Elämyksellistä toimintaa lasten ja nuorten hyväksi Villa Elbassa jo 30 vuoden ajan!

Villa Elban luontokoulu on yksi Suomen vanhimmista ja sen tarjoama ohjelma tukee suomalaista koulutusjärjestelmää erinomaisesti. Luontokoulu tarjoaa positiivisia elämyksiä luonnossa, herättää kiinnostusta ja kasvattaa vastuuta ympäristöstä. 
Villa Elban luontokoulu on yksi Suomen vanhimmista ja sen tarjoama ohjelma tukee suomalaista koulutusjärjestelmää erinomaisesti. Luontokoulu tarjoaa positiivisia elämyksiä luonnossa, herättää kiinnostusta ja kasvattaa vastuuta ympäristöstä. 
01.10.2021 | Sosiaali- ja kuntatalous

Luonnonkauniissa ja metsäisessä merimaisemassa lähellä Kokkolan kaupungin keskustaa sijaitsee upea Villa Elba, joka tarjoaa iloista tekemistä ja elämyksiä lapsille, nuorille, asiantuntijoille, perheille, yrityksille ja organisaatioille läpi vuoden. Villa Elba on myös yksi Suomen yhdeksästä Nuorisokeskuksesta, jotka ovat opetus- ja kulttuuriministeriön tukemia. Toiminnan pääasiallinen tehtävä on tukea lasten ja nuorten kasvua ja kehitystä.

- Villa Elba tarjoaa turvallisen ympäristön kaikille kävijöille, myös erilaisten ryhmien tarpeisiin. Työmottomme onkin ”iloista tekemistä”. Pidämme täällä paljon leirikoulutoimintaa, mutta myös kansainvälisiä leirejä. Meillä on erilaisia käyttäjäryhmiä vuosittain, muun muassa kouluista, päiväkodeista, järjestöistä, kunnista, urheiluseuroista sekä seurakunnista. Toiminta on erittäin aktiivista ja monipuolista. Tarjoamme osallistujille majoitusta ja ruokailua sekä aktiviteettejä ja ohjelmaa, mitä itse ohjaamme, kertoo nuorisokeskuksen Nuotta-koordinaattori Sarianne Lokasaari.

Ainutlaatuiset puitteet elämyksille ja aktiviteeteille

Nuorisokeskus Villa Elbassa on nuorille ja nuorten kanssa toimijoille monenlaista tehtävää, nähtävää, tutkittavaa ja koettavaa.

- Meidän ydinosaamistamme on seikkailu- ja elämystoiminta, joka tulee meidän ohjelmissa ja aktiviteeteissä esille. Leireillä ja leirikouluissa järjestetään esimerkiksi retkiä luontoon, majakkaseikkailuja, jousiammuntaa, melontaa ja kiipeilyä. Elämystoiminnan lisäksi toinen vahvuusalueemme on kansainvälinen nuorisotyö. Kansainvälinen osastomme koordinoi nuorisovaihtoja ja vapaaehtoistyöhankkeita sekä järjestää kansainvälisiä nuorisoleirejä, koulutuksia ja tapahtumia nuorisoalantoimijoille. Kansainvälisissä ohjelmissa toimiminen tukee nuoria maailmankansalaisuusvalmiuksien kehittämisessä. Tavoitteenamme on tuoda monikulttuurisuus luonnolliseksi osaksi nuorten arkea, sanoo Lokasaari.

Nuotta-valmennusta myös tänäkin syksynä

Villa Elba järjestää pienissä ryhmissä Nuotta-valmennusta, joka on etsivän nuorisotyön ja työpajatoiminnan nuorille suunnattu ryhmämuotoinen valmennusjakso.

- Nuoret saapuvat valmennukseen työpajajakson tai etsivän nuorisotyöntekijän kanssa käytävän prosessin aikana. Valmennuksen mahdollistama irtiotto arjesta uudessa ympäristössä toimii sosiaalisen vahvistamisen välineenä ja vahvistaa nuorten ja ohjaajien välistä luottamussuhdetta. Nuotta-valmennusjakson aikana nuoret pääsevät kokeilemaan uusia asioita ja löytävät ehkä jopa uuden harrastuksen itselleen.

Ohjelmat toteutuvat yleensä lähiluonnossa, Vanhansatamanlahden rannoilla ja –laineilla, sekä joskus Kokkolan keskustassa. Seikkailulliset aktiviteetit, kädentaidot ja liikunta ryhmässä vahvistavat ryhmätyötaitoja ja luottamusta. Elämäntilanteiden ja uusien kokemuksien herättämät keskustelut ovat tärkeitä, ja niille varataan riittävästi aikaa. Nuoret saavat myös kuulla kansainvälisistä mahdollisuuksista, jatkaa Lokasaari.

Villa Elba on suosittu paikka juhlille, kokouksille ja työhyvinvointipäiville

Villa Elban sijainti merenrannalla, Sannanrannan kauniilla huvila-alueella, houkuttelee vuosittain erilaisia ryhmiä järjestämään omia tilaisuuksiaan kauniissa, historiallisessa rakennuksessa.

- Tarjoamme kansainvälisen nuorisokeskuksen palveluiden lisäksi mielenkiintoisia luontoelämyksiä, kokous- ja TYHY-ohjelmia yrityksille ja yksityisille, hyvää ruokaa ja majoitusta merimiesaitoissa ja kodikkaissa mökeissä. Päärakennuksen pihapiirissä oleva viehättävä Vanha Villa on pienempien perhejuhlien pitopaikka, jossa voi järjestää muun muassa ylioppilasjuhlia, muistotilaisuuksia, syntymäpäiviä ja häitä. Vanhassa Villassa voi myös majoittua. Kerromme mielellämme lisää palveluistamme, otattehan meihin yhteyttä, korostaa lopuksi Lokasaari.

Tervetuloa tutustumaan monikulttuuriseen ja ystävällisen palvelun Elbaan!

www.villaelba.fi

Artikkeli on julkaistu Sosiaali- ja kuntatalous -lehdessä 3/2021.

Haluatko oman yrityksen esille tähän?

Ota yhteyttä