Pyydä tarjous

Erikoisovet ja -ikkunat puusta ja lasista

Digipalvelut
18.03.2022 | Sosiaali- ja kuntatalous

Kenset Oy on erikoistunut yhdistämään puuta ja lasia ovina ja ikkunoina vaativiin kohteisiin. Olipa tarpeena rakenteellinen palonsuojaus, säteilynsuojaus, ääneneristys tai jopa hermeettisyys, KENSET 2000FR -tuoteperheestä löytyy siihen sopiva ratkaisu.

Kensetin tyyppihyväksytyt, paloa rajoittavat elementit antavat laajat mahdollisuudet osastoinnin suunnitteluun erilaisilla muodoilla ja pinnoilla. Erikoislasielementeistä, kuten lyijylasi-, sähkölasi- ja ääneneristyslasielementeistä, tai hiekkapuhalletuista/maalatuista tilanjakoelementeistä saadaan tehtyä yhtenäisen näköisiä kokonaisuuksia.

Vaativia sairaalakohteita

– Olemme toimittaneet osastoivia ja ääntä eristäviä liukuovia ja ikkunoita sekä säteilynsuojaovia esimerkiksi Siltasairaalaan, Turun Yliopistolliseen Keskussairaalaan, Lastensairaalaan ja Kotkan Careaan. Muita merkittävän kokoisia sairaalakohteita edustavat Kainuun uusi sairaala, Joensuun sairaalan laajennus, Mikkelin Esper, Katriinan sairaala Vantaalla,Tampereen Tekonivelsairaala Coxa, Turun Medisiina sekä Äänekosken terveysasema, toimitusjohtaja Markku Virtanen listaa.

Palo-, ääni- ja painetestattu liukuovi

Kensetin hyväksytysti palo-, ääni- ja painetestattua liukuovea on saatavilla eri variaatioina. Liukuovi pienentää tilan tarvetta käytävillä. Automaattiliukuovi helpottaa myös henkilökunnan työskentelyä. Automaattiliukuoveen ei tule kynnystä lattiaan, edes palo- tai äänieristettynä, joten paaripotilaiden siirroissa ei tapahdu tärähtelyitä.

– Kyseessä on nykyaikainen tuote, jota on saatavilla kaikilla mahdollisilla pinnoitevaihtoehdoilla: viiluilla, laminaateilla sekä maalattuna. Käytännössä lähes kaikki sairaalat piirretään tänä päivänä liukuovilla, erityisesti potilashuoneet, joissa meidän oviamme paljon käytetään. Tuotteitamme käytetään myös muissa tiloissa, joissa vaaditaan palo- ja äänieristystä sekä liukuovia. Olemme toimittaneet liukuoviamme ja lasiseiniämme myös pankkikonttoreihin. Liukuovi on tilaa säästävä, nykyaikainen ja tehokas ratkaisu, Virtanen toteaa.

Kensetin tuotevalikoimaan kuuluvat lisäksi maksimissaan 2,5 metriä korkeat palolasiovet, joita saa myös pariovina.

Liukuovet automatiikalla

Virtanen mainitsee, että liukuovet saa myös automatiikalla.

– Toimimme yhteistyössä Assa Abloyn kanssa, eli toimitukset kattavat kaiken mitoituksesta loppukäyttäjäkoulutukseen. Vastaamme automaattiliukuovien takuuajan aikaisesta huollosta ja asiakkaan halutessa myöskin jatkohuolto siirtyy Assa Abloylle. Tätä kautta voimme huolehtia tuotteesta koko sen elinkaaren ajan.

Ikkunatuotteet

Kensetin tuotevalikoimasta löytyvät lisäksi testatut ja tyyppihyväksytyt paloikkunat, luokissa EI15-EI60, eli 15 minuutista tunnin paloluokkaan.

– Teemme lyijylasi-ikkunoita ja lyijyovia röntgenhuoneisiin. Käytännössä valmistamme kaikkea mitä puusta ja lasista on mahdollista tehdä. Jos sairaalaan tarvitaan puuikkunaa, hyväksyttynä paloikkunana, sellainenkin onnistuu. Pystymme valmistamaan kaikki sairaalan puusisäikkunat ja -lasiovet. Liukuovemme on testattu hyväksytysti sekä umpi- että lasiovena. Tuotevalikoimamme on hyvin laaja, Virtanen mainitsee.

Ulkopuolisen tahon auditoimia toimija

Kensetin vahvuuksiin kuuluvat testatut, hyväksytyt sekä erittäin laadukkaat tuotteet. Yritys lupaa olla joustava ja luotettava toimittaja.

– Meillä on Suomen laajin tuoteperhe puusta ja lasista. Teemme jatkuvaa tuotekehitystyötä ja olemme kolmannen osapuolen valvoma yritys. Meidät auditoidaan vuosittain ulkopuolisen auditoijan toimesta, joka on tällä hetkellä Inspecta Oy. Meillä on asiat kunnossa, Virtanen vakuuttaa.

Suunnittelutukea arkkitehdeille

Kenset palvelee arkkitehteja jo kohteen suunnitteluvaiheessa, jonka puitteissa se laskee ennakkohintoja ja kertoo asiakkaalle, mikä on mahdollista toteuttaa ja mikä ei.

– Annamme arkkitehdeille suunnittelutukea heidän kohteissaan. Meillä on laskennassa tälläkin hetkellä useita sairaalakohteita.

Yli 30 vuoden yrittäjäkokemuksella

– Olen ollut yrittäjänä yli 30 vuotta ja Kenset on toiminut jo 2000-luvun alusta lähtien. Meillä on hyvä konekanta, johon olemme myös säännöllisesti investoineet, alkaen viisiakselisesta CNC-työstökeskuksesta. Investoimme myös tuotantoon, tuotekehitykseen ja tietoteknisiin järjestelmiimme koko ajan, Virtanen kertoo.

www.kenset.fi