Pipeco Talotekniikka Oy:ltä energiatehokkaita lämmitysratkaisuja ja LVI-urakointia

Facebook
03.03.2022 | Yrityselämässä tapahtuu, Rakentaminen

Pipeco Talotekniikka Oy suunnittelee, toimittaa ja asentaa asiakkailleen ympäristöystävällisiä ja energiatehokkaita LVI-ratkaisuja uudisrakennuksiin ja saneerauskohteisiin. Yrityksen toimenkuvaan kuuluu muun muassa käyttövesi- ja lämpöverkostosaneeraukset avaimet käteen -periaatteella sekä kattava valikoima erilaisia lämpöpumpumppuja kuten maalämpö- ilmalämpö- ja ilmavesilämpöpumput asennuksineen. Pipeco asentaa lämpöpumppuja kaikenlaisiin kiinteistöihin Savo-Karjalan alueella.

- Kokeneina ja luotettavina alan ammattilaisina teemme remontit ja huollot huolellisesti ja sovitun aikataulun mukaisesti. Voimme tarvittaessa hoitaa suuretkin toimeksiannot koko Savo-Karjalan alueella. Keskitymme kokonaisuuden hallintaan ja pidämme asiakkaan jatkuvasti tilanteen tasalla, kertoo Pipeco Talotekniikasta Matias Oja, jonka vastuualueeseen kuuluvat muun muassa rakennusliikkeet ja taloyhtiöt.

Talotekniikan valinta rakentajan tärkeimpiä päätöksiä

LVI-laitteet ovat osa talotekniikkaa, jonka osuus rakentamisessa kasvaa koko ajan ja joka hyödyntää tehokkaasti modernia teknologiaa. Talotekniikan avulla tuotetaan tärkeitä hyödykkeitä, kuten miellyttävää, sopivaa lämpötilaa, puhdasta vettä, hyvää sisäilmaa sekä jokapäiväiseen elämiseen tarvittavia sähkö-, tietoliikenne- ja turvapalveluja. Talotekniikka ei välttämättä näy tai kuulu, mutta se on välttämätöntä niin talon kuin asukkaidenkin hyvinvoinnille.

- Lämmitys muodostaa asumiskustannuksista toiseksi suurimman osan heti pääomakulujen jälkeen; tehdyt ratkaisut vaikuttavat asumisen laatuun ja mukavuuteen koko rakennuksen käyttöiän ajan. Rakentajalla on valittavanaan useita erilaisia vaihtoehtoja. Mikään yleisesti käytössä olevista lämmitysratkaisuista ei sinänsä ole hyvä tai huono, toiset vain sopivat paremmin rakennuksen ominaisuuksiin sekä valitsijoidensa elämäntilanteeseen ja arvostuksiin, sanoo Oja.

- Tehtävämme on auttaa huolehtimaan kotisi kunnosta ja arvosta remontoimalla ja vaihtamalla vanhat LVI-laitteet uusiin niiden vanhentuessa sekä huolehtimalla nykyisen LVI-tekniikkasi kunnosta huolto- ja ylläpitopalvelulla.

Laadukas suunnitelma takaa hyvän lopputuloksen

Onnistuneeseen lopputulokseen tarvitaan laadukas suunnitelma, olipa kysymyksessä uuden kiinteistön rakentaminen tai peruskorjaaminen.

- Suunnittelemme rakennusten lämpö-, vesi- ja ilmanvaihtojärjestelmät asiakkaan toiveet ja tarpeet huomioiden. Hyvä suunnittelu säästää rakentajaa ylimääräiseltä harmilta, mutta myös selvää rahaa. Huolellinen suunnittelu ratkaisee toimivan lopputuloksen. Näin kotisi saa lisää energiatehokkuutta ja säästät rahaa, toteaa Oja.

Maalämpö on edullista lämmitystä ympäristöystävällisesti

Maalämpö on maaperään varastoitunutta auringon lämpöenergiaa, jota voidaan maalämpölaitteiston avulla käyttää kiinteistöjen ja käyttöveden lämmittämiseen. Maalämpö on myös ekologinen lämmitysmuoto, sillä se ei aiheuta ympäristölle haitallisia hiilidioksidi- tai hiukkaspäästöjä. Maalämpöpumppu tuottaa yhtä kulutettua sähköä kohden ainakin kolminkertaisesti lämpöenergiaa ja sillä voi pienentää lämmityskustannuksia jopa 80 %. Mitä suurempaa kiinteistöä maalämmöllä lämmitetään, sitä suuremmat säästöt saadaan.

- Maalämpö on käyttäjälleen edullinen ja myös energiataloudellisesti järkevä ratkaisu, koska maalämmön hinta on selvästi sähköä ja öljyä vakaampi. Lämpöpumppujen suosion kasvun syynä on myös, se että niiden ominaisuudet ovat tulleet ihmisille tutummiksi. Maalämpö on todella edullinen nykyaikainen lämmitysmuoto. Kolmas merkittävä tekijä on helppokäyttöisyys, korostaa Oja.

- Käytämme pääasiassa kotimaisia Gebwell-maalämpöpumppuja, jotka ovat suomalaista laatutyötä aina suunnittelusta valmistukseen asti. Osoituksena kotimaisuudesta Gebwell-lämpöpumpuille on myönnetty Avainlippu-merkki. Maalämpötuotevalikoimasta löytyy sopiva ratkaisu sekä omakotitaloihin että suurempiin kiinteistöihin. Pumput soveltuvat niin uudisrakennuksiin kuin saneerauskohteisiinkin. Lisäksi ne ovat hiljaisia ja energiatehokkaita, ja niillä voidaan toteuttaa myös kiinteistön jäähdytys. Valikoimassa on myös tuotteita erilaisiin hybridijärjestelmiin.

Kova kysyntä ilma- ja ilma-vesilämpöpumpuille

Ilma- ja ilma-vesivesilämpöpumppujen kysyntä on vuosi vuodelta kasvanut tasaiseen tahtiin. Esimerkiksi kesäaikaan ilmalämpöpumppujen myynti ja asennukset ovat ylittäneet oman kapasiteetin. Talvi onkin oivallista aikaa tehdä lämpöpumpun suunnitelma ja hankinta.

- Energiatehokkaan ilma–vesilämpöpumpun asentaminen on nopeaa; kestää yleensä pari päivää. Sen avulla voi jopa säästää 50 % lämmitysenergiakustannuksissa. Lisäksi järjestelmä tuottaa 30–50 % vähemmän hiilidioksidipäästöjä kuin tavallinen lämmitysjärjestelmä. Meillä on vankkaa asiantuntemusta niin vanhan lämmitysjärjestelmän korvaamisesta kokonaan ilma-vesilämpöpumpulla kuin ilma-vesilämpöpumpun asentamisestakin öljykattilan tai muun lämmitysmuodon rinnalle.

- Ilmalämpöpumpulla päästään myös suuriin säästöihin erityisesti suorasähkö- ja öljylämmitteisissä taloissa. Säästöjä syntyy jopa 55 % lämmityskuluissa. Hyviä kohteita ovat esimerkiksi omakotitalot, kesämökit, toimistot sekä hallit. Ilmalämpöpumppu poistaa myös kosteutta sisäilmasta. Näin asumismukavuus nousee huimasti kesähelteillä ja talvella säästetään energiakuluja, sanoo Oja.

Hyödynnä kotitalousvähennys

- Kannattaa huomioida, että esimerkiksi maalämpö- ja Ilma–vesilämpöpumpun asennustyön osuudesta 40 % voi vähentää kotitalousvähennyksissä. Öljylämmityksestä luopumisen osalta vähennysprosentti on 60 % ja enimmäismäärä 3 500 euroa. Annamme mielellämme lisätietoa asiasta, meiltä saa myös todistuksen kotitalousvähennystä varten remontin jälkeen, korostaa Oja.

[email protected]
www.pipeco.fi

Haluatko oman yrityksen esille tähän?

Ota yhteyttä

Muita uutisia