Pyydä tarjous

Heikkinen Yhtiöt urakoi lattiat OYS:n suurhankkeeseen

Digipalvelut
27.01.2023 | Sosiaali- ja kuntatalous, Rakentaminen

Heikkinen Yhtiöt Oy on urakoinut Oulun yliopistollisen sairaalan uudistamisprojektissa (OYS2030) uutta lattiapinta-alaa peräti 40 000 m². Marmoriefektillä koristeltua Sika ComfortFloor® Marble FX-polyuretaanipinnoitetta on tehty jo yli 25 000 m².

OYS 2030 on uudistamisohjelma, jonka myötä Oulun yliopistollisen sairaalan koko rakennuskanta korvataan uudisrakennuksilla. Työpäällikkö Anssi Kokon mukaan hankkeeseen osallistuminen on vahva luottamuksen osoitus Heikkinen Yhtiöt Oy:n osaamista kohtaan.

– Aloitimme työt yli kaksi vuotta sitten A-rakennuksen allianssihankkeessa, jonka päätoteuttajana toimii NCC. Olemme mukana myös B-rakennuksessa, jota toteuttaa Skanska. Lisäksi olimme lattiaurakoitsijana Hartelan toteuttamassa uudessa sädehoitoyksikössä eli E-rakennuksessa.

– NCC on tekemässä F-rakennusta, johon myös olemme saaneet urakointisopimuksen, Kokko lisää.

Uniikki ja mukava lattia Sika ComfortFloor® Marble FX -pinnoitejärjestelmällä

Sveitsiläinen Sika AG on maailman johtava rakennus- ja teollisuuskemikaalien valmistaja ja markkinoija. Sika ComfortFloor® on itsesiliävä lattiapinnoitemenetelmä, joka soveltuu hyvin julkisiin tiloihin, kuten sairaaloihin, kouluihin ja päiväkoteihin.

Sika ComfortFloor® -tuoteperheen Marble FX on UV-kestävä ja joustava pinnoitejärjestelmä, jonka erikoisominaisuutena on koristeellinen marmoriefekti.

– Marble FX:n runkomassan kaksivärisyys syntyy tietyllä väripigmenttiyhdistelmällä. Järjestelmästä löytyy noin 70 värivaihtoehtoa, mikä avaa suunnittelijoille paljon mielenkiintoisia vaihtoehtoja, kuvailee Oy Sika Finland Ab:n myyntijohtaja Jouni Silventoinen.

– Yhdistettynä Heikkinen Yhtiöt Oy:n osaavaan asennukseen Sika ComfortFloor® Marble FX -järjestelmällä voidaan toteuttaa OYS:n kaltaisia massiivisia kohteita. OYS:n kohteissa on lattioissa yhdistetty alueita toisiinsa erilaisilla väriyhdistelmillä, mikä on osoittanut Heikkinen Yhtiöiden tekijöiltä suurta ammattitaitoa.

Yksittäiseen lattiaan on mahdollista tehdä monimutkaistakin kuviota, mutta laajoille lattia-aloille kuviointiin tarvitaan näyttävyyden ja toistettavuuden kompromissi. Anssi Kokko muistuttaa, että asentaja tekee kuvion aina käsityönä.

– Jokaisessa Marble FX-lattiassa näkyy aina tekijänsä uniikki kädenjälki.

Jouni Silventoinen korostaa, että patentoitu Sika ComfortFloor® Marble FX on markkinoilla ainoa laatuaan.

– Lanseeraamme Suomessa tänä vuonna kaksi uutta samaan runkomassaan perustuvaa pinnoitejärjestelmää.

Useita etuja sairaalakäyttöön

Nimensä mukaisesti Sika ComfortFloor® -pinnoite on jalan alla miellyttävän elastinen, mikä lisää sairaalan henkilöstön työmukavuutta ja vähentää rasitusta.

Sika ComfortFloor® -pinnoitteen saumattomuus on ratkaisevan tärkeä ominaisuus absoluuttisen puhtaanapidon kannalta. Pinnoite kestää erinomaisesti sairaalaympäristön puhtaanapidossa käytettävät kemikaalit.

Jos kuluneita kohtia tarvitsee myöhemmin uudistaa, entistä Sika ComfortFloor® -pinnoitetta ei tarvitse poistaa, vaan uutta pintaa voidaan helposti tehdä kuluneen kohdan päälle. Yksinkertaisen kunnostamisen sekä helpon puhdistuksen ja ylläpidon ansiosta elinkaarikustannukset ovat alhaiset.

Vähäpäästöiseksi (M1) luokiteltu Sika ComfortFloor® on hajuton asennuksen ja käytön aikana ja täyttää tiukat ilmanlaatuvaatimukset. Sika ComfortFloor® -järjestelmän asennus ei vaadi liimaa, mikä vähentää hiilijalanjälkeä perinteisiin lattiajärjestelmiin verrattuna.

– Olemme tarkoin pitäneet huolta siitä, että betonin on annettu riittävästi kuivua, ennen kuin olemme ryhtyneet pinnoitetta asentamaan, Anssi Kokko toteaa.

Heikkinen Yhtiöt Oy toimittaa lattiarakenteet pohjasta pintaan

Heikkinen Yhtiöt on Suomen ja Pohjoismaiden ylivoimaisesti suurin lattia-alan yritys, joka tarjoaa palveluita laajalla skaalalla.

– Hoidamme sekä pohja- että pintatyöt. Voimme esimerkiksi tehdä tehokkaan pumpputasoituksen, jonka päälle lattiapinta asennetaan. Toteutamme kaikenlaisia lattiapintoja, kuten massa-, matto-, laatta-, parketti- ja vinyylilattioita, Anssi Kokko kertoo.

– Asiakkaamme, kuten rakennusliikkeet, arvostavat toimitusvarmuutta, työn laatua ja mutkatonta palvelua.

www.heikkinen.fi

www.facebook.com/HeikkinenYhtiot/