John Deere Forestry avaa mahdollisuuksien maailman

Facebook
25.03.2024 | Koulutus ja opiskelu, Yrityselämässä tapahtuu

Joensuun tehtaalla valmistetaan kaikki John Deeren pyöräalustaiset katkotun puutavaralajin kuormatraktorit ja harvesterit sekä kuormaimet.

Vaikka vuosisuhdanteet vaihtelevat, pitkällä aikavälillä (10–15 vuotta eteenpäin) puun käyttö erilaisiin käyttötarkoituksiin on selvässä nousussa. Puupohjaiset ratkaisut ovat erinomainen vaihtoehto korvaamaan fossiiliperäisiä polttoaineita, joista halutaan luopua. Maailmalla tutkitaan, mitä kaikkea puukuidusta voitaisiin tehdä ja kehitetään uusia tuotteita. Myös puurakentaminen on vahva trendi.

Puun käyttö siis kasvaa, joten puunkorjuuseen ja metsän hoitoon tarkoitetuilla koneilla on kovaa kysyntää myös tulevaisuudessa.

– Metsäkoneiden valmistamisen tulevaisuuden näkymät ovat erittäin lupaavat, ja tälläkin hetkellä Joensuun tehtaan tilauskanta on hyvä. Koneita tehdään täydellä kapasiteetilla koko ajan, kertoo Joensuun tehtaan johtaja Pasi Volotinen.

Monenlaisia ammattilaisia tarvitaan

John Deere Forestryn Joensuun tehtaalla osavalmistuksessa valmistetaan koneiden rungot, kuormainten osia ja kuormatiloja. Eniten työntekijöitä työskentelee kokoonpanossa, jossa tarvitaan asentajia. Tehtaalla on mm. hitsareita, robottioperaattoreita, koneistajia, logistiikan ammattilaisia, laaduntarkastajia ja kunnossapidon työntekijöitä.

Toimihenkilöinä on esim. ostajia, suunnittelijoita sekä laatu- ja valmistusinsinöörejä. John Deerellä on paljon työtehtäviä, joissa tekninen koulutus ei ole tarpeellinen.

– Koneiden valmistuksessa on pulaa työntekijöistä, ja kun ikäluokat pienenevät ja konkareita jää eläkkeelle, niin alalla riittää varmasti töitä, Pasi Volotinen sanoo.

– Asenne työntekoa kohtaan on ykkösasia. Uuden työntekijän kohdalla työhön perehdyttämiseen panostetaan todella paljon, ja työtaidot varmasti oppii jokainen, jolla on motivaatio kunnossa.

– Nyt olisi naisilla tuhannen taalan paikka suuntautua tekniikan alalle. Osaajia tarvitaan, ja yritykset mielellään näkevät henkilöstössään monimuotoisuutta, vinkkaa Volotinen.

Moderni konepaja on turvallinen, puhdas ja valoisa työympäristö. Asentamistyössäkään ei tarvita hirveästi fyysistä voimaa, kun käytössä on nostimia, keventimiä ja muita ergonomisesti oikeanlaisen työn mahdollistavia välineitä.

– Automaation merkitys korostuu koko ajan enemmän ja enemmän. Kun automaatio yleistyy logistiikassa, hitsauksessa ja jopa kokoonpanossa, se muuttaa ihmisen tekemän työn sisältöä operaattorin ja ohjelmoijan rooliin.

Houkuttelevan hyvä työnantaja

John Deere Forestry on positiivinen työnantaja, jolla on työntekijöihin sekä veto- että pitovoimaa. Työterveyshuolto on kunnossa ja muutkin henkilöstöedut ovat erinomaiset. John Deere Forestry tukee henkilöstöään monin tavoin esim. vapaa-ajan harrastuksissa. Deerellä on myös bonusjärjestelmä. Toimihenkilöillä on etätyömahdollisuus, jos henkilön työtehtävät sen sallivat.

John Deere -konserni toimii yli 30 maassa, joissa sillä on n. 82 000 työntekijää. John Deere Forestry valmistaa alansa huipputuotteita, jotka ovat täynnä teknologiaa. Joensuusta lähtee koneita ympäri maailmaa.

Pasi Volotisen mukaan työpaikka John Deerellä avaa monenlaisia mahdollisuuksia myös kansainvälisiin tehtäviin.

– Englannin kieltä tarvitsevat varsinkin toimihenkilöt, mutta ei englannin osaaminen ole pahitteeksi työntekijöilläkään, kun työyhteisö kansainvälistyy.

Oleminen osa isoa, globaalia suuryritystä antaa turvaa ja selkänojaa epävakainakin aikoina.

– Kuuluminen John Deere -konserniin on auttanut meitä viime vuosina esimerkiksi materiaalien saatavuudessa maailmalta.

Oppilaitosyhteistyö ja osaamisen kehittäminen ovat tärkeitä

John Deere Forestry tekee tiivistä yhteistyötä oppilaitosten, kuten Riverian, kanssa. Oppilaitosyhteistyön kautta harjoitteluihin tulee motivoituneita opiskelijoita ja valmistumisen jälkeen tarjolla on osaavia työntekijöitä.

Myös Karelia-ammattikorkeakoulu on Joensuun tehtaalle tuttu kumppani, ja nyt kun Itä-Suomen yliopistossa on alkanut tekniikan alan koulutus, avaa se uudenlaisia mahdollisuuksia yhteistyölle yliopiston kanssa.

– Itäsuomalainen tekniikan alan koulutus yliopistossa on meille ja monelle muulle täkäläiselle yritykselle iso plussa, Pasi Volotinen toteaa.

John Deere Forestry järjestää itse koulutuksia työntekijöilleen ja suhtautuu joustavasti, jos työntekijä haluaa opiskella urallaan eteenpäin. Tehtaalla on paljon henkilöitä, jotka ovat aikanaan tulleet tehtaalle kokoonpano- tai hitsaustöihin ja muutaman työvuoden jälkeen ryhtyneet opiskelemaan esim. ammattikorkeakoulussa insinöörin tutkintoa. He ovat edenneet toimihenkilöiksi ja päälliköiksi saakka.

www.deere.fi/fi/metsakoneet/

Facebook | LinkedIn | YouTube | Instagram

Haluatko oman yrityksen esille tähän?

Ota yhteyttä

Muita uutisia