Pyydä tarjous

TAKKista eväät oman alan valintaan ja ammattiin

Opiskelun voi aloittaa TAKKissa joustavasti ympäri vuoden.
Opiskelun voi aloittaa TAKKissa joustavasti ympäri vuoden.
14.12.2021 | Koulutus ja opiskelu

Tampereen Aikuiskoulutuskeskus TAKKissa voi opiskella ammatillisiin tutkintoihin. Vaihtoehtoja löytyy tekniikan ammateista palvelualoihin. Jos oma ala on vielä hakusessa, apu löytyy TAKKin opiskelijapalveluista. Opinto-ohjaajalta voi varata henkilökohtaisen keskusteluajan, jossa tutkitaan yhdessä vaihtoehtoja opiskeluun ja ammatinvalintaan.

Yksi mahdollisuus selvittää itselle sopiva koulutus ja ammatti ovat TAKKin ja TE-toimiston yhteistyössä toteuttamat Uramahdollisuuksia nuorille -koulutukset. Niiden tavoitteena on selkeyttää osallistujan omia ammatillisia koulutussuunnitelmia, tarjota työkokemusta ja mahdollistaa opintojen jatkaminen valitulla alalla.

Voimaa vertaisuudesta, buustia omaan osaamiseen

Uramahdollisuuksia nuorille -koulutuksessa ei tehdä tutkintoja, mutta jos valittu ala löytyy, voi siirtyä tutkinto-opiskelijaksi sopimalla asiasta TE-toimiston kanssa.

– Koulutuksessa ei aseteta paineita, vaan osallistuja saa kaikessa rauhassa makustella eri vaihtoehtoja, TAKKin opinto-ohjaaja Anni Niva mainitsee.

– Yhteistä osallistujille on, että omaa alaa ei ole oikein löytynyt tai sen valintaan halutaan varmuutta. Koulutus antaa erinomaisen mahdollisuuden tutustua eri aloihin. Tavoitteena on, että osallistuja löytäisi oman alansa ja pääsisi jatkamaan opiskelua. Myös oppisopimus on mahdollinen jatkopolku.

Anni Niva kertoo, että koulutukseen osallistuneet ovat arvostaneet erityisesti vertaisuuden kokemusta.

– Koulutuksessa tulee huomattua, että on muitakin samassa tilanteessa olevia. Toisista osallistujista voi löytää juttukavereita ja samoista asioista kiinnostuneita.

– Lisäksi osallistujat ovat tykänneet siitä, että koulutus antaa mahdollisuuden päästä tutustumaan kiinnostavaan alaan käytännössä.

Koulutus toteutetaan työvoimakoulutuksena. Se on suunnattu 20–29-vuotiaille jatko-opinnoista kiinnostuneille nuorille, jotka eivät ole vielä saaneet opiskelupaikkaa. Työvoimakoulutus on tarkoitettu työttömille ja työttömyysuhan alaisille henkilöille, ja niihin haetaan TE-toimiston kautta. Seuraavat koulutukset tulevat hakuun vuonna 2022.


"Oman alan löytämiseen saa tukea opiskelijapalveluista", kannustaa opo Anni Niva.

Joustavasti opiskellen ammattiin

Ammatillisia tutkintokoulutuksia TAKKissa käynnistyy joustavasti ympäri vuoden. Opiskelu on monipuolista ja käytännönläheistä. Oppimisesta suuri osa tapahtuu työpaikoilla aidoissa työtilanteissa tai TAKKin monipuolisissa työhalleissa.

– TAKKista haetaan ensin perusosaaminen ja sen päälle rakennetaan käytännön osaaminen työpaikoilla, kertoo Anni Niva.

Ammattiin voi opiskella oppisopimuksella, omaehtoisessa koulutuksessa sekä työvoimakoulutuksessa. Omasta lähtötilanteesta riippuu, mikä koulutusmuoto on sopivin.

– Vaihtoehtoja voi tulla selvittämään TAKKin opiskelijapalveluiden kanssa, kannustaa Niva.

– Tutkintoja meiltä löytyy noin 80, joten valinnanvaraa riittää. Meiltä saa apua itselle sopivan tutkinnon ja ammatin löytämiseen. Hakuvaiheessa kiinnostaa myös opintojen rahoitusmahdollisuudet. Niidenkin selvittelyyn löytyy meiltä tukea.

TAKKin opiskelumahdollisuuksiin voi tutustua mm. virtuaalisilla tutustumiskierroksilla, joita järjestetään säännöllisesti. Kierroksilla saa hyvän yleiskuvan eri vaihtoehdoista ja TAKKin opiskeluympäristöistä. Lisätietoa kierroksista ja koulutuksista löytyy TAKKin nettisivuilta.

www.takk.fi
Facebook
LinkedIn
Twitter
Instagram
YouTube

Arturo Hermunen pääsi opiskelemaan haluamaansa alaa Uramahdollisuuksia nuorille -koulutuksen kautta

Arturo Hermunen osallistui Uramahdollisuuksia nuorille -koulutukseen keväällä 2021.

– Alun perin olen koulutukseltani lähihoitaja. Olin ollut jonkin aikaa työttömänä ja mietin muutenkin alan vaihtoa. Sopivasti juuri silloin TE-toimisto tarjosi minulle Uramahdollisuuksia nuorille -koulutusta. Totesin, että miksipä ei.

– Alussa kävimme yhdessä läpi eri aloja, työelämässä tarvittavaa perusosaamista, tietotekniikkaa ja sellaista. Koronatilanteen vuoksi lähipäiviä oli vain kaksi, loput tapaamiset järjestettiin etänä.

– Sitten täytyi valita oma ala, johon lähtee syventymään. Minä valitsin kylmäalan. Olin jo ennestään halunnut alan koulutukseen, mutta en ollut päässyt. Tässä koulutuksessa pääsin kokeilemaan alaa lähemmin ja innostuin siitä vielä enemmän. Kylmäasentajan työ on monipuolista, siinä tarvitaan hyviä vianetsintätaitoja ja ongelmanratkaisukykyä, Arturo Hermunen kertoo.

– Uramahdollisuuksia nuorille -koulutuksen jälkeen sain TE-toimiston kanssa sovittua TAKK:n opiskelijaksi siirtymisen, ja sillä tiellä tässä ollaan. Valmistuminen kylmälaiteasentajaksi häämöttää helmikuussa 2022.

– Työllistymismahdollisuudet näyttävät hyviltä, toivottavasti saan työpaikan tästä yrityksestä, jossa olen työharjoittelussa.

– Uramahdollisuuksia nuorille -koulutus sopii mielestäni hyvin sellaisille ihmisille, jotka ovat jonkin aikaa olleet ilman työ- tai opiskelupaikkaa. Uramahdollisuuksia nuorille -koulutus madaltaa huomattavasti kynnystä lähteä jälleen opiskelemaan. Siinä pääsee kokeilemaan itseä kiinnostavaa alaa, ja samalla saa neuvontaa ja vastauksia mieltä askarruttaviin kysymyksiin.

Lisätiedot
Opinto-ohjaaja Anni Niva, puh. 044 7906 458, [email protected]
Kouluttaja Johanna Oittinen, puh. 044 7906 450, [email protected] (Uramahdollisuuksia nuorille -koulutus)

Opiskele ammattiin Tampereella

TAKKista löytyy vaihtoehtoja:

 • autoala
 • kauneudenhoito
 • kiinteistönhoito ja talotekniikka
 • kone- ja metallitekniikka
 • kuljetus ja logistiikka
 • liiketalous ja kauppa
 • maarakennus
 • matkailu- ja ravitsemisala
 • puhdistus- ja kotityöpalvelu
 • rakentaminen ja pintakäsittely
 • sisustaminen
 • sosiaali- ja terveysala
 • sähkö
 • turvallisuus

Katso kaikki koulutukset: takk.fi/koulutukset

Nopeasti työhön rekrytoivalla koulutuksella: takk.fi/rekrytoivat

Ota yhteyttä! Löydetään sinulle sopiva ratkaisu.

Puh. 044 7906 400

[email protected]

Muita uutisia