A-klinikka Oy:n toimitusjohtaja ja lääketieteellinen johtaja Kaarlo Simojoki: "A-klinikka mukana luomassa uusia biofeedback-työkaluja päihdehoitoon" 

Facebook
08.05.2021 | Sosiaali- ja kuntatalous

A-klinikka Oy aloitti yhteistyön biofeedbackiin erikoistuneen Neubitin kanssa viime vuoden syksyllä. Tavoite on luoda uudenlaisia päihdepalveluita juomisen vähentämisen tueksi tai retkahdusten ehkäisemiseksi. Näissä uusissa palveluissa on tarkoitus auttaa ihmistä seuraamaan paremmin oman kehon reaktioita ja oppia käsittelemään niitä vaikeassa hetkessä välittömästi saatavien palautteiden avulla. Yhteistyö on lähtenyt vauhdilla käyntiin ja ensimmäisen tuotteen vaikuttavuuden testaus A-klinikalla on alkamassa. Kyseessä on Neubit Oy:n kehittämä tuote, joka perustuu autonomisen hermoston välilliseen tarkkailuun ja säätelyyn biofeedback-harjoitteen ja tuntoaistiin perustuvan stimuloinnin avulla. Testijakson yhteydessä suoritetaan myös tarkempi tutkimus tuotteen soveltuvuudesta nimenomaan alkoholinhimon aiheuttaman stressin hallintaan. - Haluamme panostaa vahvasti ihmisten auttamiseen alkoholiongelmien varhaisemmissa vaiheissa. Näemme valtavasti potentiaalia siinä, miten digitaaliset ratkaisut ja ihmisten tukeminen siinä, että he pystyvät tietoisesti vaikuttamaan kehonsa reaktioihin haastavissa tilanteessa, voivat mullistaa päihdehoitoa, sanoo A-klinikka Oy:n toimitusjohtaja ja lääketieteellinen johtaja Kaarlo Simojoki. - Kun ihmiset oppivat tunnistamaan kehonsa reaktiot, he oppivat myös ennakoimaan niitä. Eli haemme tässä myös ihan uudenlaista toimintamallia, Simojoki jatkaa. Myös Neubitin toimitusjohtaja Marko Reponen on yhteistyöstä innoissaan: - A-klinikan henkilöstön sitoutuminen uudenlaisten vaikuttavien hoitomuotojen selvittämiseksi on tehnyt minuun suuren vaikutuksen. Olemme saaneet A-klinikan henkilöstöltä laajalti palautetta kehitystyöhön ja heidän panoksensa käytännön hoitotyön ymmärtämiseksi on ollut todella silmiä avaavaa. Mobiili tulossa vahvasti hoitoon mukaan A-klinikka Oy ja Neubit Oy ovat myös käynnistäneet kehityshankkeen autonomisen mobiili-intervention kehittämisestä retkahdusten hallintaan. Kyseessä on täysin uudenlainen lääkkeetön hoitomuoto, joka perustuu käyttäjän henkilökohtaisten biosignaalien mittaamiseen ja autonomiseen hermostoon vaikuttamiseen mitatun tiedon perusteella. - Haluamme päästä osaksi ihmisten arkea ja auttaa heitä siellä, missä ongelmat ovat. Esimerkiksi verkkoterapiaamme yhdistettynä biofeedback-työkalut voivat osoittautua todella toimiviksi. Tällaista hoitoa ei Suomessa vielä ole tarjolla, mutta teemme kovasti töitä sen eteen, että pian on, Simojoki toteaa. Lisätietoja Kaarlo Simojoki, toimitusjohtaja, lääketieteellinen johtaja, A-klinikka Oy,  [email protected], p. 040 5731 083 Marko Reponen, toimitusjohtaja, Neubit Oy, [email protected], p. 040 768 7246 A-klinikka Oy on päihde- ja mielenterveyspalvelujen erityisosaaja, jonka palveluissa työskentelee 500 alan ammattilaista.

A-klinikka Oy:llä on palveluja digipalveluista ympärivuorokautiseen sairaalahoitoon. A-klinikka Oy tuottaa palveluja kunnille ja kuntayhtymille, työterveyshuoltoon, yrityksille ja yksityisasiakkaille. A-klinikka Oy on Yhteiskunnallinen yritys.Artikkeli on julkaistu Sosiaali- ja kuntatalous -lehdessä 2/2021.

Haluatko oman yrityksen esille tähän?

Ota yhteyttä