Pyydä tarjous

TRS-Techiltä kuorma-autojen päällirakenteiden huollot, korjaukset ja hätäapu Pohjois-Savossa

TRS-Techin huoltoauto on kattavasti varusteltu.
TRS-Techin huoltoauto on kattavasti varusteltu.
05.07.2023 | Yrityselämässä tapahtuu

– Palvelen pohjoissavolaisia ammattikuorma-autoilijoita, ja toimipisteessäni on pyörät alla, kiteyttää TRS-Tech Oy:n yrittäjä Tero Räsänen.

TRS-Techin palveluita ovat asiakkaan luona tehtävät päällirakenteiden korjaukset ja huollot, mukaan lukien ympärivuorokautinen hätäapu ja hydrauliletkupalvelu.

Lisäksi yritys tekee kappaletavaranosturien tarkastuksia, päällirakenteiden lisävarustelu- ja muutostöitä sekä konsultointia.

– Haluan tarjota päällirakenteisiin liittyvät palvelut kattavasti yhden luukun periaatteella. Siksi merkkiedustuksiakin on paljon, mikä on etu varsinkin sähkövikojen diagnostiikassa. Mekaanisia ja hydraulisia korjauksia pystyn tekemään merkistä riippumatta, ja sähkökaavioita on käytettävissäni myös sellaisiin merkkeihin, joihin varsinaista edustusta ei ole, Räsänen kertoo.

Huoltoautolla paikan päälle

TRS-Techillä on asiakkaita omistajakuljettajista isoihin kuljetusliikkeisiin. Työt tehdään asiakkaiden luona hyvin varustellun huoltoauton kanssa.

– Kaluston korjaaminen paikan päällä on asiakkaille tärkeää, jotta tuottava työ voisi nopeasti jatkua. Samalla on asiakkaalle vaivatonta, kun ei itse tarvitse ajaa tai kuljettaa mitään minnekään, Tero Räsänen kuvailee.

– Joitakin isompia, useiden päivien projekteja olen tehnyt asiakkailta järjestämissä hallitiloissa.

Vika on haaste, joka voitetaan

TRS-Techin valttina on yrittäjälle päällirakenteista 20 vuodessa kertynyt monipuolinen kokemus ja osaaminen. Kun ne yhdistetään sinnikkääseen asenteeseen, tulevat viat korjattua.

– Työskentelin aiemmin maahantuonnin tuotepäällikkönä ja teknisenä tukihenkilönä. Tehtäväni oli löytää ratkaisut hankalimpiin vikoihin. Peräänantamattomuutta on sen verran, että yksikään laite ei ole vielä jäänyt korjaamatta.

– Ongelmien ratkaiseminen motivoi, ja uteliaana sitä tutkii kaikenlaisia asioita, naurahtaa Räsänen.

– Varsinkin "mystisten" sähkövikojen selvittäminen on mielenkiintoista ja palkitsevaa.

Yrittäjä Tero Räsänen on kokenut päällirakenteiden ammattilainen.

Hätäavulla myös hydrauliletkut kuntoon

TRS-Techin palveluihin kuuluu hätäapu kellon ympäri (puh. 050 591 8070). Yrittäjä ja huoltoauto rientävät paikalle mahdollisimman nopeasti. Tavoitteena on tarjota vähintäänkin sellainen apu, jonka turvin asiakas pystyy jatkamaan töitään ennen mittavampaa korjausta.

Tero Räsäsen mukaan asiakkaat arvostavat erinomaista tavoitettavuutta.

– Lähden siitä, että vastaan puhelimeen aina. Joskus asiakkaalle riittää avuksi pelkkä puhelimen välityksellä annettu neuvonta.

Vuoden vaihteessa hätäapupalvelua täydentämään tuli hydrauliletkujen valmistus yhteistyössä kuopiolaisen Hydroscand-edustajan Savon Teollisuuspalvelu Oy:n kanssa.

– Autosta löytyvät yleisimmät letkukoot ja komponentit. Hydrauliletkujen tekeminen autossa onnistuu enintään 3/4-tuumaisiin letkuihin. Savon Teollisuuspalvelun toimipisteellä voin 24/7 käydä tekemässä Hydroscandin isompia letkuja 1,5" kokoon saakka. Hydroscandin valikoima on erittäin laaja.

– Pystyn myös korjaamaan letkuvaurioita tekemällä liitoksia ja uusia päitä letkun ollessa paikoillaan laitteessa, mainitsee Räsänen.

Varaosat ja tarvikkeet

Varaosissa TRS-Tech ylläpitää omaa varastoa, joka vastaa kriittisimpien osien vaihtotarpeeseen. Kokemuksen kautta Tero Räsäsellä on näkemys siitä, mitä osia missäkin tuotemerkeissä eniten tarvitsee vaihtaa.

– Sinänsä osat ovat aika tavallisia ja yleisiä, harvoin tarvitaan mitään erikoisia komponentteja.

TRS-Techin hankintakanavat toimivat sujuvasti: jos tarvittava osa on Suomessa, se saadaan seuraavaksi aamuksi, mikäli tilaus lähtee tarpeeksi ajoissa.

Kuormausnosturien tarkastukset

TRS-Tech tekee nosturien tarkastukset vankalla ammattitaidolla koko Suomen alueella. Perusteellisessa määräaikaistarkastuksessa nosturi puretaan turvallisuuden kannalta olennaisiin kokoonpano-osiin. TRS-Tech hoitaa myös tarvittavat koekäytöt.

– Nosturitarkastuksissa on asiakkaalle edullisempaa, jos saadaan monta laitetta tarkastettua samalla käynnillä, Räsänen vinkkaa.

Asiantuntija-apua hankintoihin

Päällirakennesegmentissä laitetarjonta on nykyisin erittäin runsasta. Asiakkaidensa yksilöllisiä tarpeita palveleville kuljetusliikkeille se on hyvä asia, mutta toisaalta laitteiden yhteensovittaminen ajoneuvoon voi olla hyvinkin haastavaa ja aiheuttaa lisäkustannuksia.

Hankintoihin TRS-Tech tarjoaa konsultaatioapua.

– Minulla on alan tietämystä myös myynnin ja tuotannon osalta, joten voin neuvoa siinä, millaisia hankittavien tuotteiden tulisi olla, jotta kokonaisuus olisi teknisesti toimiva ja mahdollisimman kustannustehokas, Räsänen toteaa.

TRS-Tech aloitti toimintansa v. 2020

Tero Räsänen kertoo, että töitä on riittänyt, ja vakioasiakkaitakin on kertynyt mukavasti. Yrityksen osaamiseen luotetaan.

– Uudet asiakkaat ovat tervetulleita käyttämään TRS-Techin palveluita.

Toiminnan laajentaminen kiinnostaa pidemmällä tähtäimellä.

– TRS-Techin nykyinen monipuolinen palvelutarjonta päällirakennesektorilla muodostaa hyvän pohjan esimerkiksi uusien laitteiden asennukseen. Se tosin vaatisi omat tilat, ja tekijöiksi yrittäjän itsensä lisäksi muitakin, jotta yrityksen palvelulupauksen pitäminen onnistuisi.

Puh. 050 591 8070 | [email protected]

trs-tech.fi | Facebook