Dr. Schutz kunnostaa ja hoitaa lattiat uudenveroisiksi

Ennen Dr. Schutz-pinnoitusta ja sen jälkeen.
Ennen Dr. Schutz-pinnoitusta ja sen jälkeen.
18.03.2022 | Sosiaali- ja kuntatalous

31 vuotta toiminut oululainen puhtaanapitoyritys, Meranti Siivouspalvelut Oy, tarjoaa asiakkailleen Dr. Schutzin ylivoimaisia lattiapinnoitteita. Saksalainen Dr. Schutz FLOOR REMAKE -lattianpinnoitusmenetelmä on tehokas keino kunnostaa ja hoitaa lattioita. Menetelmä perustuu lattioiden pinnoittamiseen polyuretaanitekniikalla. Dr. Schutzin PU Sealer -pinnoite korjaa tehokkaasti kaikki kulumat, naarmut ja värjäytymät. Se tekee vanhasta lattiasta kuin uuden – vaivattomasti ja kustannustehokkaasti.

Toimitusjohtaja Antti Pietilän johdolla toiminut Meranti Siivouspalvelut Oy liittyi maaliskuussa 2021 PHM Groupiin ja tammikuun 2022 lopulla toimitusjohtaja Pietilä jäi eläkkeelle.

– PHM Groupissa on viety siivoukseen ja puhtaanapitoon liittyviä asioita eteenpäin, jotka liittyvät nyt kiinteästi sen aiempaan kiinteistöpainotteiseen palvelukokonaisuuteen. Merantin vahvuus on puhtaanapidon osaaminen, joihin kuuluvat toimitila- ja kiinteistösiivoukset, koti- ja erikoissiivoukset sekä rakennus- ja loppusiivoukset, yksikön päällikkö Marianne Tuomainen kertoo.

Ylivoimaiset Dr. Schutz -lattiapinnoitteet

Oulun alueella Meranti on ollut mukana myös sairaalapuolen saneerauksissa rakennus- ja loppusiivouskohteissa.

– MerantiAkatemian kautta asiakkaille on tarjolla puhtaudenhallinnan koordinaattorin tehtäviä. Tarjoamme myös P1-koulutuksia ja toimimme sitä kautta myös P1-valvojina työmailla, Tuomainen mainitsee.

Sairaalamaailmassa Meranti toimii nykyaikaisilla siivousvälineillä, -koneilla ja -menetelmillä, jotka vastaavat sairaalan puhtaustasovaatimuksia.

– Sairaalamaailmaan tarjoamme palveluitamme siinä vaiheessa, kun lattiat ja pinnat menevät siihen kuntoon, että heidän oma sairaalahuoltonsa ei enää pärjää niiden kanssa. Tällaisessa tilanteessa kohteessa tehdään kunnolliset peruspesut, pinnat hiotaan, jonka jälkeen lattian pintaan asennetaan Dr. Schutzin PU Sealer. Näin kohteeseen saadaan uusi pysyvä hoitovapaa pinta, Merantin erikoispesujen palveluesimies Antti Rimpeläinen kertoo.

Dr. Schutz -käsittelyn jälkeen pinnan ylläpidosta selvitään sairaalahuollon omilla normaaleilla pintapesumenetelmillä. Kun pinta alkaa mennä heikompaan kuntoon, sitä voidaan uudistaa tarvittavilta osin.

– Vuonna 2015 pinnoitimme yhden pitkän käytävän Dr. Schutzin PU Sealerillä ja edelleenkin 90 % tuosta kyseisestä käytävästä on aivan loistavassa kunnossa. Kohteessa on tehty remonttia ja pinnoite on kulunut niissä kohdissa, joissa on ollut eniten trukkiliikennettä. Pinnoitteen uusinnalle on tarvetta vain näiltä osin, Rimpeläinen toteaa.

Dr. Schutzin tuotteita on käytetty paljon myös sairaalaympäristöissä.

– Keskiössä meillä on peruspesut ja vahaukset, mutta pinnoitusratkaisuilla asiakkaille pystytään tarjoamaan aiempaa pidempää huoltoväliä ja helpottamaan heidän arkeaan, josta syntyy myös kustannussäästöjä.

Rimpeläinen mainitsee, että Dr. Schutz -pinnoitteilla saavutettava kustannussäästö pohjautuu siihen, että kuinka paljon tilassa on pitänyt tehdä peruspesuja ja vahauksia ennen pinnoitusta.

– Meillä on mm. yksi ravintolakohde, jossa oli aiemmin sellainen ongelma, että peruspesujen jälkeen vahat kestivät lattiassa ainoastaan kolme kuukautta. Kun kohteeseen päästiin asentamaan Dr. Schutzin PU Sealer -pinnoite, muuttui kolmen kuukauden aikaväli kolmeen vuoteen, eikä pinnoite näyttänyt niissä tiloissa edelleenkään samalta, kuin vaha vain kolmessa kuukaudessa.

Tuomainen lisää, että sairaalatiloissa liikutaan erilaisilla kulkuvälineitä, jotka ovat saattaneet aiheuttaa vaurioita lattioille. Dr. Schutz -pinnoitteen asentamisen jälkeen vaurioiden määrät ovat vähentyneet ja likakertymiä on saatu huomattavasti helpommin irrotettua lattiapinnasta.

Pinnoittamalla hermeettinen lattia

Vuodesta 2013 maahantuodut Dr. Schutzin PU Sealerit ovat kaksikomponenttisia lattiankäsittelyaineita, joilla saadaan suljettua / korjattua kaikki lattioiden viat ja huokoisuudet. Vahva PU-kalvo sulkee lattian hermeettisesti, jonka ansiosta lattiasta saadaan helppohoitoinen sekä hygieeninen.

– Tästä syystä olemme olleet tervetulleita tarjoamaan pinnoitteitamme terveydenhuollon kohteisiin. Sairaalaympäristössä pintojen tulee olla korkean hygienian vaatimukset täyttäviä, Dr. Schutzin maahantuoja Janne Laaksonen toteaa.

Laaksonen jatkaa kertoen, että uusissa lattiamateriaaleissa on usein jonkinlainen tehdasasennettu pintakäsittely. Lattiat eivät kestä kuitenkaan kestä loputtomasti mekaanista rasitusta, kemikaaleja ja desinfiointiaineita, vaan pinta alkaa muuttumaan huokoisemmaksi, jolloin siihen tulee naarmuja, pieniä vaurioita ja kolojakin. Näihin kaikkiin paikkoihin bakteerit helposti pesiytyvät.

– Sairaalamaailma on meille tuttu ympäristö, joten siellä olevat sähköä johtavat lattiat pystytään pitämään puhtaina ja hygieenisinä, Tuomainen lisää. Sähköä johtaviin lattioihin asennetaan vastaavasti sähköä johtavaa Dr. Schutz ESD PU Sealeriä.

99 % pienemmillä päästöillä uutta vastaava lattia

Dr. Schutzin pinnoitteita käytetään paljon myös saneeraus- ja korjausrakentamisessa.

– Jossakin vaiheessa tullaan siihen pisteeseen, että 20–40 vuotta vanha lattia ei näytä enää hyvältä, vaikka siitä olisikin pidetty hyvää huolta. Näitä lattioita voidaan meidän hajuttomilla ja M1-päästöluokitelluilla tuotteilla käsitellä uudelleen. Lattialle voidaan silloin vaihtoehtoisesti asentaa uusi väri, jolloin lattia näyttää uudelta massalattialta. Pinta kestää rasitusta yhtä hyvin kuin alkuperäinen asennettu muovimatto.

Laaksonen painottaa, että pinnoittamalla voidaan välttyä lattian purkutöistä, sen jälkeiseltä tasoitukselta sekä uuden lattian asennukselta. Lattiasta voidaan tehdä uudenveroinen Dr. Schutzin tuotteilla.

– Sairaaloiden osastot ovat jatkuvassa käytössä, joten siellä ei ole aikaa sulkea koko osaston käytävää lattian purkua varten. Lattiaremontti myös maksaa merkittävästi pinnoitusratkaisua enemmän. Pinnoittamalla tehty lattiaremontti on kestävän kehityksen mukaista toimintaa, jolla saadaan täysin uudenveroinen lattiapinta 99 % pienemmillä päästöillä, kuin mitä uuden lattian valmistaminen ja asentaminen, purkutöineen ja kuljetuksineen, tuottaisi ilmakehään. Meillä on esittää tästä viralliset tutkimustulokset. Olemme Green Building Council Finlandin jäseniä.

Laaksonen myöntää, että joskus lattian uusiminen on toki tarpeen, mikäli lattia on irronnut tai kohteessa on tapahtunut muita ongelmia.

– Jos lattia on hyvin kiinni, vanhan näköinen ja sen pinta on muuttunut hankalasti puhtaana pidettäväksi, se voidaan kunnostaa Dr. Schutzin pinnoitteilla.

Dr. Schutzin PU Sealer -käsittelyllä saadaan suljettua myös vinyylilankkujen mikrosaumat ja muovimattojen hitsatut saumakohdat, joihin muussa tapauksessa kerääntyisi merkittäviä määriä bakteereita.

– Pinnoitettuun lattiaan pesiytyy 99,5% vähemmän bakteereita, kuin pinnoittamattomaan. Tästäkin on olemassa olevat tutkimustulokset, Laaksonen toteaa.

Meranti on kouluttanut työntekijöitään MerantiAkatemian kautta sairaalaympäristöjen erityisvaatimuksiin.

– Meidän ammattilaisilla on useamman vuoden kokemus ylläpitosiivouksista, mutta myös perussiivousosaamisesta. Meillä on käytössä ISO 9001:2015 ja ISO 14001:2015 -standardit sekä Insta 800 -osaaminen, joten olemme halunneet kouluttaa tiettyjä työntekijöitämme erikoissiivousosaamisen osalta, Tuomainen toteaa.

PU-pinnoitus saadaan tehtyä nopeasti

– Olemme parasta aikaa tekemässä lattiapinnoituksia sairaalamaailmassa.

Yleensä pohjatyöt tehdään ilta-aikaan, kun kohteessa on vähemmän liikennettä, eikä käytävää tarvitse sulkea vielä kokonaan. Varsinainen pinnoite voidaan asentaa esim. 22–05 välisenä aikana, jolloin käytävää käytettäisiin muutenkin vain harvakseltaan. Pinnoite voidaan asentaa myös useammassa osassa, mikäli osa käytävästä tulee säilyttää käytössä. 6–8 tunnin aikaikkunassa ehdimme tekemään pinnoituksen, jolloin pinnoite ehtii jo hiukan kuivua ja kovettua ennen kevyen kulutuksen alkamista, Rimpeläinen selventää.

Tuomainen lisää, että kuten normaaleissakin vahauksissa ja peruspesuissa, myös PU-pinnoituksessa pystytään turvaamaan sairaalan toiminnot ja tilat.

Lue lisää Dr. Schutz -lattianpinnoitusmenetelmästä Merantin sivuilta:
www.meranti.fi/palvelut/dr_schutz

Haluatko oman yrityksen esille tähän?

Ota yhteyttä