Pyydä tarjous

XHOME luo terveyttä modernilla teknologialla

XHOME tarjoaa uutena palveluna ilmalämpöpumppujen perinpohjaista puhdistushuoltoa, jonka laitteistoa myyntipäällikkö Janne Voutilainen esittelee omakotitalokohteessa.
XHOME tarjoaa uutena palveluna ilmalämpöpumppujen perinpohjaista puhdistushuoltoa, jonka laitteistoa myyntipäällikkö Janne Voutilainen esittelee omakotitalokohteessa.
20.10.2022 | Yrityselämässä tapahtuu

Kiinteistöjen erikoispuhdistamisen sekä sisäilman laadun mittaamisen ja parantamisen palveluita tarjoava XHOME Oy on kehittänyt ilmalämpöpumpuille uudenlaisen puhdistushuollon, joka tavanomaiseen puhdistukseen verrattuna on huomattavasti tehokkaampi.

– XHOME™-puhdistushuolto poistaa homeitiöt, bakteerit, virukset ja muut mikrobit. Samalla se poistaa niille otollisen kasvuympäristön pumpun sisältä. Kyse on siis myös ennaltaehkäisevästä menetelmästä, mainitsee XHOMEn myyntipäällikkö Janne Voutilainen.

– Ilmalämpöpumppu toimii parhaiten silloin kun se on puhdas. Laitteistoon kerääntyvä kosteus, lika ja mikrobit heikentävät hyötysuhdetta, aiheuttavat hajuhaittoja ja pahimmillaan tekevät pumpusta tulevasta sisäilmasta epäterveellisen.

Mekaaninen puhdistus plus dekontaminointi

XHOMEn puhdistushuollossa ILP:n sisäyksikkö puhdistetaan perinpohjaisesti. Sisäyksikölle suoritetaan ensin mekaaninen puhdistus, jonka jälkeen sisäyksikkö dekontaminoidaan vetyperoksidikaasulla erityisen puhdistuskotelon sisällä. Kaikki tämä käy nopeasti – alle tunnissa – ja sisäyksikköä seinästä irrottamatta. Puhdistushuolto voidaan tehdä kaiken merkkisille ilmalämpöpumpuille.

Vetyperoksidi (H₂O₂) on luonnollinen vedyn oksidi, jonka desinfiointikyky on yleisesti tunnettu, tieteellisesti todennettu ja laajalti hyödynnetty. Vetyperoksidikaasu hajoaa lopulta vedeksi ja hapeksi jättämättä mitään myrkkyjäämiä.

– Dekontaminointimenetelmä on itse kehittämämme, se on tarkoin testattu ja patentoitu, Janne Voutilainen toteaa.

– Dekontaminointi poistaa ILP:n uumenista kaikki homeet, hiivat, bakteerit ja virukset. Säännöllisen puhdistushuollon ansiosta sisäilman laatu pysyy hyvänä ja ILP:n käyttöikä pitenee.

Ilmalämpöpumpun käyttöasteesta riippuen XHOMEn ”syväpuhdistus” kannattaa suorittaa 1–2 kertaa vuodessa. Ympärivuotisessa käytössä olevalle ILP:lle suositeltavia puhdistushuollon ajankohtia ovat lämmitys- ja viilennyskausien taitteet, eli kevät ja syksy.

– Lisäksi on syytä muistaa sisäyksikön suodattimen kuukausittainen imurointi, Janne Voutilainen lisää.

Sopimushuolto on vaivaton ratkaisu

XHOME palvelee myös ilmalämpöpumppujen jälleenmyyjiä, jotka voivat tarjota omille asiakkailleen XHOMEn huoltosopimusta.

– Säännöllinen huoltopalvelu meidän hoitamanamme on vaivaton ratkaisu sekä ILP:n myyjälle että pumpun ostajalle ja käyttäjälle, Voutilainen korostaa.

– Ryhdymme mielellämme pohjoiskarjalaisten ILP-myyjien kumppaniksi. Huoltokapasiteettia meillä jo on, ja sitä edelleen lisäämme. Tervetuloa tutustumaan XHOME-teknologiaan ja yhteistyön mahdollisuuksiin.

Askel pidemmälle kuin muut

Liperiläinen XHOME Oy vahvistaa jatkuvasti myös valtakunnallista verkostoaan tarjotakseen edistyksellisiä palveluitaan kautta maan.

Kaikki XHOMEn palvelutuotteet liittyvät asumisterveyden edistämiseen ja sisäilmaongelmien ennaltaehkäisyyn.

– Käytämme innovatiivista, uutta teknologiaa, jonka avulla haluamme luoda terveyttä ja turvallisuutta ihmisten päivittäiseen elämään, Janne Voutilainen tiivistää.

– Kaikkiin palveluihimme sisältyy ajatus askeleen verran pidemmälle menemisestä verrattuna perinteisiin menetelmiin. Avainasia on haitallisten mikrobien poistaminen. Ratkaisumme soveltuvat mitä moninaisimpien kohteiden puhdistamiseen ollen kuitenkin samalla hyvin kustannustehokkaita.

"XHOMEn puhdistushuolto perustuu innovatiiviseen teknologiaan, jossa vetyperoksidikaasu puhdistaa ilmalämpöpumpun sisäyksikön turvallisesti, tehokkaasti ja nopeasti", kiteyttää Janne Voutilainen.

Palvelut kaikenlaisiin kohteisiin

Terveysvaikutusten ohella sisäilma on myös viihtyvyyskysymys. XHOMEn tarjoamilla ilmalämpöpumppujen ja ilmanvaihtokanavien puhdistus- ja dekontaminointipalveluilla saadaan aikaan miellyttävä ja puhdas ympäristö, olipa kyseessä sitten asuinrakennus, työpaikka, asiakastila, oppilaitos tai tuotantotila.

– Nykyajan ihminen viettää lähes kaiken aikansa sisätiloissa, joten hyvälaatuinen sisäilma on milteipä hyvinvoinnin elinehto, huomauttaa Voutilainen.

XHOMEn toiminta perustuu asiakaslähtöisyyteen ja mitattavissa olevaan työn laatuun.

– Laitteissamme on tarkat sensorit ja mittarit, joilla prosessia valvotaan alusta loppuun. Tämä pätee kaikkiin urakoitsijaverkostomme yrityksiin. Asiakas saa tehdystä työstä huolellisen dokumentaation. Prosessissa käytettävän vetyperoksidin pitoisuus ja vaikutusaika on tarkoin optimoitu, jotta lopputulos olisi mahdollisimman tehokas.

Mittauksella oikeaa tietoa sisäilmaongelmien syistä

Sisäilmaongelmia epäiltäessä luonteva ensimmäinen vaihe on XHOMEn mittauspalvelu sisäilman laadulle ja kiinteistön paine-eroille.

– Se on helposti toteutettava ja edullinen prosessi.

– Sijoitamme sensorin tutkittavaan tilaan, ja mitattavista tekijöistä riippuen 1–5 vuorokaudessa dataa on kertynyt tarpeeksi analyysia varten. Sensori mittaa yhdeksää ihmisen terveydelle tärkeää muuttujaa, kuvailee Janne Voutilainen.

Samalla kotimaisella teknologialla voidaan mitata myös paine-eroja, jotka ovatkin varsin yleinen syy sisäilmaoireisiin. Vanhoihin rakennuksiin jälkikäteen asennetut ilmanvaihtojärjestelmät voivat olla epätasapainossa ja aiheuttaa joihinkin huoneistoihin alipainetta, mikä puolestaan imee epäpuhtauksia sisälle.

– Monesti oireet häviävät, kun paine-ero korjataan ilmanvaihtoa parantamalla. Se on edullinen ratkaisu verrattuna siihen, että ryhdyttäisiin turhaan avaamaan rakenteita ja tekemään korjaustöitä.

XHOME Oy
Sorvaajanpolku 6, Ylämylly
Avoinna sopimuksen mukaan

Toimitusjohtaja Mika Nykyri (XHOME-yrittäjäsopimusasiat)
[email protected]
0400 576 285

Myyntipäällikkö Janne Voutilainen
[email protected]
050 443 5444

Yhteyspäällikkö Emma Nykyri
[email protected]
0440 576 285

xhome.fi

Facebook

Instagram

LinkedIn

TikTok

XHOMEn palvelut pähkinänkuoressa

UUTTA! Ilmalämpöpumppujen puhdistushuolto

 • Parantaa sisäilmaa, ennaltaehkäisee epäpuhtauksien syntymistä ja pidentää laitteiston elinkaarta

Ilmanvaihtokanavien puhdistus ja dekontaminointi

 • Kaikenkokoisiin kohteisiin
 • Dekontaminointi puhdistaa myös IV-koneen ja äänenvaimentimet
 • Parempi sisäilma, energiatehokkuus ja paloturvallisuus

Sisäilman laadun ja paine-erojen mittaus

 • Ensiaskel rakennuksen sisäilman laadun parantamiseen
 • Monipuolinen raportti

Tilojen ja kokonaisten kiinteistöjen dekontaminointi

 • Poistaa pinnoilta ja ilmasta bakteerit, virukset, homeet ja hiivat
 • Esim. homesaneerauksen tai jätevesivahingon jälkeinen puhdistus

Irtaimistojen dekontaminointi

 • Ylämyllyn puhdistuslinjastolla
 • Esim. käytettynä ostettujen huonekalujen puhdistaminen

Tuholaistorjunta

 • Tuholaisten poisto + dekontaminointi

Otsonointi hajunpoistoon

 • Erilaisiin kohteisiin autoista rakennuksiin ja irtaimistoihin

Muita uutisia