainti eri puolella Suomea takaavat nopeat ja edulliset toimitukset ympäri maata.

Tuotteiden laatu ja ympäristövastuu

Tuotteiden laatu ja ympäristökysymykset ovat SEPA Oy:n toiminnan kulmakiviä.

Laadun ja toimintojen varmistamiseksi yrityksen apuvälineenä on ISO 9001 laatujärjestelmä ja ISO 14001ympäristöjärjestelmä. Kansallisesti tuotteita ja toimivuutta valvotaan Inspecta Sertifiointi Oy:n tarkastuksissa, josta osoituksena kaikki SEPA-tuotteet ovat NR-leimattuja ja CE-merkittyjä. Tuotteet on mahdollista toimittaa 100% PEFC sertifioituna.