LinkedinFacebook
Pyydä tarjous

Ouneva Oy / Ouneva Group: Laadun takeena osaava henkilöstö

Digipalvelut
10.12.2021 | Koulutus ja opiskelu, Yrityselämässä tapahtuu

Ouneva Group on kansainvälinen sopimusvalmistaja ja tuotekehityskumppani teollisuuden eri aloille koneenrakennuksesta maailman johtaviin lukitusjärjestelmien valmistajiin. Ouneva Group ja siihen kuuluva Ouneva Oy tarjoavat monipuolisen kattauksen teollisia työpaikkoja. Tehtävänimikkeitä ovat mm. ohjelmoija, levytyökeskusoperaattori, särmääjä, hitsaaja, jauhemaalari, koneistaja, kokoonpanija ja pintakäsittelijä.

Tekijöitä tarvitaan Tuupovaaraan

Ouneva Oy:llä on kaksi tehdasta Tuupovaarassa. Vilvasen yksikkö tekee ohutlevymekaniikkaa, Tuupovaaran yksikkö valmistaa sähköliitoskomponentteja. Uusia, päteviä ammattilaisia kaivataan etenkin erikoisosaamista vaativiin tehtäviin, kuten hitsaaja, särmääjä, koneistaja, levytyökeskusoperaattori tai laserleikkaaja. Näihin tehtäviin kouluttautuneille työllistymismahdollisuudet ovat erittäin hyvät.

Asenne ratkaisee

Ouneva Oy:n rekrytoinneissa henkilön motivaatio ja asenne ovat tärkeämpiä kuin koulutus ja työhistoria. Ammatillinen tutkinto on etu, mutta sopivan henkilön löydyttyä tarvittava koulutus järjestyy Ouneva Oy:n taholta. Ouneva Oy:n käyttämien koneiden kaltaisia ei paikallisista oppilaitoksista löydy, joten käytännön harjaantuminen tapahtuu joka tapauksessa työpaikalla.

Henkilöstölle koulutusta ja opiskelijoille harjoittelupaikkoja

Ouneva Oy pyrkii lisäämään henkilöstön moniosaamista kouluttamalla työntekijöitä yhtiön sisällä uusiin tehtäviin työntekijöiden mieltymysten mukaisesti. Moniosaaminen mahdollistaa työn kierrot sekä tilapäisinä tuurauksina että pitkäaikaisina siirtoina tiimistä toiseen. Monipuolisesti osaavat työntekijät ovat tärkeä resurssi yritykselle.

Ouneva tekee aktiivista yhteistyötä oppilaitosten kanssa tarjoten työssäoppimispaikkoja ja kesätöitä. Korkeakoulujen opinnäytetöitäkin tehdään vuosittain Ouneva Groupin eri yksiköissä. Ammatillisen koulutuksen yhteistyöhön sisältyvät myös jatkokoulutukset omalle henkilöstölle.

Hyvät etenemismahdollisuudet

Ouneva Group tarjoaa hyvät mahdollisuudet työuralla etenemiseen sekä työntekijöille että toimihenkilöille. Ouneva Groupiin kuuluu useita yhtiöitä, ja osaava henkilö voi siirtyä konsernin sisällä yhtiöstä toiseen. Konsernissa työskentelee henkilöitä, jotka ovat edenneet tuotannon työntekijästä työnjohto- ja suunnittelutehtäviin.

Ouneva Groupin teknologiaportfolio on harvinaisen monipuolinen jopa Euroopan mittakaavassa. Ouneva Groupiin kuuluvat yhtiöt toimivat pääasiassa alihankintakumppaneina. Konsernin yhtiöistä Ouneva Oy:llä on omia tuotteita sähköliitoskomponenteissa. Ase Utralla on omat tuotteet, Valukummun tietovirtaliittimet ovat myös omaa tuotantoa.

Turvallinen ja siisti työympäristö

Automaation yleistyminen on vähentänyt ihmisten fyysistä rasitusta ja tehnyt työtehtävistä entistä monipuolisempia. Korkea automaatioaste on olennainen tekijä koko suomalaisen teollisuuden kilpailukyvyn kannalta. Tuotantotilojen siisteys ja valoisuus ovat aivan eri luokkaa nyt kuin takavuosina. Viimeisintä teknologiaa edustava laitekanta mahdollistaa tehokkaan ja mielekkään työskentelyn. Työsuojelusta huolehditaan tarkasti.

Tutustu Ouneva Groupin työmahdollisuuksiin täällä: www.ounevagroup.fi/rekry/

ounevagroup.fi
Instagram
Facebook
LinkedIn
YouTube


Pintakäsittelylinjan vastaava käytönvalvoja Tiina Huttunen kannustaa kokeilemaan sellaisiakin töitä, jotka eivät ole ennestään tuttuja.

Keittiöalalta pintakäsittelyn ammattilaiseksi

Tiina Huttusen alkuperäinen koulutus on keittiöalalta. Elämän polku johti Ounevalle, josta löytyi kiintoisa ja omalta tuntuva tehtäväkenttä. Tällä hetkellä Tiina työskentelee Ouneva Oy:ssä pintakäsittelylinjan vastaavana käytönvalvojana.

– Ammattikoulun jälkeen tein jonkin aikaa keittiöalan töitä. Sitten perheeseemme syntyi kolme lasta, joiden kanssa olin kotona noin seitsemän vuotta. Työelämään palasin keittiöalalle, mutta kesällä 2007 sain pestin Ounevalta. Tein muutaman kuukauden erilaisia töitä, kunnes lokakuussa 2007 pääsin tekemään pintakäsittelytöitä. Aloittaessani minulla ei ollut pintakäsittelystä mitään käsitystä, mutta työ osoittautuikin hyvin mielenkiintoiseksi, ja pintakäsittelyn parissa olen siitä lähtien työskennellyt.

– Ounevalla on runsaasti työtehtäviä, joiden hoitamiseen saa hyvät eväät ammatillisesta koulutuksesta, mutta elektrolyyttiseen pintakäsittelyyn ei kouluteta missään oppilaitoksessa, vaan työhön oppii täällä paikan päällä tekemällä. Työnantaja järjestää lisäkoulutusta sitä mukaa kun menetelmät ja laitteet kehittyvät.

Aina oppii uutta

– Tämä on erikoisosaamista vaativaa työtä, jossa on eduksi uteliaisuus ja halu oppia uutta. Tietynlaista rohkeutta tarvitaan, koska työssä ollaan tekemisissä kemikaalien kanssa. Vuorotyö edellyttää riittävän hyvää fyysistä kuntoa, Tiina Huttunen kuvailee.

– Käytännössä päätehtävänäni on pintakäsittelyn elektrolyysiprosessien ylläpito sekä laitteistojen operointi ja huoltaminen. Siinä ohessa syötetään uusia kappaleita pintakäsittelylinjalle. Meillä pinnoitetaan yhdellä linjalla kuparia tinalla ja toisella linjalla alumiinia tinalla. Kuparipinnoitus on yksinkertaisempi prosessi, kun taas alumiinipinnoitus on herkempi ja monimutkaisempi.

– Työstä tekee mielekästä elektrolyyttisen pintakäsittelyn monipuolisuus. Prosesseihin perehtyminen on antoisaa. Muuttuvia tekijöitä on paljon, ja jos jotakin odottamatonta tapahtuu, tarvitaan ongelmanratkaisukykyä. Jatkuvasti oppii uutta!

Ouneva on vakaa työnantaja

Ouneva haluaa kehittää toimintaansa ja pysytellä alansa eturivissä. Tiina Huttusen mukaan Ouneva on varma ja luotettava työnantaja, joka rohkaisee työntekijöitä kehittämään omaa osaamistaan.

– Minullakin on meneillään prosessiteollisuuden erikoisammattitutkinnon suorittaminen näyttötutkintona. Koulutuspaketti on räätälöity Savon ammattiopistossa juuri minun ja Ounevan tarpeisiin sopivaksi.

– Olen työsuojeluvaltuutettu sekä varapääluottamusmies, ja näihin tehtäviin olen päässyt töiden lomassa kouluttautumaan, Huttunen mainitsee.

– Työuralla eteneminen onnistuu Ounevalla luontevasti. Minä olin aluksi untuvikko pintakäsittelijä. Kerrytin kokemusta perustyöskentelystä, ja kun edellinen käytönvalvoja siirtyi pari vuotta sitten toisaalle, minulta kysyttiin, voisinko jatkaa hänen tehtävässään.

Työhyvinvoinnista pidetään huolta

– Työsuojeluun ja työssä jaksamiseen on Ounevalla panostettu erityisen paljon. Tarjolla on ilmaista hierontaa sekä henkilöstöetuja liikunta- tai kulttuuripalveluihin.

– Työhyvinvointia edistää myös liukuva työaika päivävuorossa sekä mahdollisuus tehdä viikon iltavuorotunnit neljänä iltana, jolloin perjantai on vapaata. Sain olla itse mukana näitä suunnittelemassa, vuorotyöläisen näkökulma tuli huomioitua, Tiina Huttunen kertoo.

Huumori torjuu työstressiä

Tiina Huttunen muistuttaa, että ison osa työssä viihtymisestä muodostaa työyhteisö.

– Ounevalla työkaverit ovat todella mukavia ja ilmapiiri rento. Töihin on mukava tulla.

– Meillä on pintakäsittelyssä neljän hengen tiimi, jonka harteilla prosessien sujuvuus on. Työ on siinä mielessä vastuullista ja itsenäistä. Työskentelemme pareittain tällä hetkellä kolmessa vuorossa. Tiimikaverilta voi kysyä aina apua. Jos pintakäsittelyyn tulee uusi työntekijä, hänellä on aina työparina kokenut kaveri.

– Opiskeluaikana tänne kannattaa hakeutua työssäoppimaan, sitä kautta tulevat yhtiö, työympäristö ja ihmiset tutuiksi. Ouneva tarjoaa myös monenlaisia kesätöitä. Kannattaa ennakkoluulottomasti kokeilla erilaisia työtehtäviä, siten voi kokea positiivisia yllätyksiä, Tiina Huttunen kannustaa.