Pyydä tarjous

Töihin metsäalalle Gradia Jämsän kouluttamana

Digipalvelut
14.12.2021 | Koulutus ja opiskelu

Jyväskylän koulutuskuntayhtymä Gradia on uudistamassa Jämsän metsäalan koulutuksen konekantaa. Parissa vuodessa oppilaitos on hankkinut vähän käytettyjä, moderneja ajokoneita sekä leasing-sopimuksilla uusia harvestereita. Hankinnat jatkuvat vielä, investointiohjelman on tarkoitus kestää vuoteen 2024.

– Konehankinnoilla taataan, että koulutuksessa on käytettävissä samantasoiset koneet kuin työelämässä, kertoo Gradia Jämsän koulutuspäällikkö Jarmo Nikkanen.

Metsäalan perustutkinnossa on valittavana kolme osaamisalaa: metsäkoneasennus, metsäkoneenkuljetus tai metsätalous. Perustutkintojen lisäksi Gradia Jämsä kouluttaa ammatti- ja erikoisammattitutkintoihin.

– Aiomme aloittaa myös puutavara-autonkuljettajien koulutuksen. Sitä varten suunnittelemme uudehkon puutavara-auton hankintaa. Kuljettajakoulutus ei ehdi vielä kevään 2022 yhteishakuun, mutta se tulee myöhemmin jatkuvaan hakuun.

Nykyaikainen oppimisympäristö

Gradia Jämsän Myllymäen kampusalueelle valmistui pari vuotta sitten 1800-neliöinen halli, joka toimii auto-, logistiikka- ja metsäalojen sekä raskaskoneasennuksen oppimisympäristönä.

– Kokemukset uudesta hallista ovat positiivisia. Tilat ovat osoittautuneet toimiviksi ja terveysturvallisiksi myös korona-aikana, kun ryhmät ovat olleet lähiopetuksessa, Nikkanen toteaa.

– Yhteisessä oppimisympäristössä on helppoa hyödyntää eri alojen osaamista. Esimerkiksi metsäkoneasentajan autopuolelta hankkimalla ammattitaidolla saattaa olla isokin merkitys työelämässä.

Yksilölliset opinnot

Opiskelija voi räätälöidä tutkinnon itselleen sopivaksi ottamalla omaan tutkintoonsa osia eri alojen tutkinnoista. Käytettävissä on koko Gradia-koulutuskuntayhtymän tarjonta, ei pelkästään Gradia Jämsän.

Opiskelu metsäalalla on käytännönläheistä. Opiskelijat kehittävät taitojaan Gradian omilla työmailla ja alan yrityksissä. Jarmo Nikkasen mukaan metsäalan opintojen jaksottaminen seurailee vuodenkiertoa.

– Tänä lukuvuonna uudet opiskelijat aloittivat valinnaisilla opinnoilla ja pääsivät siten heti tekemisen makuun. Nyt kun ulkona on pimeää, opiskellaan enemmän luokkatiloissa yhteisiä tutkinnon osia, käydään simulaattoreissa ja tehdään kenttäopetusta piha-alueella. Keväällä valoisuuden lisääntyessä siirrytään maastoon.

– Opintojen sisällöstä ja opintojen jaksottamisesta olemme saaneet opiskelijoilta hyvää palautetta. Käytännön tekemistä ja teoreettista opiskelua on sopivassa suhteessa, Nikkanen mainitsee.

Tekemällä oppii

Jarmo Nikkanen korostaa, että ilman yrityksissä tapahtuvaa työssäoppimista taitojen harjoittelu jäisi turhan ohuelle pohjalle.

– Nämä ammatit vaativat taitoa. Käytännön harjoitteluilla saamme luotua opiskelijoille hyvät valmiudet työelämää varten.

– Tekemällä harjoittelujakson yrityksessä hyvällä innolla ja motivaatiolla opiskelija tekee hyvän vaikutuksen, jolloin yrittäjälle tulee helposti mieleen, että tämä henkilö kannattaa palkata töihin.

Erinomaiset työllistymisnäkymät

Gradia Jämsällä on hyvä maine ja sieltä valmistuneet ammattilaiset ovat haluttuja tekijöitä työelämässä.

– Kaikkien kouluttamiemme tutkintojen ammattilaisista on kova pula. Suomessa on tehty isoja investointeja metsäteollisuuteen. Ne lisäävät puun kysyntää merkittävästi. Lisäksi iso joukko metsäalan ammattilaisia eläköityy lähivuosina. Uusia tekijöitä tarvitaan, muistuttaa Nikkanen.

Opiskelemaan joko yhteishausta tai jatkuvan haun kautta

Kevään 2022 yhteishakuaika on 22.2.–22.3., ja haku tehdään uudessa Opintopolussa (opintopolku.fi). Yhteishakuajan ulkopuolella opiskelupaikkaa voi hakea jatkuvan haun kautta suoraan oppilaitoksesta.

– Olemme suosittu opiskelupaikka, ja meillä on kova tekemisen meininki. Kehitämme tarjontaamme jatkuvasti. Tulossa on mm. luonto- ja ympäristöalan perustutkinto, joka polkaistaan käyntiin kevään 2023 yhteishakuun. Jatkuvassa haussa se on tavoitettavissa kenties jo aiemmin, Jarmo Nikkanen vinkkaa.

gradia.fi/yhteishaku
Hakupalvelut p. 040 341 6193
[email protected]
Chat ma, ke ja to klo 9–15, ti ja pe klo 10–14: gradia.fi/oppimaan

Jyväskylän koulutuskuntayhtymä Gradia
Puh. 040 341 5111
gradia.fi
Facebook
Twitter
YouTube
Instagram

Jyväskylän koulutuskuntayhtymä Gradiaan kuuluvat ammatilliset oppilaitokset Gradia Jyväskylä ja Gradia Jämsä. Gradia-lukioita ovat Jyväskylän Lyseon lukio, Schildtin lukio ja Jyväskylän aikuislukio. Gradiassa on opiskelijoita 21 000 ja henkilöstöä 1 100.

Gradia Jämsä Keski-Suomen eteläisessä kaupungissa Jämsässä kouluttaa niin nuoria kuin aikuisiakin. Ammatillinen perustutkinto, ammattitutkinto, osatutkinnot, lyhytkoulutukset ja lupakortit – Jämsässä on monia mahdollisuuksia. Yhteistyössä elinkeinoelämän ja oppilaitosten kanssa Gradia Jämsä on myös vahva alueensa kehittäjä.